Μπασκετάρα και πάλι παρακολουθήσαμε με τρομερές αναμετρήσεις, ανατροπές και τα περισσότερα παιχνίδια να κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αρχικά η Ζαλγκίρις έδειξε χαρακτήρα  με τρομερό πάθος κερδίζοντας την Εφές που όμως ήταν σοφτ και πάλι στο τέλος ,παίζοντας άμυνα με τα μάτια. Συγκλονιστικός Ουλανόβας που τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και πολύ καλά ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες. Στη Γερμανία η Μπάμπεργκ πραγματικά έκανε και πάλι τρομερή ανατροπή και κέρδισε ενώ ήταν πίσω στο 29’ με 16 πόντους (50-66)!!! Τρομερός ο Ρίκι Χίκμαν με 28 πόντους και μοιραίος ο σέντερ Πλάις με το τελευταίο φάουλ που έκανε. Στο Βελιγράδι η Μπασκόνια ήταν και πάλι ασταμάτητη αν και είχε κάποια νεκρά διαστήματα φεύγοντας νικήτρια και μεγάλωσε το νικηφόρο σερί της. Ο Ερυθρός Αστέρας το πάλεψε αλλά είπαμε πως το ταβάνι του φέτος είναι χαμηλό. Στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα έκανε πάρτι καθώς τίμησε τον Ναβάρο, αλλά και στο παιχνίδι με την Μακάμπι έκανε περίπατο και διέλυσε την ισραηλινή ομάδα καθώς μπήκε στο παρκέ δυνατά από το πρώτο λεπτό χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην ομάδα του Σπάχια να ελπίζει σε κάτι καλό. Ανεβασμένος ο Σάντερς που βγάζει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση με 18 πόντους. Τέλος στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός είναι πολύ σκληρός για να υποκύψει και πήρε μια νίκη παλικαρίσια αλλά που άφησε και αρκετά ερωτηματικά. Σούπερ ο Τζαμέλ ΜακΛιν με 22 πόντους,7 ριμπάουντ και μόλις ένα λάθος. Θετικός για άλλη μία φορά ο Ρόμπερτς αλλά τραγικός ο Μιλουτίνοφ που έκανε μακράν το χειρότερο του παιχνίδι φέτος. Ο Ολυμπιακός κέρδισε αλλά όπως προείπα προβλημάτισε καθώς ήταν πάρα πολύ κακός στην αμυντική του λειτουργία και σχεδόν σε όλους τους τομείς (εκτός από τα τρίποντα) ήταν πίσω από την ιταλική ομάδα. Νίκη χρυσάφι καθώς έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα τον επόμενο μήνα.

Στοιχηματικά πέρασε αέρας η πρόταση για διπλασιασμό με τα δύο OVER και γενικά ήταν καλή ημέρα αν εξαιρέσουμε την νίκη της Ζαλγκίρις που άνοιξε την διαφορά στο τέλος.

Σήμερα έχουμε τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής και πάμε να δούμε τι θα έχω ξεχωρίσει για ποντάρισμα για να γεμίσουμε το πορτοφόλι μας.

Πρώτη σημερινή μου επιλογή είναι το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει και ρολάρει και μετά την ήττα στο κύπελλο από την ΑΕΚ γύρισε το διακόπτη και έχει πέντε συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Είπαμε πολλές φορές πως το ρόστερ είναι ποιοτικό και έχει βάθος απλά το μοναδικό μελανό σημείο είναι η θέση 5 στα σέντερ. Η Ρεάλ έχει πάρει το όσκαρ ατυχίας/τραυματισμών καθώς έχει εκτός του ηγέτη Γιούλ από την αρχή της σεζόν και εκτός μάχης πλέον τους Αγιόν και Κούζμιτς. Έχει βαριά φανέλα η Ρεάλ και έχει βάθος αλλά τελευταία δεν παίζει καλά και ο κόουτς Λάσο μπερδεύει την όλη κατάσταση. Το ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτο και ο Παναθηναϊκός ξέρει να εκμεταλλεύεται τέτοιες καταστάσεις. Πιστεύω πως οι πράσινοι βρίσκονται σε καλό φεγγάρι και μπορούν να συνεχίσουν το σερί επιτυχιών κερδίζοντας την Ρεάλ Μαδρίτης. Άσος καλός.

Επόμενη επιλογή μου είναι το παιχνίδι Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Μάλαγα κάνει κοιλιά και έχει τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Ξεκίνησε δυνατά αλλά δείχνει πολλές αδυναμίες και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη ταξίδεψε θυμωμένη στην Ανδαλουσία καθώς προέρχεται από ήττα στην έδρα της από την Φενέρ.  Είναι πολύ ποιοτική ομάδα, άλλη κλάση θα έλεγα και μπορεί να κερδίσει σχετικά εύκολα σε μια έδρα που μαζεύει κόσμο μεν αλλά η ομάδα της Μάλαγα δεν πείθει. Διπλό.

Από τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ θέλει μεγάλη προσοχή καθώς υπάρχουν πολλές απουσίες από σχεδόν όλες τις ομάδες. Είναι και πρεμιέρα και γενικά δεν είναι η καλύτερη στιγμή να ποντάρεις πολλά χρήματα. Απλά έχω ξεχωρίσει το διπλό της Ελλάδας με αντίπαλο την Μεγάλη Βρετανία καθώς ναι μεν η ελληνική ομάδα έχει απουσίες με τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα αλλά και πάλι είναι πιο έμπειρη ομάδα που έχει ποιότητα και μπορεί να κερδίσει μια ομάδα που δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Έχει αθλητικά κορμιά αλλά δεν έχει την ποιότητα της ελληνικής ομάδας. Διπλό.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Παναθηναϊκός -2.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΑΛΑΓΑ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -7.5 στην STOIXIMAN.GR

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ: Ελλάδα ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ με καλή απόδοση (2.7) είναι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Παναθηναϊκός -6.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Από ειδικά παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 11.5 συνολικούς πόντους του C.Singleton του Παναθηναϊκού στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ. Στις 11:30 το πρωί σήμερα Παρασκευή στο Sport24 Πάτρας 104.1 ο φίλος-αδερφός Σωτήρης Γεωργίου θα βρίσκεται στον αέρα και θα σχολιάζει , προβλέπει και εξηγεί τα πάντα στο χώρο του μπάσκετ και όχι μόνο με τον δικό του μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός ξέρει και πραγματικά είναι απολαυστικός. Στην «Παρέα των 11» λοιπόν το πρωί ο γίγαντας Σωτήρης Γεωργίου στον αέρα. Απλά δεν χάνεται.

 

 

ALEX