Εβδομάδα κυπέλλων σε όλη την Ευρώπη με όλες τις χώρες να διοργανώνουν Final 8 με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο και παρουσία των οπαδών τους από όλες τις ομάδες (πω πω πολιτισμός!!!) και εδώ στην Ελλάδα να ΜΗΝ μπορούμε να κάνουμε τα αυτονόητα. Εμείς οι «έξυπνοι» που πάντα γίνεται πόλεμος ανακοινώσεων για το που πρέπει να γίνει ο τελικός, με οπαδούς ή χωρίς, με παιδιά δημοτικού ή γυμνασίου και όλο κάτι τέτοια που ένας νοήμων θα πει ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ και όταν μπορέσετε να βάλετε τις σωστές βάσεις σε ομάδες, οπαδούς και σε όσους πρέπει, τότε ξανά- διοργανώστε κάτι που αξίζει τον κόπο. Γιατί τώρα δυστυχώς δεν αξίζει.  

Στην Ισπανία το Final 8 διεξάγεται στην έδρα της Γκραν Κανάρια, στην Ιταλία στο “Palazzetto dello Sport” της Φλωρεντίας και στην Τουρκία που ήδη ξεκίνησε χθες στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένο στο Σινάν Ερντέν.  Ωραία ατμόσφαιρα πλούσιο θέαμα περιμένουμε και στοιχηματικά κάτι καλό έχω ξεχωρίσει. Σήμερα όμως διεξάγεται και το τελευταίο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League μεταξύ της Κύμης και του ΠΑΟΚ. Ενδιαφέρον αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να είναι φορμαρισμένες και να παίζουν όμορφο μπάσκετ. Ο κόουτς Καστρίτης κάνει εκπληκτική δουλειά και οι ομάδας της Εύβοιας προσφέρει πλούσιο θέαμα σε κάθε εμφάνιση της. Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις ήττες στις τελευταίες εξόδους του στο πρωτάθλημα και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες με ένα δύσκολο η αλήθεια αντίπαλο. Ο δικέφαλος του Βορρά έχει δέσει και με τις τελευταίες αλλαγές παίζει γρήγορο μπάσκετ και του αρέσει να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο. Έχει καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ και προσωπικά περιμένω ένα γρήγορο παιχνίδι με ψηλό ρυθμό και μεγάλο σκορ. Καλή περίπτωση το OVER 157 συνολικών πόντων που θα το τιμήσουμε ιδιαίτερα.

Να ξαναγυρίσω στα κύπελλα και στην Ισπανία ενδιαφέρον έχει ο άσος της Βαλένθια επί της Τενερίφη του Κατσικάρη και Βασιλειάδη καθώς οι πορτοκαλί δείχνουν πως ξαναβρίσκουν ρυθμό και έχουν επιστροφές. Καλή η Τενερίφη μαχητική αλλά εκτιμώ πως η Βαλένθια είναι καλύτερη. Επίσης θα κερδίσει η Ρεάλ την φιλότιμη Μάλαγα που θα παλέψει αλλά δεν θα αντέξει ως το τέλος. Άσος η Ρεάλ για να πάρει και την εκδίκηση της για την ήττα την τελευταία φορά στην Ανδαλουσία.

Στην Ιταλία θα ποντάρω δυνατά στον άσο της Βενέτσια επί της Τορίνο που έχει αρκετά προβλήματα από την αρχή της σεζόν.

