Lockdown σε όλη σχεδόν την Ευρώπη αλλά υπάρχει δράση στα παρκέ με παιχνίδια στο Γιούροκαπ και στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA. Θέλει βέβαια και προσοχή χωρίς μεγάλα ανοίγματα καθώς οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και πάντα κρύβονται παγίδες. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχω ξεχωρίσει από το σημερινό αρκετά πλούσιο πρόγραμμα και στο τέλος τι κρατάμε που θα μας οδηγήσει στο ταμείο και θα γεμίσει το πορτοφόλι μας!!!

Από το Γιούροκαπ έχω ξεχωρίσει την αναμέτρηση Μπαχτσεσεχίρ-Ούνικς Καζάν. Η τουρκική ομάδα είναι έως τώρα χωρίς νίκη σε 6 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όσον αφορά το μέλλον της στο θεσμό. Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται σε ένα όμιλο με αρκετά δύσκολους αντιπάλους με ποιοτικότερα ρόστερ και όσο και αν προσπάθησε σε κάποια παιχνίδια στο τέλος πάλι δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει μία νίκη. Από την άλλη μεριά η ρωσική Ούνικς με προπονητή τον Δημήτρη Πρίφτη διαθέτει αρκετά δυνατό σύνολο με βάθος στο πάγκο και με μεγάλη ποιότητα. Πιστεύω πως έχει τις δυνατότητες να κάνει ακόμα μία νίκη και να αναρριχηθεί περισσότερο στην βαθμολογία του Α’ ομίλου. Ποντάρω στο διπλό.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Τόφας-Νίμπουργκ. Το παιχνίδι αυτό είχε αναβληθεί στην πρεμιέρα λόγω της πανδημίας. Την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν κανονικά με την τουρκική ομάδα να κερδίζει δύσκολα στην Κύπρο τον Κεραυνό και να βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό, ενώ η Νίμπουργκ διασύρθηκε από την Ντιζόν στη Γαλλία καθώς ηττήθηκε με το βαρύ 85-61. Η Τόφας είναι ποιοτικότερο σύνολο, πιο ακριβή ομάδα και έχει υψηλές βλέψεις στο θεσμό. Η Νίμπουργκ δεν πείθει και με τις συνεχόμενες διακοπές στο πρωτάθλημα της δεν μπορεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Άσος.

Δεύτερη επιλογή από το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA είναι το παιχνίδι Μπιλμπάο-Μπάμπεργκ. Το Μπιλμπάο είναι μικρομεσαία ομάδα της Ισπανίας που όμως έχει αρκετά καλούς παίκτες και πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός θα βρίσκει τα πατήματά του. Αρέσει στους Βάσκους το γρήγορο παιχνίδι και σκοράρει πολύ στο ανοικτό γήπεδο. Η γερμανική Μπάμπεργκ δεν έχει την  ομάδα των προηγούμενων ετών καθώς έχει αποδυναμωθεί αλλά παραμένει από τις καλές ομάδες της BBL με αρκετά ποιοτικούς αμερικάνους που διαθέτει στο ρόστερ της. Όπως σχεδόν όλες οι γερμανικές ομάδες έτσι και αυτή αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι που ανεβάζει ψηλά το σκορ. Εκεί θα εστιάσουμε και πιστεύω πως το OVER 156 συνολικών πόντων είναι πολύ καλό σημείο που θα πληρώσει και θα μας δικαιώσει.

Τέλος από το σημερινό πρόγραμμα κλείνω με το παιχνίδι Χάποελ Χολόν-Σολέ. Η Χάποελ είναι ομάδα που αρέσκεται να παίζει γρήγορα και διαθέτει παίκτες που σκοράρουν πολύ από την περιφέρεια. Είναι κλασική ισραηλινή ομάδα με πολλούς αμερικανούς στο ρόστερ της αλλά έχει κακή καθοδήγηση καθώς στον πάγκο της βρίσκεται ο καλός Έλληνας προπονητής Στέφανος Δέδας. Την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η Σολέ από την άλλη πλευρά είναι μέτρια ομάδα, αθλητική αλλά χωρίς βάθος και ποιότητα και ξεκίνησε νωθρά και στο πρωτάθλημα της. Δεν έχει ρυθμό και προσωπικά δεν μου αρέσει. Θα ποντάρω στη νίκη της Χάποελ καθώς θεωρώ πως έχει καλύτερο σύνολο και μπορεί να ανοίξει και τη διαφορά. Άσος.  

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ και το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA είναι

ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ – ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ: Ούνικς Καζάν -4.5

ΤΟΦΑΣ – ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ: Τόφας -6.5

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Μπιλμπάο -2.5

ΧΑΠΟΕΛ ΧΟΛΟΝ – ΣΟΛΕ: Χάποελ Χολόν -6.5

 

ΥΓ 1. Άρης-Ηρακλής σήμερα το απόγευμα για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά είναι φαγητό χωρίς αλάτι καθώς το γήπεδο θα είναι άδειο λόγω των μέτρων της πανδημίας. Κρίμα για όλους και περισσότερο για τον καλό μου φίλο Τάσο Καραλίγκα την δικηγοράρα μου στη Θεσσαλονίκη, που περιμένει πως και πως αυτά τα παιχνίδια. Φιλαράκι μου μόλις θα γίνουν όλα καλά και επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς μαζί θα πάμε στο γήπεδο… υπόσχεση!!!

ΥΓ 2. Έχω πολλά μηνύματα (και σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ) που μου λέτε για Ευρωλίγκα και στοίχημα.  Λόγω των συνθηκών εκτιμώ πως πρέπει να ήμαστε όλοι πολλοί προσεκτικοί καθώς βλέπουμε πολλά «παράξενα» αποτελέσματα. Οι περισσότερες ομάδες που αγωνίζονται είναι χωρίς ρυθμό και ουσιαστικά πάντα λείπουν παίκτες λόγω της πανδημίας. Η ψυχολογία να ξέρετε και των παικτών είναι μία πάνω και μία κάτω. Μπορεί να είναι επαγγελματίες αλλά είναι και άνθρωποι και αυτό αποτυπώνεται στο γήπεδο με τις μεταπτώσεις στην απόδοση τους. Εγώ θα γράφω όσο μου δίνεται το βήμα όταν πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες να πληρωθούμε και όχι για να λέω πως γράφω και άσε μωρέ ότι θέλει να γίνει ας γίνει. Το έχω ξαναπεί πως τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και θέλω να είμαι τίμιος με όλους σας. Δύσκολη εποχή για το στοίχημα να ξέρετε καθώς αν δείτε τα αποτελέσματα σε όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο και μπάσκετ) θα καταλάβετε πως κάτι δεν πάει καλά. Άποψη μου είναι και όσοι καταλαβαίνουν ξέρουν τι να κάνουν….

ΥΓ 3. “ Να μην φοβάστε ούτε τις αρρώστιες, ούτε τον πόνο, ούτε τον θάνατο. Να φοβάστε τον φόβο ” Επίκτητος

ΥΓ 4. “ Να έχετε φιλότιμο και να μην εκμεταλλεύεστε την καλοσύνη των άλλων. Ο φιλότιμος βομβαρδίζεται από ευλογία, ενώ ο γκρινιάρης γεννά κακομοιριά ” Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης 

 

ALEX