Ενδιαφέρον και… συζητήσιμο είναι το σημερινό μενού της Ευρωλίγκας, με τα τέσσερα από τα οκτώ παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής του Top16.

Το Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα είναι το πρώτο… προαπαιτούμενο στο ακραίο σενάριο πρόκρισης του Ολυμπιακού και εμείς λέμε και το… τελευταίο. Από την ώρα που είναι το πρώτο χρονικά ματς της αγωνιστικής και κυρίως από την ώρα που υπάρχει ένα, έστω ακραίο επίσης, σενάριο να μείνει έξω η Μπαρτσελόνα αν χάσει, οι Καταλανοί θα μπουν με το… μαχαίρι στο στόμα. Αλλή κλάση ομάδας, αφού θα είναι σοβαροί θα νικήσουν. Και “απλα”, με 1,22 για σημείο – στήριγμα αλλά εκτιμούμε και με το χάντικαπ των 8,5 πόντων να καλύπτεται και να μας δίνει το 1,93.

Το Εφές – Παναθηναϊκός με το κίνητρο του Παναθηναϊκού για νίκη που θα τον κρατήσει ζωντανό για τη δεύτερη θέση, τουλάχιστον για 24 ώρες μέχρι να παίξει η Κουμπάν και με τα προβλήματα τραυματισμών της Εφές, λογικά μας οδηγεί στο διπλό του 1,80. Τις επιφυλάξεις πάντως, δεν μας τις αναιρεί. Οι Τούρκοι δεν θα το αφήσουν έτσι το φινάλε μια απογοητευτικής χρονιάς, θα το παλέψουν πολύ και σίγουρα δεν είναι για πέταμα.

Μπάμπεργκ – Λαμποράλ με το σετ του 1,75-2,12 να παραξενεύει. Θα πάμε δυνατά στο διπλό των Βάσκων που θα παλέψουν για το πλοενέκτημα έδρας, θα πάμε και δυνατότερα στο όβερ του 157,5. Ειδικά το όβερ μπορεί να είναι και το ισχυρό σημερινό μας σημείο στην απόδοση του 1,95.

Φινάλε με το Ρεάλ – Χίμκι και το 1,33 μοιάζει άκρως δελεαστικό. Οσο κι αν τη συμμάζεψε τη Χίμκι ο Ιβάνοβιτς, όσο κι αν… πάτησε τον Ολυμπιακό, εδώ μπαίνει η έδρα, το βάρος της φανέλας, το “ζωή ή θάνατος”. Θα στηρίξουμε την Ρεάλ χωρίς φόβο.