Τετάρτη σήμερα 8 Ιανουαρίου και έχουμε μπροστά μας παιχνίδια από το Γιούροκαπ αλλά και από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ. Στο Γιούροκαπ τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς ξεκινά ο δεύτερος γύρος με το ΤΟΠ-16, όπου έχουμε τέσσερις νέους ομίλους με τέσσερις ομάδες ο καθένας, που οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα προκριθούν στα προημιτελικά του θεσμού. Μεγάλο το κίνητρο μην ξεχνάμε καθώς οι δύο φιναλίστ στο τέλος παίρνουν το μαγικό εισιτήριο για την συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ διανύουμε την 10η αγωνιστική με τους περισσότερους ομίλους να έχουν ξεκαθαρίσει αλλά ακόμα υπάρχει ελπίδα για αρκετές ομάδες που είναι στο όριο. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχω ξεχωρίσει και από τις δύο διοργανώσεις και τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα που θα πληρώσει και θα γεμίσει το πορτοφόλι μας.

Από το Γιούροκαπ πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Ρίτας Βίλνιους-Ούνικς Καζάν. Η Ρίτας είναι ομάδα έδρας που αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ με πολλά σουτ από την περιφέρεια και είναι αρκετά αθλητική. Παίζει όμορφο μπάσκετ και ανεβάζει ψηλά το σκορ στο σπίτι της. Η Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη έκανε αλλαγή στα γκαρντ λύνοντας το συμβόλαιο του Βαγγέλη Μάντζαρη και απέκτησε τον πολύ ποιοτικό Τζόρνταν Θίοντορ από την Μπεσίκτας. Έτσι έγινε πιο επιθετική και έχει μεγαλύτερη έφεση στο σκοράρισμα. Κακά τα ψέματα ο αμερικάνος γκαρντ είναι ανώτερος σε όλους τους τομείς από τον Έλληνα που δεν προσαρμόστηκε στα δεδομένα της ρωσικής ομάδας. Γενικά η Ούνικς είναι ομάδα με πολύ καλούς αμερικάνους έχοντας στόχο τον τελικό στο θεσμό για να μπορέσει να παίξει Ευρωλίγκα. Είναι ακριβή ομάδα και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Πιστεύω θα γίνει ανοικτό παιχνίδι και περιμένω μεγάλο σκορ και από τις δύο ομάδες. Καλή επιλογή το OVER 159 συνολικών πόντων και θα είναι το βασικό μου ποντάρισμα.

Στο ίδιο όμιλο με την Ρίτας και την Ούνικς είναι το ζευγάρι Μονακό-Γαλατασαράι. Η Μονακό προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Βιλερμπάν στο γαλλικό πρωτάθλημα δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Είναι ομάδα με πολύ καλές μονάδες και έμπειρο προπονητή έχοντας  υψηλές βλέψεις. Και η τουρκική ομάδα όμως βρίσκεται σε καλό φεγγάρι καθώς έχει πέντε συνεχόμενες νίκες σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Δεν έχει το ρόστερ των προηγούμενων ετών αλλά είναι δεμένο σύνολο με καλή χημεία παίζοντας έξυπνα στην επίθεση. Φαβορί είναι η Μονακό αλλά η Γαλατά θα παλέψει για το καλύτερο και ότι βγει. Καλύτερο σημείο και εδώ είναι το OVER 152 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν πολύ.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ έχω επιλέξει το παιχνίδι Αντβέρπ-ΑΕΚ. Αντίθετες πορείες για τις δύο ομάδες καθώς η Βελγική ομάδα είναι στον πάτο ης βαθμολογίας του ομίλου με μόλις δύο νίκες και επτά ήττες ενώ η ΑΕΚ φιγουράρει μόνη πρώτη στην κορυφή με επτά νίκες και δύο ήττες. Η Αντβέρπ είναι μέτρια με περιορισμένο ρόστερ και βρίσκεται σε μέτρια κατάσταση έχοντας τρεις συνεχόμενες ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ συνεχώς ανεβαίνει και με τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της έγινε πιο ποιοτική και με περισσότερες λύσεις σε όλες τις θέσεις. Τρομερό παιχνίδι και μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού την Κυριακή για το ελληνικό πρωτάθλημα με ρετιτάλ ευστοχίας από το τρίποντο. Εκτιμώ πως η ΑΕΚ έχει περιθώρια βελτίωσης και πως μπορεί να παίξει και ακόμα καλύτερα. Υλικό υπάρχει, καλό κλίμα υπάρχει και τώρα που πήρε φόρα μπορεί τη νίκη στο Βέλγιο. Διπλό καλό!!!

