Επιτέλους έφτασε η μεγάλη ώρα. Και Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ με το κουπόνι μεσοβδόμαδα να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με πολλά παιχνίδια που περιμένουμε να μας χαρίσουν πλούσιο θέαμα, όμορφο μπάσκετ και βέβαια το κάτι παραπάνω για να γεμίσει το πορτοφόλι μας. ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη θέλει, καθώς στο Γιούροκαπ έτσι όπως είναι η διοργάνωση οι μεγάλες και πιο ισχυρές ομάδες δεν φουλάρουν καθώς περνάνε σχετικά εύκολα στην επόμενη φάση και “επιτρέπονται” και κάποιες γκέλες. Πάνω κάτω τα ίδια και στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς περνάνε οι 4 από τις 8 ομάδες του κάθε ομίλου και σχετικά εύκολα οι καλύτεροι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Στην Ευρωλίγκα που πραγματικά θα κλέψει την παράσταση, την Πέμπτη έχουμε πρεμιέρα με σημαντικές αναμετρήσεις, υψηλό επίπεδο και τις περισσότερες ομάδες ενισχυμένες και με πολλές φιλοδοξίες για το μέλλον τους στο θεσμό. Αυτά όμως περί Ευρωλίγκας και Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού θα τα πούμε αύριο με περισσότερες λεπτομέρειες, θα έχουμε την ανάλυση των παιχνιδιών και βέβαια τις προτάσεις και με ειδικά παικτών που τόσο πολύ μου ζητάτε.

Από τις σημερινές αναμετρήσεις πρώτη επιλογή από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το παιχνίδι Βέντσπιλς-Άνβιλ Βλοτσλαβεκ. Εδώ έχουμε μια έμπειρη ομάδα από την Λετονία την Βέντσπιλς που στην έδρα της είναι δυνατή και θα προσπαθήσει να μπει με το δεξί στην διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα της χώρας της ξεκίνησε καλά καθώς έχει τρεις νίκες και μόλις μία ήττα.  Της αρέσει το γρήγορο μπάσκετ και μεγάλο όπλο της το περιφερειακό σουτ. Η Άνβιλ είναι πολωνική ομάδα χωρίς κάτι ιδιαίτερο καθώς δεν έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, μέτριο ρόστερ και μόλις με έναν αμερικάνο. Στη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Πολωνίας ηττήθηκε σχετικά εύκολα από την Ασέκο Πρόκομ εκτός έδρας με χτυπητές αμυντικές αδυναμίες. Θα εμπιστευθώ την εμπειρία και την έδρα των Λετονών και θα ποντάρω τον άσο.

Επόμενο παιχνίδι από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το ΑΕΚ-Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ θέλει και φέτος μια ανάλογη πορεία, καθώς έκανε καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και πήρε στο πάγκο τον Ιταλό κόουτς Μπάνκι. Όμως στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος έφαγε ηχηρό χαστούκι από το Περιστέρι και έχασε δίκαια σε ένα παιχνίδι που βρισκόταν πίσω και με 21 πόντους!!! Θέλει χρόνο για να δέσει αλλά έχει αρκετά καλό υλικό και βάθος στον πάγκο της. Υπάρχει βέβαια δικαιολογημένη απογοήτευση από τον πρόεδρο που βάζει τα χρήματα και μάλιστα πολλά για τα δεδομένα της εποχής καθώς ο κόσμος της ΑΕΚ δεν αγκάλιασε την περσινή επιτυχία και δεν ενισχύει σημαντικά με κάρτες διαρκείας την ομάδα της Ένωσης. Η Χάποελ είναι ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ, αρκετούς αμερικανούς και θέλει κάθε χρόνο το κάτι παραπάνω αλλά δεν μπορεί να το πετύχει. Πήρε από τον Ερυθρό Αστέρα τον Δομινικανό γκαρντ Φελντέιν (παλιότερα στον Παναθηναϊκό). Ντέρμπι με το καλημέρα αλλά πιστεύω πως η ΑΕΚ θα είναι καλύτερα διαβασμένη από την πρεμιέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα με το Περιστέρι και θα οδηγήσει το παιχνίδι εκεί που θέλει αυτή. Η Χάποελ είναι επικίνδυνη ομάδα αλλά δεν τρομάζει και το ποντάρισμά μου είναι ο άσος.

