Το ντέρμπι ονομάτων είναι η ελληνική… νότα στο σημερινό πλούσιο κουπόνι όπου όπως συνήθως τις Κυριακές δεσπόζουν η Ισπανία και η Ιταλία.

Αρχίζοντας από το ΑΕΚ – Ολυμπιακός ο φαβοριτισμός του Ολυμπιακού είναι σωστός, αλλά το 1,22 δεν εμπνέει. Κουρασμένος και απογοητευμένος ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια φρέσκια ΑΕΚ που ετοιμαζόταν μια εβδομάδα γι’ αυτό το ματς, μας οδηγεί σε δύο επιλογές. Στον άσο με +12,5 και απόδοση 1,45 και στο άντερ 147,5 πόντους που κρίνεται εξωπραγματικό για δυο ομάδες που βασίζονται στην άμυνά τους.

Περνάμε στην Ισπανία και το Μάλαγα – Σαραγόσα μπορεί να αποτελέσει ένα στήριγμα σε κάθε δελτίο με το 1,25 του άσου. Μάλλον μεγαλύτερο από το αναμενόμενο και άξιο εμπιστοσύνης.

Ρεάλ – Ανδόρρα στο 1,08 δεν μας προσφέρει κάτι και το χάντικαπ των 13,5 πόντων δεν ενθουσιάζει με τους φιλοξενούμενους να είναι σκληρή ομάδα. Προσπερνάμε.

Σεβίλλη – Λαμποράλ και επίσης παράδοξα μεγάλο το διπλό του 1,36. Η έδρα είναι δυνατή και εκεί στηρίζεται διαχρονικά η Σεβίλλη, αλλά οι Βάσκοι είναι σε τρελή φόρμα και δεν φαίνεται τρόπος να χάσουν τέτοιο ματς.

Το Βαλένθια- Μανρέσα “ισορροπείται” στους 18,5 πόντους που σαφώς είναι στις δυνάμεις των γηπεδούχων αλλά ισχύει το γνωστό για τέτοιες διαφορές που έχει να κάνει με τα κέφια του δυνατού και με το πόσο θα κρατήσει πατημένο το γκάζι.

Στο Γκραν Κανάρια – Μούρθια δεν αμφισβητείται η ανωτερότητα των γηπεδούχων, αλλά δεν περνάει απαρατήρητη και η φόρμα της ομάδας τους Κατσικάρη. Θα ποντάρουμε σε αξιοπρεπή της παρουσία, θα ανοίξουμε το πλεονέκτημα από τους 9,5 στους 12,5 πόντους και θα πάρουμε το διπλό του 1,50.

Χιπουσκόα – Τενερίφη συναντάμε ένα σετ 2,40-1,60 και κρίνουμε το ματς παγίδα που δεν υπάρχει λόγος να μας απασχολήσει.

Το Μπανταλόνα – Μπαρτσελόνα είναι ένα τίμιο διπλό του 1,22 που μπορεί άφοβα να χρησιμοποιηθεί, παρεμφερής περίπτσ με τον άσο της Μάλαγας που λέγαμε.

Φινάλε με το Εστουδιάντες – Μπιλμπάο και μια πιθανή έκπληξη στην ημέρα. Σωστά δίνεται φαβορί η Μπιλμπάο στο 1,60, αλλά σε ζητούμενα η έμπνευση μας οδηγεί στο 2,40 του άσου για μια ομάδα που ψάχνει απεγνωσμένα νίκες για να επιβιώσει.

 

Περνάμε στην Ιταλία με το μεσημεριανό παιχνίδι να έχει… οσμή ντέρμπι στο Βενέτσια – Μιλάνο. Δυνατή ομάδα και δυνατή έδρα οι γηπεδούχοι, αλλά θα εμπιστευτούμε την ποιότητα και το βάθος των φιλοξενούμενων και θα πάμε στο διπλό του 1,50.

Το Πέζαρο – Σάσαρι είναι αμφίρροπο ως προς την εξέλιξή του εξ ου και οι αποδόσεις 2,02-1,83, ίσως πιο ασφαλής περίπτωση για ποντάρισμα είναι το όβερ στους 158,5 πόντους σε ένα ματς που αναμένεται να ανοίξει.

Μπολόνια – Βαρέζε με το 1,53 του άσου να ήθελε το… κατιτίς του παραπάνω, αλλά έστω και έτσι να μην παύει να αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη επιλογή για την Μπολόνια που εντός έδρας κάνει καλά παιχνίδια.

Στο Πιστόια – Βανόλι αντίθετα, έχει νόημα η κόντρα του φαβορί που εμφανίζονται οι γηπεδούχοι στο 1,57 πηγαίνοντας σε ένα διπλό με χάντικαπ λίγο μεγαλύτερο από το προσφερόμενο των 3,5 πόντων.

Το Κάπο Ντ’ Ορλάντο – Τορίνο εμπλέκει στο ματς μια τελείως αλλοπρόσαλλη ομάδα, τη φιλοξενούμενη που είναι μεν αδύναμη, αλλά είναι και φιλότιμη και ζημιάρα ενίοτε. Αποφεύγουμε τον άσο και μόνο αν κυνηγάμε εκπλήξεις πάμε στο διπλό.

Ο άσος στο Καντού – Καζέρτα τιμάται στο 1,22 και ενδείκνυται να χρησιμοποιηθεί για στήριγμα αφού υπάρχουν εμφανείς και μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων.

Το Τρέντο – Εμίλια είναι ντέρμπι, το 1,62 στον άσο δεν δικαιολογείται όσες πιθανότητες κι αν έχει αυτός να επαληθευτεί και ίσως το διπλό με πλεονέκτημα 2,5 πόντων να έχει νόμα σε απόδοση 1,97.

Στη Γερμανία το Μπρεμερχάβεν – Λούντβιγκσμπουργκ έχει φαβορί τους φιλοξενούμενους και το 1,33 δεν μοιάζει να “απειλείται” και μας παρέχει αρκετή ασφάλεια.

Το Μπάγερν – Φρανκφούρτη είναι ένας καλός άσος και με το χάντικαπ των 9,5 πόντων για να πάμε στην απόδοση του 1,85 αφού είναι μέσα στις δυνατότητες της Μπάγερν μια νίκη με διψήφια διαφορά πόντων.

Βόννη – Χάγκεν και καλύτερα να το αποφύγουμε αφού ο άσος είναι μεν πιθανός, αλλά το 1,57 δεν εμπνέει σε ένα ματς που κρύβει παγίδες και μπορεί να εξελιχθεί ανάποδα.

Στο Τούμπινγκεν – Αλμπα τέλος, οι φιλοεξνούμενοι είναι το ακλόνητο φαβορί και το ερώτημα είναι να θα καλύψουν τους 11,5 πόντους. Η απάντηση είναι ότι μπορούν, η απόφαση είναι θέμα έμπνευσης.