Όποιος διαβάζει Basketblog.gr κερδίζει!!! Πλήρωσε η δυάδα διπλασιασμού της Ευρωλίγκα, πλήρωσε όλη η τετράδα με απόδοση πάνω από 12(!!!) και πλήρωσε και η δυάδα διπλασιασμού από το ΝΒΑ. Και λέω εγώ τώρα στα εύκολα καλούτσικοι είμαστε, στα δύσκολα όμως κάτι κάνουμε έτσι; Μεγάλη επιτυχία σε μια δύσκολη ημέρα με αμφίρροπα ζευγαρώματα αλλά με σωστή μελέτη, καλή ανάλυση και ποντάρισμα εκεί ακριβώς που πρέπει το πορτοφόλι γέμισε και το ταμείο τινάχθηκε στα ύψη!!!

Αρχικά η αγαπημένη μου Μπασκόνια μας πλήρωσε καθώς ήταν σκληρό καρύδι στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ και αν την αφήνανε οι διαιτητές θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Σχεδόν σε όλη την διάρκεια ήταν καλύτερη και φάνηκε η έλλειψη ψηλών στην ρωσική ομάδα. Έχει όμως δαιμόνιους γκαρντ και πήρε τη νίκη χωρίς βέβαια να ανοίξει η διαφορά όπως είχαμε τονίσει και ποντάραμε στο +10 της Μπασκόνια. Στην Κωνσταντινούπολη η Φενέρ δεν δυσκολεύτηκε να καταβάλει το Μιλάνο που είναι σε κακή κατάσταση. Κορυφαίος της Φενέρ ο Κώστας Σλούκας (μετά από αρκετό καιρό είναι η αλήθεια) που σκόραρε αλλά και δημιούργησε.  Στην Ανδαλουσία η Μάλαγα μας πλήρωσε τον άσο, καθώς κέρδισε την σοφτ Μακάμπι που δεν άντεξε την πίεση των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο. Καλοδουλεμένη μηχανή η ομάδα του Πλάθα (που τιμήθηκε) και άξιζε πραγματικά να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που και πάλι δεν ξέφυγε από την μετριότητα.

Τέλος στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κέρδισε την Βαλένθια σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετό ενδιαφέρον καθώς ενώ μπήκε δυνατά και φάνηκε να το καθαρίζει από το 1ο δεκάλεπτο με ένα εκπληκτικό Σπανούλη η Βαλένθια με τον Σαν Εμετέριο επέστρεψε και έκανε ντέρμπι το παιχνίδι. Εκεί μίλησε η εμπειρία και η στόφα των ερυθρόλευκων που σφίξανε την άμυνα τους και δίκαια κερδίσανε χωρίς να αγχωθούνε στο τέλος. Σπανούλης όλα τα λεφτά με καθαρό μυαλό, σκοράρισμα και δημιουργία.

ΑΠΟΛΥΤΟ 4 στα 4, 100% επιτυχία, δυνατό ταμείο και πάμε να δούμε τι έχει το σημερινό μενού.

Σήμερα λοιπόν έχουμε τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα και πάμε να τα αναλύσουμε το καθένα ξεχωριστά και στο τέλος να δούμε τι θα κρατήσουμε για ποντάρισμα.

Χρονικά πρώτη αναμέτρηση είναι το ντέρμπι Κίμκι-Παναθηναϊκός. 93-65 είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός την ρωσική ομάδα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και αυτή τη φορά η Κίμκι του Μπαρτζώκα θέλει να πάρει την άτυπη ρεβάνς. Βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας και αν θέλει να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο αυτά τα παιχνίδια είναι υποχρεωμένη να τα κερδίζει. Έχει ακριβό ρόστερ και είναι αθλητική ομάδα που της αρέσει το γρήγορο μπάσκετ και όταν μπορεί τρέχει στο ανοικτό γήπεδο. Ο Σβεντ που είχε κάποιο πρόβλημα θα αγωνιστεί κανονικά καθώς αποθεραπεύτηκε και δηλώνει παρών σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση. Στον Παναθηναϊκό έχουμε νέους προσθήκες και η πράσινοι δείχνουν να ενισχύονται σημαντικά και να έχουν αρκετές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Ξεκούραστος ο Παναθηναϊκός είχε χρόνο να δουλέψει στην διακοπή και με νίκη σε μια τόσο δύσκολη έδρα θα βάλει γερές βάσεις για το πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Δύσκολο όμως καθώς στην Ρωσία μετρά 10 συνεχόμενες ήττες καθώς κέρδισε τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2013 με 82-63 την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ντέρμπι και όλα είναι ανοικτά. Στοιχηματικά θα ποντάρω στο OVER 153 συνολικών πόντων και περιμένω υψηλό ρυθμό με αρκετά μεγάλο σκορ.