Από το Γιούροκαπ έχω επιλέξει το παιχνίδι Ούνικς Καζάν-Ρίτας Βίλνιους. Η ρωσική Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη είναι από τις δυνατότερες ομάδες του θεσμού και από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Έχει καλούς αμερικάνους και στα παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα έδειξε πολύ καλά στοιχεία σοβαρής και πειθαρχημένης ομάδας. Η Ρίτας Βίλνιους είναι η παλιά Λιέτουβος Ρίτας και κάθε χρόνο μειώνει το μπάτζετ της καθώς δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο της. Στηρίζεται σε γηγενείς παίκτες, παίζει παθιασμένα με άγνοια κινδύνου και είναι επικίνδυνη αν υποτιμηθεί. Πιστεύω πως εδώ υπάρχει φαβορί και είναι η ρωσική ομάδα. Ο άσος θα είναι το ποντάρισμά μου.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ – ΑΝΒΙΛ ΒΛΟΤΣΛΑΒΕΚ: Βέντσπιλς -5.5

ΑΕΚ – ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ: AEK -2.5

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ – ΡΙΤΑΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ: Ούνικς Καζάν -9.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ – ΡΙΤΑΣ ΒΙΛΝΙΟΥΣ: Ούνικς Καζάν -5.5

ΟΣΤΑΝΔΗ – ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: OVER 143.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ 1. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και μετά την 1η αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα δυστυχώς επιβεβαιώνομαι πως η πιο αδύναμη και ασύνδετη ομάδα του πρωταθλήματος είναι το Ρέθυμνο. Το καμπανάκι χτύπησε από νωρίς…. ακούει κανείς?

ΥΓ 2. Θετική έκπληξη το νεοφώτιστο Περιστέρι που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει και μάλιστα εύκολα, πολύ εύκολα. Ο κόουτς Πεδουλάκης και πάλι έδειξε πως είναι μεγάλος “στρατηγός” !!!

ΥΓ 3. Πολύ σωστός ο κόουτς Παπαθεοδώρου μετά την χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ από την Βενέτσια για το Τσάμπιονς Λιγκ που είπε “αν θέλεις να κερδίσεις πρέπει να σκοράρεις”. Αυτό τα λέει όλα και ισχύει για όλους….

ΥΓ 4. Ακόμα και για να φτάσεις στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα στο τέλος τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Αν ρωτήσω κάποιον ποιες θα είναι οι 8 ομάδες των Playoffs θα δυσκολευτεί να πει με σιγουριά, καθώς εκτός των 4-5 παραδοσιακών δυνάμεων φέτος προβλέπω μεγάλες μάχες ακόμα και για την 8η θέση!!!

ΥΓ 5. Είναι από τα παιδιά που χαίρεσαι να μιλάς μαζί του για ώρες. Κύριος με “Κ” κεφαλαίο, με αρχές και πάντα ευγενέστατος. Μπασκετικός μέχρι εκεί που δεν φαντάζεται κανείς. Πάντα να σε βοηθήσει και πάντα με χαμόγελο και καλή διάθεση. Αναστάσης Καραμουσαδάκης ο ΓΙΓΑΣ όπως τον λέω εγώ και του εύχομαι πάντα τα καλύτερα σε ότι και αν κάνει. Φιλαράκι μου καλό, τα σέβη μου!!!

ΥΓ 6. “Αν νιώθεις υπερηφάνεια για τους προγόνους σου, μην στερήσεις αυτή τη δυνατότητα και από τους απογόνους σου” Κικέρων

 

ALEX