Ευρωλίγκα σήμερα και έχουμε μπροστά μας την 2η αγωνιστική που όμως στοιχηματικά είναι εξαιρετικά δύσκολη (είδαμε την 1η αγωνιστική τι εκπλήξεις γίνανε) και πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε!!! Ήταν που ήταν δύσκολα προβλέψιμη η Ευρωλίγκα, τώρα με τον COVID και την πανδημία γίνεται ένα κακός χαμός.  Συνεχόμενα τα προβλήματα με απουσίες παικτών και προπονητών, απουσία των φιλάθλων από τα γήπεδα και την «κρύα» εικόνα των παρκέ και γενικά ένα κλίμα αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα σχεδόν για όλες τις ομάδες. Εκτιμώ πως θα δούμε και χειρότερες καταστάσεις (και στα αθλητικά αλλά και σε άλλα πράγματα) καθώς ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος και πολύ βαρύς σε όλα τα επίπεδα. Υπομονή θέλει, πίστη και βέβαια όχι κινήσεις πανικού.

Σήμερα έχει τρία παιχνίδια που όμως στοιχηματικά είναι πολύ δύσκολα και ΔΕΝ πρέπει να παρασυρόμαστε καθώς είναι πολύ νωρίς για κάτι καλό. ΔΕΝ υπάρχει κάποιο λάθος στις αποδόσεις και γενικά θέλει μεγάλη προσοχή. Πάμε να τα δούμε ξεχωριστά και στο τέλος τι θα κρατήσουμε για να βγάλουμε το «μεροκαματάκι» που θα βοηθήσει για τη συνέχεια.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ομάδα με μεγάλη ποιότητα και φέτος η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη που παρά το ότι έριξε το μπάτζετ έκανε πολύ καλές κινήσεις μεταγραφικά, ενισχύοντας και θωρακίζοντας την ρακέτα της με Μιλουτίνοφ και Σενγκέλια!!! Την προηγούμενη εβδομάδα έχασε σχετικά εύκολα από την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη καθώς ήταν πολύ άστοχη και έλειπε και ο σέντερ Μιλουτίνοφ λόγω COVID-19. Έχει όμως μεγάλη ποιότητα και βάθος στο πάγκο της να κάνει νέα αρχή. Η Μακάμπι από την άλλη μεριά μπήκε με το δεξί στην πρεμιέρα καθώς κέρδισε (δύσκολα) την μέτρια Άλμπα. Ανέτοιμη έδειξε και με πολλά σκαμπανεβάσματα η ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου, που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω αλλά υπάρχουν ερωτηματικά. Έχει και αυτή τις απουσίες της και γενικά εμένα δεν μου άρεσε αυτό που είδα την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλει χρόνο για να δέσει.  Πιστεύω πως παρά την απουσία και πάλι του βασικού σέντερ της, η ΤΣΣΚΑ έχει ένα προβάδισμα καθώς την θεωρώ πιο ποιοτική ομάδα και πιο έτοιμη. Η Μακάμπι θα το παλέψει αλλά μέχρι εκεί. Άσος.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Εφές-Φενερμπαχτσέ. Η Εφές είναι η ίδια ομάδα με πέρσι καθώς κράτησε όλους τους παίκτες της και θέλει τίτλο. Ηγέτης ο Λάρκιν αλλά και πάλι είναι αμφίβολος και έτσι η Εφές προβληματίζει καθώς χάνει σε δημιουργία και σκορ. Έχει βάθος αλλά ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό και το έδειξε στην πρεμιέρα που έχασε από την Ζενίτ. Η Φενέρ από την άλλη μεριά μείωσε κατά πολύ το μπάτζετ της αλλά έχει ακριβή ομάδα και παίκτες με ποιότητα στο ρόστερ της. Νέος προπονητή στο πάγκο ο Κοκόσκοφ από το ΝΒΑ μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς. Κέρδισε εύκολα τον μέτριο Ερυθρό Αστέρα στην πρεμιέρα. Ντέρμπι βλέπω και εδώ και με ρίσκο θα πάω στον άσο της Εφές καθώς την θεωρώ καλύτερη ομάδα αν και δεν το έδειξε με το καλημέρα. Άσος.

Ρεάλ Μαδρίτης –Βαλένθια η τρίτη χρονικά αναμέτρηση της Ευρωλίγκα με τους Μαδριλένους να προβληματίζουν και να δείχνουν εκτός φόρμας και με άδειες τις μπαταρίες!!! Καλό ρόστερ αλλά δεν παίζει καλά (όπως μπορεί) και υπάρχουν μουρμούρες στην βασίλισσα. Η Βαλένθια φέτος ενισχύθηκε αρκετά και γέμισε τον πάγκο της. Είναι σοβαρή ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της και σουτάρει πολύ από το τρίποντο. Ζορίστηκε αλλά κέρδισε την μαχητική Βιλερμπάν στο τέλος την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλο πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του πολύτιμου Σάστρε. Η Ρεάλ θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια και θα θέλει να επιβάλει το ρυθμό της. Η Βαλένθια έχει ποιότητα και πιστεύω πως θα ζορίσει την βασίλισσα. Θα ποντάρω στο OVER 160 συνολικών πόντων γιατί περιμένω ξέσπασμα και γρήγορο ρυθμό.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -3.5

ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Εφές Αναντολού -2.5

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: OVER 160.5 συνολικούς πόντους

 

Από ειδικά στοιχήματα παικτών/ομάδων έχω ξεχωρίσει το

OVER 5.5 συνολικά ριμπάουντ ο Τόρνικε Σενγκέλια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

OVER 8.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα η Βαλένθια

 

ΥΓ 1. Κάθε μέρα διεξάγονται δεκάδες παιχνίδια σε όλα τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Κάθε μέρα και κάθε ώρα μπορεί να βρει κάποιος οτιδήποτε στο να ποντάρει. Είναι αυτό όμως σωστό? Τι είναι σωστό και τι λάθος? Ο καθένας το έχω ξαναγράψει είναι υπεύθυνος των πράξεων του και υπεύθυνος για το πορτοφόλι του. Μου ζητάτε καθημερινά με πολλά μηνύματα, τι βλέπω σήμερα , τι βλέπω μετά, τι θα γίνει εκεί, ποιοι θα σκοράρουν, πόσα θα βάλουν και πολλά και διάφορα τέτοιας φύσης. Τόσα χρόνια που γράφω (και στο τέλος κάθε σεζόν το πρόσημο είναι πάντα θετικό) το λέω και το φωνάζω πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και πως πρέπει για οτιδήποτε κάνουμε (ακόμα και για το στοίχημα) να έχουμε ένα στόχο, ένα σκοπό. Αν ξεφεύγει κανείς από το στόχο του είναι απολύτως φυσιολογικό να πονέσει κάνοντας βήματα πίσω και να χάσει. ΔΕΝ υπάρχουν «σίγουρα», υπάρχουν όμως σημεία που έχει καλές πιθανότητες επαλήθευσης. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί βλέπω πως κάποιοι ξεφεύγουν και αντί για καλύτεροι γίνονται χειρότεροι. Εδώ θα διαβάζετε αλήθειες και προτάσεις με άποψη. Τίποτα δεν είναι στην τύχη και κανείς δεν θέλει το κακό κανενός. Σίγουρα θα υπάρξουν και στιγμές που τα αποτελέσματα δεν θα μας αρέσουν και θα μας απογοητεύσουν, αλλά αυτό δεν γίνεται με δόλο. Επίσης να πω κάτι τελευταίο, πως αν έχω δει κάτι καλό (στοιχηματικό), μια ευκαιρία, ένα λάθος μιας εταιρείας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θα το γράψω και θα το διαβάσετε εδώ στο κορυφαίο μπασκετικό site της Ελλάδας το Basketblog.gr

ΥΓ 2. Κρίμα να μην μπορούν να δουν τα παιδιά τους οι γονείς που τα πηγαίνουν στο γήπεδο και ζουν στο ίδιο σπίτι μαζί τους  λόγω της πανδημίας και COVID-19 αλλά από την άλλη να συγκεντρώνονται χιλιάδες για διαδηλώσεις και πανηγυρισμούς στους δρόμους όλων των πόλεων χωρίς ουσιαστικά ούτε ένα μέτρο για την ασφάλεια όπως μας έχουν πει. Κρίμα να μην μπορεί κάποιος φίλαθλος και οπαδός να πάει να δει την αγαπημένη του ομάδα 2 ώρες στο γήπεδο λόγω πανδημίας και από την άλλη να βλέπει κόσμο και κοσμάκι σε πλατείες και πάρκα χωρίς να λέει κανένας τίποτα. Κρίμα που κλείνουν μαγαζιά και μένουν άνεργοι χιλιάδες άνθρωποι λόγω πανδημίας για την δική μας ασφάλεια, αλλά από την άλλη να μην λέει κανείς τίποτα για τις συγκεντρώσεις που βλέπουμε καθημερινά. Έχω να πω και να γράψω πολλά κρίμα αλλά νιώθω πως θα ξεφύγω και δεν μου αρέσει προσπαθώντας  να ελέγχω και το λόγο και την γραφή μου. Το μεγαλύτερο μου ΚΡΙΜΑ όμως είναι, πως χάνουμε όλο και περισσότερο αρχές και αξίες που χάρη σε αυτές μπορέσαμε να αντισταθούμε και να είμαστε η ΕΛΛΑΔΑ που όλος ο κόσμος θαύμαζε και θαυμάζει ακόμα. Την Πατρίδα μας δεν την πονάμε, την Θρησκεία μας την καταπατάμε και την Οικογένεια την έχουμε μόνο για το συμφέρον και τίποτα άλλο. Οι πρόγονοι μας θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς ένα καλύτερο μέλλον. Εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά που με τόσες θυσίες και τόσο πόνα μας πρόσφεραν? Μόνο καταστρέφουμε και κοροϊδεύουμε… και ξέρετε ποιον πρώτα κοροϊδεύουμε? ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ !!!

ΥΓ 3. “ Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις… αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς. Όπως και Εκείνος μας αγαπά και φροντίζει για εμάς, όπως ο κάθε πατέρας για τα παιδιά του ”  Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

 

ALEX