Δεύτερο παιχνίδι είναι το Εφές-Ζαλγκίρις. Και οι δύο ομάδες έχουν ανεβασμένη ψυχολογία καθώς κατέκτησαν το κύπελλο στην χώρα τους. Βέβαια το έργο της Εφές ήταν πιο δύσκολο καθώς το επίπεδο είναι σαφώς υψηλότερο και έβγαλε εκτός μάχης την μισητή αντίπαλο της Φενέρ. Η Εφές είναι ακριβή ομάδα που όμως και πάλι απογοήτευσε φέτος και άλλαξε προπονητή στα μέσα της σεζόν. Έκανε και αλλαγές στο ρόστερ για κάτι καλύτερο. Είναι σοφτ ομάδα που όμως στην καλή της μέρα μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιονδήποτε καθώς έχει ποιοτικούς παίκτες με εμπειρία. Η Ζαλγκίρις δεν έχει βάθος ούτε το πλούσιο μπάτζετ της τουρκικής ομάδας, αλλά είναι ομάδα με μεγάλα γράμματα και ομάδα του προπονητή. Ο Γιασικεβίτσιους κάνει εκπληκτική δουλειά σε όλους τους τομείς και παρά το ότι δεν έχει πολλές λύσεις από τον πάγκο η λιθουανική ομάδα βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ντέρμπι καθώς η Εφές δείχνει να ξυπνάει και παίζει καλύτερα. Η Ζαλγκίρις τελευταία πριν την διακοπή έδειχνε κουρασμένη και προβλημάτιζε. Με ρίσκο θα ποντάρω στον άσο της Εφές που χρωστάει ένα καλό παιχνίδι στην έδρα της.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Μπάμπεργκ-Ερυθρός Αστέρας. Σε κακή κατάσταση η γερμανική ομάδα καθώς έχει τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε Ευρώπη και πρωτάθλημα και παρελθόν αποτελεί ο Ιταλός προπονητής Τρινκιέρι. Είχε βέβαια και αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς αλλά γενικά φέτος δεν πείθει από την αρχή της σεζόν. Παλεύει όλα τα παιχνίδια, έχει κάνει και μεγάλες ανατροπές αλλά είναι μέτρια. Ο Ερυθρός Αστέρας ηττήθηκε στον τελικό κυπέλλου από την Παρτιζάν και είναι ομάδα με αρκετά σκαμπανεβάσματα και ομάδα ημέρας. Πειθαρχημένο σύνολο με αρχές που έχει κάνει και μεγάλες εκπλήξεις (νίκη στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ) και είναι επικίνδυνος. Δύσκολο ζευγάρι στοιχηματικά και καλό θα είναι να απέχουμε από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Προς διπλό πάει αλλά καλύτερα ΝΟ ΒΕΤ.

Τέλος η 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκα κλείνει με το μεγάλο ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης. Την Κυριακή η Μπαρτσελόνα κέρδισε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας 92-90 την Ρεάλ στην έδρα της Γκραν Κανάρια και κατέκτησε το τρόπαιο. Με νέο προπονητή τον πολύπειρο Σέρβο Πέσιτς που ξέρει πολύ καλά την Μπαρτσελόνα και δεν θέλει χρόνο να προσαρμοστεί, η ομάδα της Βαρκελώνης θέλει να γυρίσει το διακόπτη και να πάει όσο καλύτερα γίνεται στην Ευρωλίγκα αλλά και στο πρωτάθλημα. Στην Ευρωλίγκα το τρένο έχει χαθεί καθώς έως τώρα ήταν απογοητευτική με 7 νίκες και 15 ήττες!!! Θα παίζει όμως για την ιστορία της, το γόητρο και δεν θα παραδοθεί σε κανένα αντίπαλο χωρίς να παλέψει. Η Ρεάλ είναι η ομάδα με του περισσότερους και σοβαρότερους τραυματισμούς αλλά και πάλι βρίσκεται ψηλά καθώς έχει μεγάλο βάθος και είναι ακριβή ομάδα. Ντέρμπι μεγάλο με την Μπαρτσελόνα να έχει και την ψυχολογία από την νίκη και κατάκτηση του κυπέλλου. Από την άλλη η Ρεάλ θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά τετράδας. Με τον Πέσιτς η Μπαρτσελόνα βελτιώθηκε και παίζει καλύτερα. Άσος με ρίσκο.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: OVER 153.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΕΦΕΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Εφές +2.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Μπαρτσελόνα +2.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η δυνατή πρόταση για διπλασιασμό είναι

ΚΙΜΚΙ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: OVER 146.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

ΕΦΕΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: OVER 152.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

 

“Οι άνθρωποι είναι πάντα γρήγοροι στο να κρίνουν… και πολύ αργοί όταν είναι να καταλάβουν”.

 

ALEX