Κλασικό μεσοβδόμαδο κουπόνι μπροστά μας και όπως κάθε Τρίτη το ενδιαφέρον στέφεται στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ καθώς διεξάγεται η 12η αγωνιστική της πρώτης φάσης. Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα έτσι και σήμερα θα έχουμε και την δυνατή πρόταση διπλασιασμού που τόσο πολύ σας άρεσε όπως μου λέτε (και πώς να μην σας αρέσει καθώς πληρώνει σχεδόν πάντα) και την προτιμάτε ιδιαίτερα. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχω ξεχωρίσει για να οδηγηθούμε όλοι στα ταμείο και να γεμίσουμε το πορτοφόλι μας.

Πρώτη και καλύτερη επιλογή είναι το παιχνίδι Εστουδιάντες-Μπαϊρόιτ. Η ισπανική ομάδα έχει έως τώρα 7 νίκες και 4 ήττες στην διοργάνωση και τελευταία παίζει καλύτερα έχοντας βρει χημεία και τα πατήματά της. Έχει έμπειρους παίκτες και στην έδρα της είναι δυνατή. Στην Γερμανία στον πρώτο γύρο είχε αποδράσει με το διπλό (84-90). Η Μπαϊρόιτ είναι μικρομεσαία γερμανική ομάδα που τα πηγαίνει σχετικά καλά καθώς έχει 6 νίκες και 5 ήττες και θέλει να κάνει την υπέρβαση. Μπορεί όμως? Κάνει κοιλιά τελευταία και έχει δύο συνεχόμενες ήττες στην έδρα της (Μπάνβιτ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας) προβληματίζοντας με την απόδοσή της. Εκτός έχει αδυναμίες και πιστεύω πως στην έδρα των «φοιτητών» θα ζοριστεί αρκετά. Η Εστουδιάντες είναι καλύτερη ομάδα, μπορεί τη νίκη και θα ποντάρω επάνω της. Άσος καλός.

Επόμενη επιλογή είναι το παιχνίδι Ζιέλονα Γκόρα-Οστάνδη. 4-7 ο απολογισμός για την Ζιέλονα Γκόρα και τελευταία έχει πάρει φόρα καθώς κέρδισε την Αβελίνο στην Ιταλία και την δυνατή Μπεσίκτας στην έδρα της. Έχει βρει χημεία και ακόμα έχει ελπίδες για την συνέχεια. Παίζει αρκετά με το τρίποντο και γενικά έχει καλή περιφερειακή γραμμή. Η Οστάνδη είναι από τις δυνατές ομάδες του Βελγίου και φέτος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα της. Έχει κάποιες καλές μονάδες αλλά εκτός έδρας είναι σοφτ και γενικά εμένα δεν μου αρέσει. Η πρώτη αναμέτρηση στο Βέλγιο είναι νικήτρια την ομάδα της Οστάνδης με 4 πόντους (82-78) αλλά σήμερα πιστεύω πως οι Πολωνοί μπορούν να κερδίσουν και να πάρουν και μεγαλύτερη διαφορά. Άσος.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι ΑΕΚ-Στρασβούργο. Ισοβαθμούν οι δύο ομάδες με 6 νίκες και 5 ήττες έως τώρα και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο κρίσιμη είναι η αναμέτρηση για το μέλλον τους στο θεσμό. Η ΑΕΚ με τον Σάκοτα στον πάγκο παίζει κακό μπάσκετ παλιάς εποχής και γενικά προβληματίζει αν και ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με άλλα όνειρα και μεγαλύτερες βλέψεις. Τυχερή στην Κύμη το Σάββατο στο πρωτάθλημα που κέρδισε στο καλάθι αν και η Κύμη είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα. Έκανε κάλεσμα αλλά η αλήθεια είναι πως οι φίλαθλοι της δεν ανταποκρίνονται και δεν μαζεύει πολύ κόσμο στο αχανές ΟΑΚΑ.  Το Στρασβούργο είναι αθλητική ομάδα που τελευταία παίζει καλά κερδίζοντας την πρωταθλήτρια Ιταλίας Βενέτσια στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής. Θα παλέψει πιστεύω ως το τέλος και περιμένω κλειστώ παιχνίδι με τις δύο ομάδες όμως να σκοράρουν αρκετά. Με ρίσκο θα ποντάρω στο OVER 150 συνολικών πόντων .

