Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ έχει το μενού για σήμερα και αύριο, με την 2η αγωνιστική να διεξάγεται με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια.  Να θυμίσω πως την προηγούμενη εβδομάδα στο Γιούροκαπ η επιτυχία ήταν ΑΠΟΛΥΤΗ 100% και έτσι θέλω να συνεχίζουμε. Επίσης και στο Τσάμπιονς τα πήγαμε εξαιρετικά και πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει και τι θα κρατήσουμε στο τέλος για ποντάρισμα.

Πρώτη επιλογή είναι η αναμέτρηση από το Γιούροκαπ το Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μπουντούτσνοτς. Η Χάποελ του Κατσικάρη είναι ακριβή ομάδα και έχει θέσει υψηλούς στόχους και για το πρωτάθλημα και για το Γιούροκαπ. Έχει καλούς αμερικάνους, έμπειρους παίκτες και γενικά έχει βάθος στο ρόστερ της. Την 1η αγωνιστική έχασε στην Λιθουανία από την Λιετκαμπέλις των αδερφών Λαβρίνοβιτς κάνοντας καταστροφική 3η περίοδο (29-14) και σήμερα θέλει την νίκη μπροστά στο κοινό της. Μαζεύει κόσμο και εντός παίζει καλύτερα. Η Μπουντούτσνοτς από το Μαυροβούνιο είναι ομάδα με καλή χημεία και αρκετούς διεθνείς. Μέτρια ομάδα με χαμηλό ταβάνι. Θα ποντάρω στην έδρα και στην ποιοτικότερη ομάδα που είναι η Χάποελ Ιερουσαλήμ. Άσος.  

Επίσης από το Γιούροκαπ έχω επιλέξει το παιχνίδι Τόφας-Γκραν Κανάρια. Η τουρκική Τόφας στο πρωτάθλημα έκανε το 2 στα 2 καθώς κέρδισε εύκολα μέσα στην έδρα της Ουσάκ και έδειξε πως η νίκη της την 1η αγωνιστική επί της Νταρουσάφακα δεν ήταν πυροτέχνημα. Επιθετικά είναι πολύ καλή και τη αρέσει το γρήγορο μπάσκετ. Η Γκραν Κανάρια αν και το καλοκαίρι έκανε αρκετές αλλαγές είναι ανταγωνιστική δυνατή και έχει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της. Την 1η αγωνιστική κέρδισε εντός την ακριβή Ζενίτ σε ένα παιχνίδι πολύ θεαματικό και με μεγάλο σκορ (97-87). Την Κυριακή έχασε στις λεπτομέρειες από την Ανδόρα εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι που “ξύπνησε” στην τελευταία 4η περίοδο αλλά δεν πρόλαβε να κάνει την ανατροπή. Και στις δύο ομάδες αρέσει ο γρήγορος ρυθμός και πιστεύω πως θα παρακολουθήσουμε μια όμορφη αναμέτρηση με υψηλό σκορ. Το OVER 164 πόντων είναι αρκετά ψηλό αλλά εκτιμώ πως θα το ξεπεράσουν οι δύο ομάδες.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Νίμπουρκ-Άρης. Η Νίμπουρκ είναι ομάδα από την Τσεχία σχετικά έμπειρη στην Ευρώπη αλλά με χαμηλό μπάτζετ και με τέσσερις αμερικάνους στο ρόστερ της. Την 1η αγωνιστική ηττήθηκε από την πιο γεμάτη Ναντέρ πληρώνοντας τα πολλά σκαμπανεβάσματα που είχε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Άρης έκανε το τέλειο ξεκίνημα και κέρδισε στην Θεσσαλονίκη την πολωνική Ζιελόνα Γκόρα με έξι πόντους πιο εύκολα όμως από ότι δείχνει το τελικό σκορ (70-64) καθώς στο τέλος χαλάρωσε και έχασε και την διψήφια διαφορά που είχε πάρει. Ο κόουτς Γιαννάκης και το επιτελείο του κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά δεν ξεχνάμε πως οι κίτρινοι έχουν πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Το Σάββατο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έβγαλε πάθος και ψυχή και έκανε την ανατροπή κερδίζοντας στο τέλος. Απουσία ο Αμερικανός Πέτγουεϊ που έμεινε στην Ελλάδα λόγω τραυματισμού. Η Νίμπουρκ έχει ήδη μια ήττα και θέλει τη νίκη για να μην μείνει πίσω στη βαθμολογία. Ο Άρης είναι πιο άνετος, θα πολεμήσει για το καλύτερο αλλά εκτός έδρας αποδυναμώνεται και έχει θέμα(Κόροιβος). Θα ποντάρω στην νίκη των γηπεδούχων. Άσος.

Επόμενη επιλογή από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το παιχνίδι Σαλόν Σαονέ-Κάπο Ντ’ Ορλάντο. Η Σαλόν είναι πρωταθλήτρια Γαλλία και έχει ήδη 5 ήττες στο πρωτάθλημα και καμία νίκη!!! Την 1η αγωνιστική ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στην Λιθουανία από την Νεπτούνας σε ένα παιχνίδι που αρχικά είχε τον έλεγχο αλλά μετά κάποια λάθη που έκανε της στοίχισαν την νίκη. Σε σχέση με πέρσι αποδυναμώθηκε αλλά και πάλι δεν έχει τόσο κακή ομάδα για την άσχημη πορεία που κάνει έως τώρα. Η ιταλική Κάπο είναι από τις μικρομεσαίες ομάδες χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και με μεγάλες ήττες έως τώρα. Δείχνει να παίζει καλύτερα τις τελευταίες ημέρες αλλά και πάλι δεν πείθει. Εκτιμώ πως η Σαλόν στην έδρα της έχει την ευκαιρία για την πρώτη της νίκη και θα θέλει να φτιάξει και την ψυχολογία της. Άσος και μάλιστα δυνατός.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ είναι

