Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το Final 4 της Ευρωλίγκα είναι γεγονός και στην φιλόξενη Βιτόρια οι τέσσερις μονομάχοι ακονίζουν τα όπλα τους για τις μεγάλες μάχες που περιμένουμε όλοι σήμερα το βράδυ. Ελληνική ομάδα δεν υπάρχει και δίκαια δεν υπάρχει καθώς η ψαλίδα (δυστυχώς για εμάς τους Έλληνες) έχει ανοίξει με τους Τούρκους, τους Ρώσους και τους Ισπανούς να κλέβουν την παράσταση. Δύο τουρκικές ομάδες η Φενέρ και η Εφές, μία ρωσική η ΤΣΣΚΑ και μία ισπανική η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν τις ίδιες πιθανότητες (από 25% η καθεμιά) να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο. Φαβορί ΔΕΝ υπάρχουν και ειδικά φέτος που έχουμε δει πολλά και περίεργα πράγματα, μεγάλες ανατροπές και πολλά σκαμπανεβάσματα από όλες τις ομάδες. Όλες έχουν ποιότητα και βάθος και όλες το θέλουν όσο τίποτα άλλο. Ο πιο δυνατός, ο πιο ψύχραιμος και πιο τυχερός θα περάσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Δύο ζευγάρια απολύτως ισορροπημένα και πάμε να τα αναλύσουμε ξεχωριστά για να δούμε στο τέλος που μπορούμε να βασιστούμε και τι θα εμπιστευθούμε για να ποντάρουμε και να βγούμε και εμείς κερδισμένοι από το 34ο Final 4 στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Χρονικά το πρώτο ζευγάρι του ημιτελικού είναι το Φενερμπαχτσέ-Εφές. Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς όλη την φετινή σεζόν έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ χωρίς να εντυπωσιάζει βέβαια και δίκαια τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Γεμάτη ομάδα, τρομερή ποιότητα σε όλες τις θέσεις και στον πάγκο ο μεγάλος Ζοτς. Όμως τελευταία κάποιος την έχει ματιάσει την ομάδα του Κώστα Σλούκα και ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν εκτός μάχης από σοβαρούς ή λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς. Εκτός μάχης είναι σίγουρα ο Λοβέρν και ο Ντατόμε και εδώ και αρκετό καιρό δεν έχουν αγωνιστεί ο Βέσελι και ο Κάλινιτς που είναι αμφίβολοι αλλά και να αγωνιστούν (πιστεύω πως θα το καταφέρουν) τους λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός πολύ σημαντικό για αυτό το επίπεδο. Ομάδα σκληρή η Φενέρ που της αρέσει το μπασκετικό ξύλο και βέβαια έχει την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση. Από την άλλη μεριά η Εφές φέτος ξεχωρίζει για την αγωνιστική της συνέπεια από την αρχή της σεζόν και ο κόουτς Αταμάν μετά από πολύ καιρό δικαιώνεται για τις επιλογές του και τον τρόπο που κοουτσάρει. Όμορφο μπάσκετ από την Εφές που της αρέσει ο γρήγορος ρυθμός έχοντας τρομερή περιφερειακή γραμμή που σουτάρουν όλοι με εξαιρετικά ποσοστά!!! Βάθος πάγκου υπάρχει και υπάρχει δίψα και θέληση πως φέτος είναι η χρονιά της. Περιμένω παιχνίδι σκληρό και να πέφτουν κορμιά καθώς οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες με την Φενέρ να έχει όμως προβλήματα όπως είπα παραπάνω με τραυματισμούς και την Εφές να έχει το μομέντουμ για να πάει στο μεγάλο τελικό. Με ρίσκο θα ποντάρω στην ομάδα του κόουτς Αταμάν την Εφές.