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΜΠΑΪΡΟΪΤ: Εστουδιάντες -4.5 στην STOIXIMAN.GR    ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ – ΟΣΤΑΝΔΗ: Ζιέλονα Γκόρα -4.5 στην STOIXIMAN.GR   

ΑΕΚ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: OVER 150.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR   

 

Η δυνατή πρόταση για διπλασιασμό είναι

ΑΕΚ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: OVER 145.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR   

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ – ΜΠΑΪΡΟΪΤ: Εστουδιάντες ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR   

 

ΥΓ 1. “Καρφώματα ή…  γκολ” ??? Για να το μάθουμε όλοι συντονισμένοι στην Ertopen 106.7 στις 3 το μεσημέρι, με τον Αναστάση Καραμουσαδάκη και Μάνο Ανδρουλάκη να δίνουν την μάχη τους για την δική μας ενημέρωση χωρίς υπερβολές και συμφέροντα, πάντα με το γνωστό ήθος που τους διακρίνει.

ΥΓ 2. 102-29 το Σάββατο στην Α1 γυναικών, ο Ολυμπιακός κέρδισε τις νεανίδες κοπέλες του Παναθηναϊκού που έχει πολλά προβλήματα μην μπορώντας να κατεβάσει γυναικεία ομάδα. Ο τρόπος όμως που πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις το σκορ με αυτές τις συνθήκες που διεξάχθηκε το παιχνίδι, ΔΕΝ τιμά τον κόουτς Κώστα Μίσσα που έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα με τις απαράδεκτες (να μην πω τίποτα χειρότερο) δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Κρίμα για τον “Στρατηγό” που στα δικά μου (και όχι μόνο) μάτια έπεσε χαμηλά και έκανε αυτά που μαθαίνω ότι κορόιδευε μια ζωή!!!

ΥΓ 3. Ο Άρης υποφέρει και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την κατάντια έχει ονοματεπώνυμο….. Νίκος Λάσκαρης. Γνώμη μου είναι πως πρέπει «να την κάνει» όσο γίνεται γρηγορότερα γιατί όσο χειροτερεύει η κατάσταση τόσο θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Γιατί είπαμε ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Αυτός είναι ψεύτης ή κλέφτης δεν ξέρω, αλλά κάπως ταιριάζει η παροιμία πάνω του….

ΥΓ 4. Στην Ελλάδα δυστυχώς ποτέ ΔΕΝ πρέπει να κερδίζουν οι λεγόμενες μικρές ομάδες τις λεγόμενες μεγάλες…. Μετά όμως μην μας ξενίζει το γεγονός πως στην Ευρώπη χάνουν και διαμαρτύρονται για διαιτησία και κατεστημένα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κουβέντα για τους γκρι όταν τους παίζουν ΠΑΝΤΑ 80-20 έτσι να τα λέμε όλα!!!

ΥΓ 5. Το ξαναγράφω για δεύτερη φορά και το εννοώ βεβαίως βεβαίως. ΜΑΓΚΑΣ μεγάλος ο κόουτς Λυκογιάννης του Κολοσσού Ρόδου που δουλεύει και το δείχνουν τα αποτελέσματα εντός παρκέ αλλά και στο μεταγραφικό παζάρι. Το καλοκαίρι δεν γυρνάει άσκοπα από εδώ και από εκεί αλλά ψάχνει, βλέπει, σκανάρει και τελικά βρίσκει παίκτες-λαβράκια που του δίνουν το 100% και τους πουλάει μετά (φυσιολογικά) ακριβά σε συλλόγους με μεγάλη οικονομική άνεση. Έτσι πωλήθηκε ο πρώτος σκόρερ της Α1 Μάλκολμ Γκρίφιν  από τον Κολοσσό Ρόδου στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με τον Μάικ Τζέιμς με τους Βάσκους της Μπασκόνια πριν από λίγα χρόνια. Το συμπέρασμα είναι πως παίκτες υπάρχουν και φθηνοί και καλοί, απλά πρέπει να έχεις τον τρόπο να τους βρεις και να ποντάρεις πάνω τους. Ακούει κανείς στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες???

ΥΓ 6. Η μεγάλη κόντρα Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός καλά κρατεί με καυστικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο πλευρές εκτιμώ πως τραβάνε πολύ το σκοινί και δεν ξέρω που θα καταλήξει. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως τα «χειρουργεία» που γίνονται (όχι μόνο στους πράσινους) θα συνεχιστούν και μπορεί να γίνουν και χωρίς αναισθησία και πονάει περισσότερο!!!

ΥΓ 7. Κοιτάζοντας το μαγικό μπλοκάκι μου βλέπω πως αύριο βγαίνουν καλά σημεία από Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ και έχει ενδιαφέρον το όλο θέμα. Για να δούμε….

ΥΓ 8. Ό,τι δεν λύεται κόπτεται. Αλέξανδρος ο Μέγας 356-323 π.Χ. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ…… ΤΕΛΟΣ.

 

ALEX