Η Ευρώπη στα γήπεδα κι εμείς στη… μελέτη για ένα ακόμα μπασκετικό Σαββατοκύριακο, κάνοντας αρχή από το σημερινό πρόγραμμα που έχει όπως πάντα και την ελληνική Α1.

Περίεργο παιχνίδι το Ρέθυμνο – ΑΕΚ και το 1,40 στο διπλό της ΑΕΚ δεν το λες σε καμία περίπτωση ευκαιρία. Σίγουρα έχει την πρώτη τύχη η ομάδα του Ζντοβτς, αλλά όχι σε τόσο χαμηλή τιμή. Το όβερ 152,5 είναι αποδεκτό, στην καλή τιμή του 1,90, όσο για σημείο από το 1,40 της ΑΕΚ προτιμότεο είναι το Ρέθυμνο στο +9,5 με τιμή 1,44.

Εξίσου χαμηλό είναι και το 1,25 στο διπλό του Αρη στην Πάτρα με τον Απόλωνα. Μόνο που αυτό είναι και πιο σίγουρο αφού ο Αρης από την ώρα που τα κατάφερε στην εκπνοή στην Κηφισιά, δύσκολα θα κάνει γκέλα στον δρόμο για την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου. Σκέτο διπλό για στήριγμα.

Ιδια τιμή, το 1,25 στο επόμενο φαβορί που είναι ο Κολοσσός στην έδρα του με την Καβάλα. Οι φιλοξενούμενοι καίγονται, αλλά ο Κολοσσός έδειξε και μέσα στην Αμαλιάδα ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν. Η πρόταση είναι αποφυγή του αγώνα, αφού δεν κοντράρεις έναν… απελπισμένο για 1,25 αλλά ούτε και τον ποντάρεις.

Το Αρκαδικός – Τρίκαλα είναι το δυνατό σημείο της ημέρας στον άσο του 1,50. Οι Αρκάδες αν πέσουν θα πέσουν με το κεφάλι ψηλά και… χτυπώντας το που άργησαν να κάνουν τις προσθήκες που τους έφεραν στο επίπεδο της Α1. Σήμερα όμως, θα μείνουν ζωντανοί.

Το ΠΑΟΚ – Λαύριο είναι ένας προφανής άσος που δεν αξίζει στο 1,17. Ο ΠΑΟΚ δείχνει σημάδια ανάκαμψης και επειδή το Λαύριο ποτέ δεν… κρύβεται αλλά παίζει ανοιχτά παντού, θα πάρουμε το όβερ 148,5 πόντοι.

Με δύο παιχνίδια ανοίγει η αγωνιστική στην Ισπανία. Το Σεβίλλη – Γκραν Κανάρια είναι κάτι μεταξύ παγίδας και… ευκαιρίας. Η Σεβίλλη έριξε την βόμβα νικώντας τη Λαμποράλ στην έδρα της. Αυτό το αποτέλεσμα φέρνει στο 1,53 το διπλό της εκπληκτικής Γκραν Κανάρια. Το ξανακάνει η Σεβίλλη ή, επικρατεί η λογική σε καλή τιμή; Ποντάρουμε στο δεύτερο, αν και όχι με πάθος.

Το Μπιλμπάο – Χιπουσκόα μας δίνει έναν άσο του 1,11 τον οποίο θα προσπαράσουμε και μαζί του και όλο το ματς που όσο μπορεί να κρατήσει χαρακτήρα ντέρμπι, τόσο μπορεί και να ξεφύγει και να πάει σε μεγάλη διαφορά για τους γηπεδούχους.

Η Γερμανία έχει πέντε παιχνίδια με πρώτο το αμφίρροπο Γκέτιγκεν – Τούμπινγκεν που δεν έχει σημείο στοιχηματικής αναφοράς μεταξύ δύο ομάδων ασταθών και… καλή τους τύχη.

Το Αλμπα – Ολντενμπουργκ είναι πιο ντέρμπι από αυτό που δείχνει το 1,33 του άσου όμως θα τον ποντάρουμε με θέρμη. Αλλη κλάση οι Βερολινέζοι και ειδικά στην έδρα τους, μπορούν να μας προσφέρουν ένα σημείο – στήριγμα των σημερινών επιλογών.

Στο Ολιβερ – Ουλμ πρώτο λόγο θα έχουν οι επιθέσεις και αν χαμηλώσουμε λίγο το σύνολο που δίνεται στους 160,5 μπορούμε να βρούμε ένα συμπαθέστατο όβερ στους 157,5 πόντους και σε τιμή 1,65.

Το Μπαϊρόιτ – Μπάγερν μας οδηγεί αβίαστα στο διπλό με χάντικαπ 10,5 πόντων και απόδοση 1,91 αφού αντικειμενικά δεν θα μας ξένιζε να ήταν και πιο πάνω το όριο. Το επιλέγουμε δυνατά και ποντάρουμε πάνω του.

