Η Ευρώπη παίζει μπάσκετ, πλέον σε καθημερινή βάση, αλλά όσο να ‘ναι τα Σαββατοκύριακα έχουν μεγαλύτερη ποσότητα και ποικιλία αγώνων, άρα και επιλογών.

Πάμε από την δεύτερ αγωνιστική της Α1, αφού την Α2 πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα την περιμένουμε στις εταρίες μέχρι την τελευταία ώρα.

Ρέθυμνο – Αρης με το 1,44 του διπλού να αποτελέι επιλογή χωρίς πολλά λόγια. Το Ρέθυμνο έκανε μια χαρά αρχή με τη νίκη στη Ρόδο, αλλά ο Αρης είναι άλλη κλάση. Θα τα καθαρίζει τέτοια ματς και η τιμή είναι απρόσμενα καλή.

ΑΕΚ – Λαύριο σε… προκαθορισμένο άσο που δεν πληρώνει τίποτα, το 19,5 του χάντικαπ απολύτως εφικτό αλλά δε μπλέκουμε και πάμε ολοταχώς στο όβερ 152,5 για δύο ομάδες που δεν λατρεύουν και την άμυνα, αντίθετα γουστάρουν το θέαμα.

Τρίκαλα – Απόλλων Πατρών θα πάμε με τον άσο αν και το 1,55 δεν είναι καλό. Τα Τρίκαλα έχουν καλούς παίκτες παρότι άργησαν να φτιαχτούν, η Πάτρα πήρε δυο παίκτες μεοσβδόμαδα άρα είναι ερωτηματικό. Ρίσκο όπως κι αν το δεις, αλλά θα επιμείνουμε στον άσο έστω και χωρίς τρελό πάθος.

ΠΑΟΚ – Κολοσσός και το 1,22 μοιάζει μονόδρομος. Αν χάσει και από τον Κολοσσό ο ΠΑΟΚ που έγινε ρεζίλι στην πρεμιέρα από τη Λευκάδα, ας το κλείσουν το μαγαζί. Αστεία εικόνα είχε στο νησί, αλλά μήπω και ο Κολοσσός είχε καλύτερη απέναντι στο Ρέθυμνο. Ασος… επιβίωσης και τίποτα άλλο.

Προμηθέας – Λευκάδα σε άσο του 1,35 που θα μπει στις επιλογές μας. Είναι καλή ομάδα οι νεοφώτιστοι Πατρινοί, ενώ η Δόξα ακόμα ψάχνεται, άλλο που νίκησε το ερείπιο τον ΠΑΟΚ. Δεδομένου του πότε φτιάχτηκε η Λευκάδα έχει κάνει τρομερές επιλογές παικτών, αλλά ο Προμηθέας που επίσης έχει καλούς παίκτες και δουλεύετα καιρό, θα το πάρει το ματς.

Η Τουρκία άρχισε με τη βόμβα της ήττας της Φενέρ για να μας θυμίσει ότι είναι το πιο περίεργο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, με όποια αιτιολογία θέλει ο καθένας να πιστέψει για την… περιέργειά του.

Μπεσίκτας – Ουσάκ για αρχή και μάλλον το υπερβολικό 1,33 του άσου οφείλεται στον θρίαμβο της Ουσάκ επί της Φενέρ. Αλλη κλάση η Μπεσίκτας, πάμε δυνατά στον άσο που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν χαμηλότερος.

Γκαζιαντέπ – Καρσίγιακα αποχή, εντοπίσαμε την περασμένη εβδομάδα ότι η Καρσίγιακα είναι πολύ αδύναμη φέτος και ήδη έφαγε χαστούκι, αλλά επειδή και οι γηπεδούχοι δεν τρελαίνουν, το αφήνουμε στην ησυχία του.

Τραμπζόν – Γεσλιγκίρεσουν επίσης αμφίρροπο ματς, με το 1,50 του άσου να μην είναι δίκαιο αν και αυτό θεωρούμε το πιθανότερο αποτέλεσμα. Οχι στήριγμα πάντως, σε καμία περίπτωση.

Η Γερμανία έχει το κύριο μέρος της αγωνιστικής με πολύ αμφίρροπο πρόγραμμα πλην μίας εξαίρεσης. Το Χάγκεν – Γκίσεν φέρνει αντιμέτωπες δύο μέτριες ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ελαφρώς καλύτεροι αλλά όχι και για 1,70 εκτός έδρας. Προσπερνάμε.

Γκέτιγκεν – Βόννη επίσης κακοπληρωμένο φαβορί οι φιλοξενούμενοι. Εχουν πρώτη τύχη για τη νίκη, αλλά στο 1,47 ούτε οι ίδιοι δεν θα πόνταραν πάνω τους. Δεύτερη προσπέραση.

Ολντενμπουργκ – Ιένα, τίμιο το 1,22 στον άσο. Καλύτεροι σε όλα οι γηπεδούχοι, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος να χάσουν το ματς.

Τούμπιγκεν – Ολιβερ τέλος, το 1,75 του άσου θα το λέγαμε καλό, αλλά το 0-4 των φιλοξενούμενων που δεν είναι τόσο για πέταμα θεωρητικά, σε κάνει να περιμένεις ότι κάου θα την κάνουν. Αυτό ακούγεται λίγο… μεταφυσικό, αφού για την ώρα δεν στρίβουν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Στη Γαλλία έχει τρία ματς, με πρώτο χρονικά το Ναντέρ – Λε Μαν. Στο 3-0 οι γηπεδούχοι που έκαναν κακές μετσαγραφές, έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και για την ώρα τις δικαιολογούν. Εχει λογική ο άσος του 1,47 και μπορεί να αποτελέσει επιλογή μας.

Αντίθετα δεν έχει λογική το 1,47 της Γκραβελίν με την Ορτέζ και όχι μόνο δεν θα αποτελέσει επιλογή μας αλλά θα πάμε στην κόντρα με διπλό με χάντικαπ 4,5 πόντων στο 1,91. Ο Ντι Τζέι Κούπερ έχει βάλει… φτερά στην Ορτέζ που παίζει καλά, κάνει μεγάλα σκορ, δείχνει να παίρνει και αποτελέσματα.

Το Στρασβούργο – Λε Πορτέλ θα το εμπιστευτούμε για άσο και με χάντικαπ 10,5 πόντων στο απρόσμενα μεγάλο 1,91. Λογικό αφού το Στρασβούργο είναι η μεγάλη απογήτευση μέχρι τώρα με 0-3 ενώ οι νεοφώτιστοι έχουν ήδη μια νίκη, αλλά θα ποντάρουμε στο ξέσπασμα.

Η Ισπανία ανοίγει την αγωνιστική με το Μάλαγα – Γκραν Κανάρια και το 1,50 του άσου είναι πολύ καλό. Θα αναρωτηθεί κάποιος, κάπου δεν θα κάνει σεφτέ η Κανάρια; Θα κάνει και πιθανότατα θα πάει και καλά, αλλά η Μάλαγα δείχνει σε φόρμα για να γίνει η πρώτη που θα την πατήσει.

Με δύο ματς ανοίγει η αγωνιστική στην Ιταλία, αμφότερα με ξεκάθαρα φαβορί τους γηπεδούχους. Τόσο στο Αβελίνο – Πιστόια όσο και στο Σάσαρι – Μπρέσια οι έδρες έχουν τον πρώτο λόγο, αν και τα 1,22 και 1,20 αντίστοιχα δεν είναι καλοπληρωμένα. Για συμπληρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για στηρίγματα σε καμία περίπτωση.