Ο άλλος ημιτελικός του Final 4 είναι το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης. Και μόνο από τα ονόματα μπορεί να καταλάβει κανείς τι γιγαντομαχία θα παρακολουθήσουμε. Ακριβές ομάδες και οι δύο, μεγάλα ρόστερ, πολύ ταλέντο και βέβαια ξεχειλίζει η ποιότητα. Η ΤΣΣΚΑ φέτος αμφισβητήθηκε από πολλούς καθώς δεν ήταν σταθερή και είχε πολλά πάνω-κάτω αλλά και πάλι έφτασε δίκαια στη Βιτόρια φορτσάροντας την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει πίεση όπως τόνισε και ο προπονητής της Δημήτρης Ιτούδης, αλλά αυτό το θεωρώ φυσιολογικό καθώς είναι ακριβή ομάδα που πάντα θέλει το καλύτερο έχοντας πάντα απαιτήσεις.  Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη μεριά θέλει να υπερασπιστεί την τίτλο της και να κάνει το repeat μέσα σε ισπανικό έδαφος (είναι βέβαια ιδιαίτερα μισητή από τους Βάσκους). Πολύ έμπειρη ομάδα με τον Λάσο να ξέρει πλέον καλά τα μονοπάτια ενός Final 4 και την ομάδα αποφασισμένη για ακόμα μία μεγάλη μάχη. Ομάδα ρυθμού η Ρεάλ που πλέον παίζει πιο έξυπνα και ξέρει να χτυπάει τις αδυναμίες των αντιπάλων της. Τρομερό βάθος στη ρακέτα της που σίγουρα είναι πολύ καλύτερη από της ρωσικής ομάδας. Αντιθέτως στην ΤΣΣΚΑ η περιφερειακή της είναι πιο γεμάτη και πιο ποιοτική και αυτό κάνει το συγκεκριμένο ζευγάρι εξαιρετικά αμφίβολο. Εδώ περιμένω πιο υψηλό σκορ από την πρώτη αναμέτρηση καθώς και οι δύο ομάδες έχουν επιθετικές αρετές και μπορούν να σκοράρουν με πολλούς τρόπους. Θα ποντάρω στο OVER 162 συνολικών πόντων περιμένοντας να μπουν μεγάλα σουτ από το τρίποντο και από τις δύο ομάδες.

 

Οι προτάσεις μου από το Final 4 της Ευρωλίγκα είναι

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΕΦΕΣ: Εφές +2.5

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: OVER 162.5 συνολικούς πόντους

 

Πληθώρα ειδικών στοιχημάτων βλέπουμε πως έχουν σχεδόν όλες οι εταιρίες και αυτό μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους καθώς έχουμε εναλλακτικούς τρόπους να οδηγηθούμε στο ταμείο. Έχω ξεχωρίσει κάποια καλά ειδικά στοιχήματα και πάμε να τα δούμε και ο καθένας ας επιλέξει αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει.

Έχω επιλέξει λοιπόν το

OVER 0.5 Τεχνική Ποινή στο Φενερμπαχτσέ-Εφές   ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

OVER 3.0 συνολικές ασίστ ο S. Larkin της Εφές

OVER 4.5 συνολικά ριμπάουντ ο N. Melli της Φενερμπαχτσέ

OVER 7.5 συνολικούς πόντους ο W. Tavares της Ρεάλ Μαδρίτης

OVER 2.5 συνολικές ασίστ ο G. Ayon της Ρεάλ Μαδρίτης

OVER 6.5 συνολικά ριμπάουντ ο W. Clyburn της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

 

ΥΓ 1. Περιμένω με αγωνία να δω την κόντρα του κόουτς Ομπράντοβιτς με τον κόουτς Αταμάν. Μεγάλη μάχη προβλέπεται όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι δύο κύριοι!!!

 ΥΓ 2. Αξίζει το ρίσκο να ποντάρει κανείς στο ζευγάρι τελικού από τώρα στο Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αποδόσεις είναι εξαιρετικές…

ΥΓ 3. Για MVP τι βλέπω με ρωτάτε. Δύσκολη ερώτηση που ουσιαστικά δεν με πολυενδιαφέρει το συγκεκριμένο ΒΕΤ. Πάντως βλέπω «κοντός» να είναι ο MVP….

ΥΓ 4. FINAL 4  και γιορτή του μπάσκετ στην Βιτόρια και στην Αθήνα συσκέψεις και κόντρα συσκέψεις για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ από τους φωστήρες του συστήματος.  Είπαμε τι ξέρουν αυτά “τα γατάκια μπροστά στους δικούς μας γίγαντες”.  Με ρωτάνε κάποιοι φίλοι δημοσιογράφοι και μη από το εξωτερικό για την όλη κατάσταση που ζούμε τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό μπάσκετ και πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω. Ντροπή από την μία, θυμό από την άλλη, κατάντια η αλήθεια είναι και κάθε μέρα γίνεται και χειρότερα. Μέχρι τέλους είπατε κύριοι? Άντε να φτάσει το τέλος να δούμε πόσο πιο κάτω ακόμη!!!

ΥΓ 5.  Η ταπεινότητα σε κάνει σπουδαίο… ο σεβασμός σε κάνει άνθρωπο… η ειλικρίνεια σε κάνει ξεχωριστό… η απλότητα σε κάνει μοναδικό!!!

 

ALEX