Στο Μιντελντόιτσερ – Μπραουνσβάιγκ το διπλό του 1,40 σαφώς έχει πρώτη τύχη και δεν φαίνεται τρόπος να σπάσει. Αλλο ένα καλό σημείο για τις σημερινές μας επιλογές και το εντάσσουμε στο δελτίο μας.

Στη Γαλλία αρχή γίνεται με ένα μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Ναντέρ και Βιλερμπάν. Διαφωνούμε με το σετ του 1,53-2,6 και πάμε στο διπλό με λίγο μεγαλύτερο πλεονέκτημα από τους 4,5 πόντους. Το κάνουμε 6,5 πόντους, η τιμή είναι 1,57 κι εμείς απόλυτα ευχαριστημένοι.

Το Ρουέν – Μονακό είναι ένα δυνατό διπλό στο 1,29 το οποίο επιλέγουμε άφοβα σκέτο για τους πανίσχυρους φέτος Μονεγάσκους και κατά βπύλησε του δίνουμε και όσο χάντικαπ θέλει ο καθένας για να μεγαλώσει την τιμή του. Σκέτο διπλό όμως, δεν συζητείται.

Σαλόν – Ορλεάν και Σολέ – Λιμόζ είναι δύο ματς που δεν θα μας απασχολήσουν, το πρώτο γιατί μας οδηγεί σε χάντικαπ το 1,18 του άσου αλλά κρίνεται οριακό το 9,5, το δεύτερο επειδή είναι μη προβλέψιμο μεταξύ γενικά… τρελών ομάδων, έστω κι αν η Λιμόζ δείχνει σε καλύτερη φόρμα.

Στο Χάβρη – Παρί βρίσκουμε το διπλό στο 1,55 και… επαναλαμβανόμαστε. Η Χάβρη έχει κάνει μία νίκη στο πρωτάθλημα. Κάθε βδομάδα μας πληρώνει και με ήττες και με χάντικαπ. Αν περιμένουμε ότι κάποτε θα τις ζευγαρώσει, θα χάναμε λεφτά τόσον καιρό. Πάλι την κοντράρουμε, παίρνουμε το διπλό και αν πέσουμε στο… θαύμα, χαλάλι της.

Το Ντιζόν – Γκραβελίν είναι ντέρμπι μεταξύ απόλυτα ισοδύναμων ομάδων και δεν ΄χει καμία λογική το 1,47-2,80. Καλύτερα να το αφήσυμε, αν το επιλέγαμε θα πηγαίναμε στο διπλό με το χάντικαπ των 4,5 πόντων και απόδοση στο 1,95.

Φινάλε με το Αντίμπ – Στρασβούργο και το διπλό του 1,47 είναι το προφανές. Φουλ φόρμα σε Γαλλία και Ευρώπη οι φιλοξενούμενοι, τη λες και ανέλπιστα καλοπληρωμένη τη νίκη τους και την εντάσσουμε στις επιλογές μας.

Πέντε παιχνίδι έχει και η Τουρκία σήμερα με νωρίς το Μπεσίκτας – Γκαζιαντέπ. Ασος χωρίς πολλές κουβέντες, τιμή αποδεκτή στο 1,40 και μπορεί να θεωρηθεί από τα ισχυρά σημεία της ημέρας.

Στο Ιστανμπούλ – Τραμπζόν βρίσκουμε ισορροπημένες αποδόσεις και θα πάμε στο διπλό του 1,87. Καλύτερη ομάδα οι φιλοξενούμενοι, πείτε και λιγότερο… κακή αν προτιμάτε, βρίσκει ρυθμό μετά την αλλαγή προπονητή και είναι φαβορί για τη νίκη με καλή τιμή.

Λογικός ο άσος στο Μπουγιουκτσεκμετζέ – Ουσάκ και το 1,55 κρίνεται δελεαστικό, χωρίς πάντως να είναι σημεί που μπορεί να ενταχθεί στα στηρίγματά μας.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και για το Γεσλιγκίρεσουν – Κόνιασπορ. Ασος, ωραία, αλλά όχι και 1,35 για μια ασταθή ομάδα με ατέλειες και με… εμπλοκή σε ένα σωρό παράξενα αποτελέσματα. Περνάμε και δεν ακουμπάμε.

Ντέρμπι είναι το Γαλατά – Νταρουσάφακα και πρέπει να βάλουμε δυνατά στην εξίσωση την ευρωπαϊκή ρεβάνς αρκετά μεγάλς ήττας που έχει η Γαλατά στο μυαλό της. Με αυτό το δεδομένο… γελάμε με το 1,44 του άσου και δεν ασχολούμαστε.