Στην Τουρκία θα εμπιστευθώ την Τόφας που είναι φορμαρισμένη και πιο ποιοτική από την Σακάρια και θα ποντάρω στον άσο.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΚΥΜΗ – ΠΑΟΚ: OVER 157.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ: Βαλένθια -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΑΛΑΓΑ: Ρεάλ Μαδρίτης -5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΤΟΡΙΝΟ: Βενέτσια -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΤΟΦΑΣ – ΣΑΚΑΡΙΑ: Τόφας -5.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. 25 χρόνια και αν έδωσε χαρά σε πολλούς. 25 χρόνια το Club Notorious στο Σουφλί στην πρώτη γραμμή με τον Σταμάτη Τσιακίρη μπροστάρη και υπερήφανο για ότι έκανε. Είχα την τύχη να είμαι μέλος της ωραίας παρέας και να ζήσω μαγευτικές στιγμές εκεί μέσα. Να γελάσω, να κλάψω να διασκεδάσω και να κάνω φιλίες μιας ζωής καθώς σαν τον Σταμάτη δεν βρίσκεις εύκολα να μην πω και καθόλου. Κλεό, Σόλων, Χρήστος, Τάκης, Άκης, Τόλης, Πασχάλης και πολλοί άλλοι έχουμε πολλά να θυμόμαστε για το καμάρι μας. Άρε Σταμάτη περάσανε 25 χρόνια ρε αδερφέ? Μεγαλώνουμε φίλος και σου εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα για ότι κάνεις με υγεία υγεία υγεία. Όλα τα άλλα τα ξέρεις εσύ!!!

ΥΓ 2. Μου το είπε ο φίλος Γιάννης από το γνωστό Αμόριο για την μεγάλη νίκη που θα κάνει ο Ολυμπιακός επί της Φενέρ την προηγούμενη εβδομάδα αλλά είχα τις αμφιβολίες μου. Γιαννάκης on fire θα τον έλεγα. Στέλιο να τον ακούς τον φίλο μας!!!

ΥΓ 3. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα βλέπω δύο τουλάχιστον ομάδες να μην βγάζουν την χρονιά στην πρώτη κατηγορία στο ελληνικό πρωτάθλημα.  Είπα τουλάχιστον γιατί και κάποιες άλλες ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί. Κατάντια και κάποιοι τα κρύβουν αυτά….

ΥΓ 4. Στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας το Block 365 καθημερινά δίνει ρέστα. Τρομερό μαγαζί με τα φιλαράκια μου εκεί να κάνουν τα πάντα ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι και να διασκεδάσουν σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Παλικάρια κρατάτε γερά και πάτα με χαμόγελο!!!

ΥΓ 5. Πάντα προσπαθώ να προβάλω και να στηρίζω τους ανθρώπους που προσφέρουν στο μπάσκετ από πολλές πλευρές και με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι ο Δεμετσιώτης Θεόδωρος που είναι λάτρης των περισσοτέρων αθλημάτων και περισσότερο του αγαπημένου μας μπάσκετ. Ιδιοκτήτης στο καλύτερο ψητοπωλείο μακράν της Αλεξανδρούπολης, με άψογη εξυπηρέτηση, εκπληκτικό φαγητό, καθαρό και εκπληκτικές τιμές.  Δεν το πάω γύρω γύρω αλλά στον ΠΕΡΙΓΥΡΟ θα πάω!!!

ΥΓ 6. Αφήστε τους Βαλεντίνους και όλα αυτά τα καθαρά εμπορικά και να λέτε το Σ’ ΑΓΑΠΩ στους ανθρώπους σας όλο το χρόνο γιατί το θέλετε και το εννοείτε. Όλα τα άλλα είναι για την τσέπη….

ΥΓ 7. Στις 18 Φεβρουαρίου 2016 έφυγε από ανάμεσά μας ο Παντελής μας. Ο Παντελής της καρδιάς μας. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα σχετικά με εκείνο το ατύχημα. Πραγματικά κρίμα γιατί ο Παντελής ήταν εξαιρετικό παιδί, ταλαντούχος με αρχές, ήθος και είχε να δώσει πολλά. Μόνο Παντέλος…

ΥΓ 8. «Αν βιάζεσαι να δεις τον κόσμο να γίνεται καλύτερος άρχισε από τον εαυτό σου. Είναι ο συντομότερος δρόμος»   Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

 

 

ALEX