Γεμάτη ντέρμπι είναι η σημερινή αγωνιστική ημέρα στην Ευρώπη και το κουπόνι σε μια πρώτη ματιά φαντάζει σαν το πιο δύσκολο της τρέχουσας περιόδου προσφέροντας ελάχιστες σίγουρες λύσεις.

Στην Α1 ξεκινώντας από το μεσημεριανό Ολυμπιακός – Απόλλωνας βλέπουμε το χάντικαπ των 26,5 πόντων και προσπερνάμε. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές, θα κερδίσει και πολύ εύκολα, αλλά σε τέτοιες διαφορές που εναπόκεινται στα κέφια του ισχυρού, πρέπει να έχει έπμπνευση για να μπλέξεις.

Το Κόροιβος – ΠΑΟΚ με την αναμέτρηση των κόουτς Μαρκόπουλων είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, αφού ο Κόροιβος είναι σε καλύτερη βαθμολογική κατάσταση από τον ΠΑΟΚ που έχει και προβλήματα με τους Σχορτσανίτη – Βασιλειάδη. Αν δεν υπάρχει… μπλόφα και πράγματι μείνου εκτός και οι δύο, τότε μπασκετικά έχουμ αντίστροφο φαβορί από αυτό που δίνουν οι εταιρίες και το 2.40 στον άσο είναι μια ευκαιρία.

Το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός είναι ντέρμπι ονομάτων, αλλά ακόμα όχι και ομάδων. Η ΑΕΚ θέλει καιρό για να στρώσει από τη σωρεία λανθασμένων επιλογών στην αρχή της σεζόν, το παλεύει μεν διαρκώς, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερη κατάσταση. Το 1.33 του διπλού δεν εμπνέει, αλλά και δεν σπάει. Περί ορέξεως…

Στην Ισπανία υπάρχουν μικροί περίξ του 1.30 άσοι που προσφέρουν σιγουριά όπως το Μπιλμπάο – Τενερίφη, το Μπανταλόνα – Μούρθια και το Βαλένθια – Μάλαγα, αν και το τελευταίο είναι μικρή τιμή σε σχέση με το μέγεθος ντέρμπι του αγώνα.

Προσφέρεται για ρίσκο σε ζητούμενα ο άσος της φορμαρισμένης Λαμποράλ επί της ασταθέστατης Ρεάλ σε τιμή 2.12, έχει νόημα το ποντάρισμα στον άσο της Σεβίλλης που στην έδρα της μεταμορφώνεται προς το καλύτερο σε τιμή 1.85 με αντίπαλο τη Σαραγόσα.

Στην Ιταλία η Εμίλια καλείται να δείξει ότι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή, μέσα στην σκληρή έδρα της Μπολόνια. Λόγω αυτής της δυνατής έδρας συναντάμε το διπλό στο 1.47 και το ποντάρουμε.
Στο Μπρίντιζι -Βανόλι, το σετ λέει 1.44-2.90 και θα ανοίξουμε λίγο το πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων παίζοντας διπλό στους 8,5 πόντους με απόδοση 1.50 που παρέχει ασφάλεια.
Δυνατοί είναι οι δύο μικροί άσοι, της Τρέντο με την Καζέρτα και της Πιστόια με την Κάπο Ντ’ Ορλάντο με τιμές στο 1.20 για όσους θέλουν να αυξήσουν αποδόσεις.

Από την Γερμανία δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, αφού οι άσοι της Μπάγερν και της Μπάμπεργκ που θαγίνονυ εύκολα, δεν πληρώνουν τίποτα και οι διαιφροές είναι θέμα διάθεσης, ενώ τα ματς της Μπεμερχάβεν με τη Μπαϊρόιτ και της Χάγκεν με τη Μπραουνσβάιγκ είναι… ναρκοπέδια.

Στην Τουρκία τέλος, υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι της Μπεσίκτας με τη Μπάνβιτ, με τους φιλοξενούμενους να… κινούνται καλύτερα, αλλά τη Μπεσίκτας να συνέρχεται σιγά – σιγά και να επιδέχεται ενός πονταρίσματος στον άσο του 1.70.