Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα και μάλιστα στις 9 το βράδυ ο μεγάλος τελικός μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα. Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τους δύο ημιτελικούς και δίκαια προκριθήκανε στον μεγάλο τελικό αυτές οι δύο ομάδες. Από την μία η Φενέρ του Ομπράντοβιτς με άψογη τακτική και προπονητική επιρροή στο παρκέ κέρδισε την μαχητική και την φετινή έκπληξη της διοργάνωσης Ζαλγκίρις, που έφτασε το ταβάνι της, προσπάθησε για την μεγάλη υπέρβαση και το τελευταίο βήμα αλλά σκόνταψε στην περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης. Πιο γεμάτη ομάδα η Φενέρ από την αρχή συγκεντρωμένη και διαβασμένη δεν έδωσε δικαιώματα στους φιλόδοξους Λιθουανούς να ελπίζουν για κάτι παραπάνω. Στον άλλο ημιτελικό, η ΤΣΣΚΑ ενώ ξεκίνησε φουριόζα και αποφασισμένη για να είναι αυτή η δεύτερη ομάδα που θα πάει στον σημερινό τελικό, βρήκε τοίχο από την Ρεάλ και δίκαια οι Ισπανοί είναι στον τελικό. Η ΤΣΣΚΑ πλήρωσε τον αρχικό σχεδιασμό της να μην έχει ακόμα ένα ψηλό κορμί στη ρακέτα και σε συνδυασμό το ντεφορμάρισμα κορυφαίων παικτών της (Ντε Κολό) δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον τρελό ρυθμό που έδωσε η ομάδα του Λάσο. Η Ρεάλ ήταν πιο γεμάτη ομάδα σε όλες τις θέσεις, πήρε τα ριμπάουντ και με όπλο το περιφερειακό σουτ   σκότωσε την ρωσική αρκούδα και προβλέπω πολλές αλλαγές το καλοκαίρι στη Μόσχα.

Σήμερα Φενέρ-Ρεάλ σε ένα πολύ ισορροπημένο ζευγάρι και με τον Ομπράντοβιτς να διεκδικεί το 10ο ευρωπαϊκό τρόπαιο του!!! Από την άλλη η Ρεάλ ήταν αρχικά σχεδιασμένη για μεγάλα πράγματα, ήταν άτυχη καθώς είχε μεγάλους τραυματισμούς, ξεπέρασε πολλά εμπόδια γιατί είχε γεμάτο ρόστερ σε όλες τις θέσεις και τώρα έφτασε μια ανάσα από το τρόπαιο. Η Φενέρ είναι ομάδα του προπονητή, πολύ διαβασμένη, πάρα πολύ σκληρή αμυντικά και δεμένη σε όλες τις θέσεις. Παίζει έξυπνα, εκμεταλλεύεται κάθε λάθος του αντιπάλου της, και με όπλο το «μπασκετικό ξύλο» ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Από την άλλη η Ρεάλ έχει μεγαλύτερη ατομικό ταλέντο που μπορεί να παρασύρει όλη την ομάδα στην κορυφή αλλά όταν βρει δυσκολίες μπορεί να κολλήσει και χάσει την στόχο της. Ακριβή ομάδα και αυτή με μεγάλη εμπειρία και βαριά φανέλα και με τον Λάσο στο πάγκο σε καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενη έτη που τον έχουμε παρακολουθήσει. Βέβαια είναι καθαρά ομάδα ενστίκτου και ατομικού ταλέντου. Έχουμε δηλαδή από τη μία μια ομάδα κομπιούτερ, πολύ σκληρή και με αυτοματισμούς και από την άλλη μια ομάδα με μπόλικο ταλέντο, ντελικάτη και ομάδα ημέρας θα έλεγα. Τώρα θα μου πείτε την πολυπόθητη κούπα ποιος θα την σηκώσει? Εκτιμώ και θα ποντάρω στη νίκη της Φενέρ καθώς θεωρώ πως σε ένα τελευταίο νοκ άουτ παιχνίδι η τουρκική ομάδα με καπετάνιο τον Ομπράντοβιτς θα εγκλωβίσει με τη αμυντική τακτική της τα ατού της πολύταλαντούχας Ρεάλ. Παρακάτω έχω ξεχωρίσει και πληθώρα ειδικών στοιχημάτων που έχει τρομερό ενδιαφέρον και μπορούν να πληρώσουν καλύτερα και πιο εύκολα από την νίκη της τουρκικής ομάδας που έχω επιλέξει.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα είναι

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Φενερμπαχτσέ ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR (απόδοση 2)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: NAI στην STOIXIMAN.GR  ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ (απόδοση 1.6)

OVER 0.5 συνολικά κοψίματα ο J. Vesely της Φενέρ στην STOIXIMAN.GR (απόδοση 1.8)

OVER 1.5 συνολικά λάθη ο G. Ayon της Ρεάλ στην STOIXIMAN.GR (απόδοση 1.87)

OVER 6.5 κερδισμένα φάουλ ο L. Doncic της Ρεάλ στην STOIXIMAN.GR (απόδοση 1.87)

OVER 67.5 συνολικά ομαδικά ριμπάουντ στην STOIXIMAN.GR (απόδοση 1.87)

OVER 1.5 αριθμός τεχνικών ποινών στην STOIXIMAN.GR (απόδοση 3)

 

Για το μικρό τελικό μεταξύ της Ζαλγκίρις και ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα ασχοληθώ στοιχηματικά καθώς θεωρώ εντελώς αδιάφορο το παιχνίδι και που δεν πρέπει να διεξάγεται.

Αύριο θα έχω τον τελικό απολογισμό των ομάδων της Ευρωλίγκα, μικρά-μεγάλα παρασκηνιακά και ότι αφορά την φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

 

ΥΓ. Τάισε ένα σκύλο για 3 μέρες και θα σε θυμάται για 3 χρόνια… Τάισε ένα άνθρωπο για 3 χρόνια και θα σε ξεχάσει σε 3 ημέρες!!!

 

ALEX