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι

ΡΙΤΑΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους

ΜΟΝΑΚΟ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: OVER 152.5 συνολικούς πόντους

ΑΝΤΒΕΡΠ – ΑΕΚ: ΑΕΚ -4.5

 

Η πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: OVER 148.5 συνολικούς πόντους

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: OVER 149.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ 1. Αυτά που γίνονται φέτος στον Ολυμπιακό είναι γελοία έως τραγικά. Μαλώνουν, φεύγουν, έρχονται λες και είναι ερασιτεχνική ομάδα χωρίς κάποιος να τους πει έως εδώ. Δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει τιμωρία και γενικά ο καθένας κάνει ότι θέλει. Το “μέχρι τέλους” δεν οδήγησε πουθενά και αυτό που λέω είναι ένα μεγάλο κρίμα να περνάνε αυτές τις καταστάσεις παίκτες πρότυπα και επαγγελματίες με μεγάλα γράμματα όπως ο Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης. Και πολλά μπράβο τους που κρατάνε ακόμα και σώζουν ότι σώζεται!!!

ΥΓ 2. Αν ο κόουτς Πιτίνο δεν ανοίξει το ροτέισον παίζοντας συνεχώς με τους ίδιους 7-8 παίκτες, θα βγει η κόπωση και μετά αντί για καλύτερα θα δούμε χειρότερα πράγματα. Δεν βγαίνει ο μαραθώνιος της Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα με τους ίδιους και τους ίδιους. Ή θα ενισχυθείς αν θέλεις Φάιναλ Φορ ή θα βάλεις στην εξίσωση και τους άλλους βρε αδερφέ και ότι βγει!!!

ΥΓ 3. Για τον Άρη το έχω ξαναπεί πως η κατάσταση είναι τραγική. Μόνο ο κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει το βαρύ φορτίο που στο κάτω κάτω δεν είναι δική του ευθύνη αυτή η κατάσταση. Το Σάββατο με τον Ηρακλή παίζει τα ρέστα του καθώς με ήττα απομακρύνεται πολύ περισσότερο από την μεγάλη κατηγορία. Το μόνο που ξέρω είναι πως η νίκη είναι μονόδρομος…

ΥΓ 4. Το κουμπαράκι μου από τα όμορφα Χανιά μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και από εδώ θέλω να του πως τις καλύτερες ευχές για τα γενέθλιά του. Γιώργαρε χρόνια πολλά και ευλογημένα κουμπάρε μας, με υγεία, δύναμη, τύχη, πάντα χαρές στη ζωή σου και είμαι βέβαιος πως το μέλλον σου ανήκει φιλαράκι!!!

ΥΓ 5. Από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει στο χώρο με τρομερές γνώσεις αλλά και πολύ προσιτός με χιούμορ και πάντα με το χαμόγελο. Καλά ότι κατεβάζει τις ρακιές την μία μετά την άλλη δεν είναι κάτι νέο αλλά όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν καλά τι εννοώ!!! Ευχαριστώ πολύ για τις μπασκετοκουβέντες που κάναμε και από κοντά και διπλά ευχαριστώ για τις ρακιές που ήπιαμε. Αναστάσης Καραμουσαδάκης ο κύριος που φωτογράφισα τόση ώρα για εσάς που δεν το καταλάβατε και ειλικρινά τα λόγια είναι φτωχά για την αφεντιά και το μεγαλείο του.

ΥΓ 6. “ Όπως η γη, όσο γόνιμη κι αν είναι δεν μπορεί να κάμει τίποτα χωρίς καλλιέργεια, έτσι και ο νους, χωρίς εκπαίδευση δεν μπορεί να δώσει καλό καρπό ” Πλούταρχος

 

 

ALEX