Προτελευταία στροφή της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα και όπως πάντα σε τέτοια σημεία των διοργανώσεων κοιτάζουμε τα κίνητρα πριν προχωρήσουμε σε ποντάρισμα.

Στο πρώτο χρονικά ματς για παράδειγμα, η αποκλεισμένη Καρσίγιακα υποδέχεται την προκριμένη Κουμπάν. Η μπασκετκή λογική λέει διπλό. Αλλά στοχηματικά γιατί να μπλέξεις με ένα τέτοιο παιχνίδι; Ισως μόνο επειδή η Κουμπάν του Μπαρτζώκα δείχνει αρκούντως σοβαρή και όχι ομάδα που θα αδιαφορήσει για κάποιο ματς. Σε συνδυασμό και με το ότι… σέρνονται οι Τούρκοι, μόνο σε ζητούμενα μπαίνει το διπλό του 1.50 και σε καμία περίπτωση ως στήριγμα.

Το Εφές – Λαμποράλ επίσης στερείται βαθμολογικών κινήτρων. Πέρασαν και οι δύο και μια πρώτη σκέψη που είναι το όβερ, το βρίσκουμε στους 159,5 πόντους και αναπόφευκτα διστάζουμε. Είναι μια επιλογή πάντα στη λογική του fun bet, όπως λίγο πιο δυνατή είναι ο άσος του 1.45 αφού κάπου εδώ οι Τούρκοι πρέπει να αρχίσουν να… στρίβουν. Κι ενα “ειδικό” λόγω παράδοσης. Ο Μπουρούσης όποτε βρίσκει απέναντί του τον Ιβκοβιτς, αφηνιάζει. Παίζεται λοιπόν στους όβερ 13,5 πόντους.

Στο Μακάμπι – Μπάμπεργκ πάμε στον άσο με… βαριά καρδιά. Δε βλέπεται η Μακάμπι, αλλά παίζει το προτελευταίο της χαρτί για πρόκριση. Που για να την πάρει, θέλει νίκη σήμερα με ήττα της Νταρουσάφακα στη Μόσχα και μετά, διπλό στη Νταρουσάφακα με 12 πόντους. Να’χαμε να λέγαμε… Αλλά με τον ένα ή, τον άλλο τρόπο σήμερα θα το πάρει το ματς στον άσο του 1.44 που μπασκετικά δεν τον παίζει ούτε… φυλακισμένος.

Στο ματς του… σεληνιασμένου Ολυμπιακού με τη Λιμόζ στη Γαλλία έχει νόημα το διπλό με χάντικαπ, να κάνει νίκη ο Ολυμπιακός με 9 πόντους διαφορά επί των πολύ αδύναμων Γάλλων. Εχει επίσης νόημα να παίξουμε το άντερ 68,5 πόντοι της Λιμόζ απέναντι σε μια άμυνα που τσακίζει κόκκαλα.

Στο Σάσαρι – Μάλαγα επίσης δεν υπάρχει το παραμικρό κίνητρο. Οι Ιταλοί θα κυνηγήσουν με πάθος το να αποφύγουν τη… ντροπή του 0-10 και υπ’ αυτή την έννοια παίζεται σε ζητούμενο το ρίσκο του άσου με 3.45 απόδοση. Αλλιώς, προσπερνάμε.

Καταλήγουμε στο Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις όπου παίζεται με την ίδια άνεση και ο άσος με χάντικαπ 15,5 και το όβερ 150,5 πόντοι που μοιάζει χαμηλό.