Ευρωλίγκα έχουμε μπροστά μας και βρισκόμαστε στην 11η αγωνιστική με σπουδαίες αναμετρήσεις που στοιχηματικά όμως έχουν πολλές δυσκολίες, καθώς κάθε εβδομάδα βλέπουμε μεγάλες εκπλήξεις και από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες που ακόμα δεν έχουν ρολάρει και έτσι κάνουν το δρόμο για ταμείο ακόμα πιο δύσκολο. Για τα δύσκολα όμως είμαστε εμείς εδώ και πάμε να αναλύσουμε τις σημερινές πέντε αναμετρήσεις και στο τέλος να δούμε τι καλό θα κρατήσουμε που θα μας οδηγήσει στο ταμείο και θα γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Φενερμπαχτσέ-Κίμκι. Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς δεν ξεκίνησε καλά τη φετινή σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς ο έως τώρα απολογισμός της είναι 3 νίκες και 7 ήττες. Και μιλάμε για την Φενέρ που είναι ακριβή ομάδα με στόχο το τρόπαιο και με τον καλύτερο ευρωπαίο προπονητή. Την προηγούμενη εβδομάδα στην διπλή αγωνιστική, αρχικά έχασε εύκολα στην Βαρκελώνη με κάτω τα χέρια από την ανώτερη Μπαρτσελόνα, αλλά αμέσως μετά ανασυντάχθηκε και κέρδισε μέσα στην Λυών την Βιλερμπάν ανεβάζοντας και την ψυχολογία της, πράγμα πολύ σημαντικό για την συνέχεια. Η Κίμκι φέτος το είπαμε πως είναι άλλη ομάδα πιο σοβαρή με στόχο τουλάχιστον την 8άδα και έχει την καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση. Πολύ δυνατή περιφέρεια με πολλά τρίποντα αλλά και σοφτ καθώς χάνει εύκολα τις διαφορές που χτίζει με κόπο. Ντέρμπι προβλέπω με την Φενέρ να θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος και την Κϊμκι να ζητά να επιστρέψει στις επιτυχίες καθώς έχασε δύο συνεχόμενα παιχνίδια την προηγούμενη εβδομάδα. Περιμένω υψηλό σκορ και θα ποντάρω στο OVER 161 συνολικών πόντων.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Ερυθρός Αστέρας-Βαλένθια. Με νέο προπονητή ο Ερυθρός Αστέρας τον γνωστό σε όλους μας από την θητεία του στην ΑΕΚ Ντάγκαν Σάκοτα. Οι Σέρβοι κάνουν τα πάντα για να είναι ανταγωνιστικοί αν και δεν έχουν μεγάλο μπάτζετ και στηρίζονται πολύ στην έδρα και στην μαχητικότητά τους. Έχουν κάνει και μεγάλες νίκες αλλά φέτος είναι ομάδα ασανσέρ με πολλά πάνω κάτω και περίεργο κλίμα. Η Βαλένθια είναι ομάδα μέτρια που τελευταία δείχνει να συνέρχεται με συνεχόμενες νίκες και αρκετά καλές εμφανίσεις. Βέβαια δεν έγινε ξαφνικά  υπερομάδα και έχει πολλές αδυναμίες κυρίως εκτός έδρας. Πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο είναι οι δύο ομάδες με τον Ερυθρό Αστέρα όμως να έχει νέο προπονητή και περιμένω μεγαλύτερο πάθος και δίψα για τη νίκη. Η Βαλένθια θα παλέψει και ότι καλύτερο βγει αλλά ποντάρω στην έδρα. Άσος.

Παναθηναϊκός-Μπασκόνια το επόμενο παιχνίδι με την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο να είμαι πλέον γεγονός!!! Νέα πνοή στους πράσινους που την προηγούμενη εβδομάδα τα πήγανε εξαιρετικά με δύο νίκες και καλές εμφανίσεις σε δύσκολες έδρες μέσα στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις και στο Μόναχο επί της Μπάγερν. Το έχω πει πολλές φορές πως ο Παναθηναϊκός έχει καλό και υποσχόμενο ρόστερ, απλά πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στον πάγκο για να δώσει στον καθένα το ρόλο του και η ομάδα να ξέρει τι θέλει να παίξει στο γήπεδο. Απλά πράγματα που πολλές φορές τα παρουσιάζουν κάποιοι σαν «πυρηνική φυσική» και βεβαία σε περίπτωση αποτυχίας να υπάρχει άλλοθι. Η Μπασκόνια είναι πονηρή ομάδα που στην καλή της ημέρα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αλλά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και τραυματισμούς. Νέο σοκ ο τραυματισμός του Γκαρίνο που υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει όλη τη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έχει νέο αέρα και αναμένεται οι φίλαθλοι του, να δώσουν ώθηση για να φτάσει η ελληνική ομάδα στη νίκη. Η Μπασκόνια θα το παλέψει αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορέσει να κάνει κάτι καλό και θα χάσει σχετικά εύκολα. Άσος δυνατός.