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Χάποελ Ιερουσαλήμ -5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΤΟΦΑΣ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: OVER 164.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΝΙΜΠΟΥΡΚ – ΑΡΗΣ: Νίμπουρκ -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΣΑΛΟΝ ΣΑΟΝΕ – ΚΑΠΟ ΝΤ’ ΟΡΛΑΝΤΟ: Σαλόν Σαονέ -4.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Ξέσπασε ο Πασκουάλ και έβαλε λέει τις φωνές στους παίκτες του μετά την βαριά ήττα στην Βαρκελώνη. Τώρα μας κοροϊδεύετε? Και το χειρότερο είναι πως λένε οι ίδιοι πως οι φωνές που έβαλε πιάσανε τόπο με τον ΠΑΟΚ και οι πράσινοι τον κατάπιαν τον δικέφαλο. Έναν ΠΑΟΚ που έχει να κερδίσει σε επίσημο παιχνίδι από την περσινή σεζόν και η μία ήττα διαδέχεται την άλλη. Με την Λούντβιγκσμπουργκ στην Γερμανία ηττήθηκε με 33. Αλλά είπαμε οι φωνές του Πασκουάλ πιάσανε τόπο.

ΥΓ 2. Το θέμα ΑΕΚ κάθε χρόνο έχει πολύ ψωμί. Η ΑΕΚ και φέτος έκανε καλές κινήσεις έχει μεγάλο μπάτζετ (για τα δεδομένα της) και ακόμα δεν παίζει καλά με αποκορύφωμα την ήττα στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Εγώ περιμένω να παίξει καλύτερα γιατί τον πιστεύω τον κόουτς Μανωλόπουλο. Αυτοί που φωνάζουν από τον καναπέ τους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλό θα είναι να πάνε να δουν από κοντά την ΑΕΚ σε κάποιο παιχνίδι να την ενισχύσουν με το εισιτήριο τους  και μετά να φωνάζουν και να κράζουν με το παραμικρό. Και ξέρετε ποια η διαφορά μεταξύ της μπασκετικής ΑΕΚ και του μπασκετικού Άρη? Ο λαός, οι πραγματικοί φίλαθλοι που παρά τις δυσκολίες στηρίζουν την ομάδα. Άλλο 5000 χιλιάδες και γήπεδο καμίνι, και άλλο 450 και αυτοί με το ζόρι. Εδώ μόνο αλήθειες.

ΥΓ 3. Πολλά χαιρετίσματα στην Αμαλιάδα και τον φιλαράκι Γιώργο Κ. που μας διαβάζει όπως άλλωστε και πολλοί στην όμορφη πόλη της Ηλίας και μου στέλνουνε τις καλύτερες ευχές τους. Παλικάρια γεροί να είμαστε και τα ταμεία θα είναι πιο δυνατά.

ΥΓ 4. Καλή αρχή να ευχηθώ στο φιλαράκι μου Βασίλη Τσιομλεκίδη προπονητή στον Α.Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ. Γνώστης του αντικειμένου ο Βασίλης μα πάνω από όλα καλό παιδί.

ΥΓ 5. Από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας είναι η Κάρπαθος. Φανταστικά τοπία και υπέροχοι άνθρωποι. Γιώργο έφυγα αλλά να ξέρεις πως σαν τα παραδοσιακά καρπάθικα κουλούρια σου δεν έχει φιλαράκι.

ΥΓ 6. Στέλιο (από την γνωστή Ζώνη) μαθαίνω πως ενημερώνεις τον Γιάννη για τις αλλαγές στα ιντερνετικά δρώμενα και σε ευχαριστώ ρε μάγκα…..

ΥΓ 7. Και η Σκύρος μαζί μας με μεγάλη συμμετοχή. Καλή δύναμη παιδιά τώρα που χειμωνιάζει και όπως ξέρετε εσείς μπασκετάκι και καλά τραπέζια…

ΥΓ 8. Ερυθρόλευκος ο Βάιος σε κιτρινόμαυρες φωλιές στην Θεσσαλονίκη. Καλά παιδιά όλοι τους, αγαπάνε το μπάσκετ και κάνουν και πλακίτσα όπως πρέπει.

ΥΓ 9. Γίνομαι γραφικός αλλά επαναλαμβάνω μια φράση ”Που είναι ο Σούλης οέο” ???

ΥΓ 10. Τρίτη σήμερα και όλοι οι μπασκετικοί και μη, ακούμε Αναστάση Καραμουσαδάκη και Μάνο Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ Open στις 15:00 το μεσημέρι. Αξίζει παιδιά και σε λίγο καιρό θα έχουμε και προγνωστικά. Δύναμη τα παλικάρια! ! !

ΥΓ 11. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει αλλά αυτό που γράφω τώρα πραγματικά ισχύει 100% . Τρομερή δουλειά με ήθος, αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό κάνουν όλα τα παιδιά στο site Basketblog.gr. Όλοι τους πιστοί στρατιώτες της ενημέρωσης και χωρίς χρωματιστά γυαλιά, πράγμα σπάνιο στην εποχή μας.

ΥΓ 12. Αύριο περισσότερο Γιούροκαπ , Τσάμπιονς Λιγκ και βέβαια τα Υ.Γ που όλοι λατρεύετε!!!

 

ALEX