Προχωράμε με το παιχνίδι Άλμπα Βερολίνου-Ζαλγκίρις. Η Άλμπα βάση ρόστερ και μπάτζετ είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης αλλά ο κόουτς Ρενέσες κάνει εξαιρετική δουλειά και η ομάδα βγάζει αυτοματισμούς παίζοντας όμορφο μπάσκετ προσφέροντας  και θέαμα. Βέβαια υπολείπεται σε ποιότητα από τις περισσότερες ομάδες και δεν είναι για κάτι παραπάνω. Η Ζαλγκίρις φέτος όπως λένε οι υπεύθυνοι της έκανε την υπέρβαση στο μπάτζετ, αλλά η δουλειά δεν έγινε σωστά καθώς οι περσινές αποχωρήσεις κορυφαίων παικτών, της στοιχίζουν και μάλιστα πάρα πολύ. Ομάδα με πολλά ερωτηματικά και με τον κόουτς Γιασικεβίτσιους να προβληματίζεται και να περνάει μεγάλη κρίση. Υπάρχει πάθος και ενθουσιασμός αλλά τα αποτελέσματα έως τώρα είναι μέτρια έως άσχημα. Η Άλμπα παίζει σε άλλο τέμπο αλλά η Ζαλγκίρις εκτός έδρας φέτος παίζει καλύτερα και χρωστάει ένα καλό παιχνίδι.  Στοιχηματικά καλύτερα να απέχουμε καθώς δεν βγαίνει κάτι καλό και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. ΝΟ ΒΕΤ.

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με το παιχνίδι Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βιλερμπάν. Σε αυτή τη μονομαχία υπάρχει φαβορί και είναι βέβαια η ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου. Πολύ καλά δουλεμένη η ομάδα του λαού, αθλητική και πλέον παίζει και εξαιρετικά στην άμυνα. έχει βάθος και έχει στόχο 8άδα τουλάχιστον. Εντός είναι πολύ δυνατή και ανοίγει τις διαφορές. Η Βιλερμπάν πρωτάρα στο θεσμό αν και έχει μέτριο ρόστερ ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά τελευταία δείχνει σημάδια κούρασης κάνοντας δύο συνεχόμενες ήττες και μάλιστα στην έδρα της. Ομάδα με εξαιρετική χημεία και ομοιογένεια αλλά μέχρι εκεί. Πιστεύω πως η Μακάμπι δεν θα την λυπηθεί και θα κερδίσει εύκολα. Άσος με διψήφια διαφορά.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΚΙΜΚΙ: OVER 161.5 συνολικούς πόντους

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ερυθρός Αστέρας -2.5

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Παναθηναϊκός -6.5

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -11.5

 

Η πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Παναθηναϊκός -2.5

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Μακάμπι Τελ Αβίβ -7.5

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ της ημέρας είναι

OVER 8.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα ο Παναθηναϊκός

 

Από τα ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 9.5 συνολικούς πόντους ο Τάρικ Μπλακ της Μακάμπι Τελ Αβίβ

 

ΥΓ 1. Λόγω κάποιων επαγγελματικών υποχρεώσεων με πολλά ταξίδια και αρκετά τρεξίματα, αυτές τις ημέρες μου ήταν δύσκολο να γράφω και να έχουμε καθημερινή ροή στη στήλη. Παρακολουθώ όμως τα πάντα, και να είστε σίγουροι πως αν υπάρχει κάποια καλή ευκαιρία εδώ είμαστε να την πούμε και να την φωνάξουμε δυνατά για να την ποντάρουμε.

ΥΓ 2. “ Αν βιάζεσαι να δεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος, άρχισε από τον εαυτό σου. Είναι ο συντομότερος δρόμος ”   Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης

 

ALEX