Αγγίξαμε και πάλι το απόλυτο ταμείο αλλά τόσο κακή Μπασκόνια έχω να δω πάρα πολλά χρόνια. Καλύτερος ο Ολυμπιακός αλλά πάρα πολύ κακή η Μπασκόνια. Υπάρχει η δικαιολογία πως είναι αρχή και υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, αλλά τα παιδικά λάθη που είδα δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση. Δίκαια νικητής ο Ολυμπιακός που επέβαλε το ρυθμό του με την σκληρή άμυνα. Στα άλλα παιχνίδια πληρωθήκαμε καλά και εύκολα καθώς η Ρεάλ πέρασε άνετα από την Κωνσταντινούπολη και την έδρα της Εφές και έδειξε πως παρά το ότι λείπει ο Γιουλ έχει τεράστιο βάθος και ουσιαστικά περσινό βασικό κορμό. Η Εφές νέα ομάδα και αρκετά μπερδεμένη δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την ανώτερη ισπανική ομάδα. Καλοπληρωμένο διπλό που μας δικαίωσε. Επίσης στο διπλό ποντάραμε και την Μακάμπι που έδειξε πως φέτος θα είναι εντελώς διαφορετική από την περσινή καταστρεπτική χρονιά που έκανε. Η Μπάμπεργκ είναι κατώτερη και της λείπουν παίκτες και χημεία.  Το δωράκι στα ειδικά στοιχήματα  πάλι το ξετυλίξαμε, καθώς ο Ράντολφ της Ρεάλ μας πλήρωσε στο OVER 1 τρίποντο που τον επιλέξαμε.

Σήμερα Παρασκευή συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα και στο τέλος το γνωστό δωράκι με τα ειδικά στοιχήματα.

Χρονικά πρώτο παιχνίδι είναι το Κίμκι-Βαλένθια. Η Κίμκι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο τιμόνι της ομάδας θέλει να κάνει την υπέρβαση καθώς μεταγραφικά έκανε καλές κινήσεις, γεμίζοντας το ρόστερ με ποιοτικούς και αθλητικούς παίκτες. Στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε πολύ καλά στοιχεία και εκτιμώ πως με λίγη τύχη μπορεί να φτάσει ψηλά. Η Βαλένθια που πέρσι έκανε την έκπληξη και κατέκτησε δικαιότατα το πρωτάθλημα στην Ισπανία δυνάμωσε και δεν έχασε τον βασικό της κορμό και θα είναι σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο. Είναι ομάδα με καλή χημεία που όποιος την υποτιμήσει θα βγει χαμένος. Περιμένω όμορφο παιχνίδι σε δύο καλές ομάδες. Λόγω έδρας και αθλητικότητας προβάδισμα έχει η Κίμκι και θα ποντάρω επάνω της. Άσος.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Ζαλγκίρις-Ερυθρός Αστέρας. Η Ζαλγκίρις κατάφερε και κράτησε στην άκρη του πάγκου της την μεγάλη μορφή του λιθουανικού μπάσκετ τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και θέλει σιγά σιγά να χτίσει μια ομάδα με γηγενείς παίκτες . Μαζεύει πολύ κόσμο εντός και όλοι χαίρονται το μπάσκετ. Σαν ρόστερ έχει κενά καθώς δεν υπάρχουν πολλά χρήματα για να αποκτήσει βάθος. Ο Ερυθρός Αστέρας φέτος θα είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρσι. Νέος προπονητής και πλέον τα κλειδιά της ομάδας σε αμερικάνους παίκτες περισσότερο παρά σε Σέρβους που είχαμε συνηθίσει χρόνια τώρα. Και εδώ η έδρα θα παίξει το ρόλο της και θα ποντάρω στον άσο της Ζαλγκίρις.

Τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα είναι το Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός. Η Μπαρτσελόνα άλλαξε πολλά πρόσωπα φέτος το καλοκαίρι καθώς έφυγε ο κόουτς Μπαρτζώκας και τον διαδέχθηκε ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος Σίτο Αλόνσο. Έκανε και αρκετές αλλαγές σε παίκτες και ευελπιστεί φέτος να κάνει καλύτερη πορεία καθώς έχει βαριά φανέλα και είναι και ακριβή ομάδα. Δεν έχει αποκτήσει χημεία και θέλει χρόνο για να βελτιωθεί. Ταλέντο υπάρχει και όσο περνά ο καιρός θα ρολάρει καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός έκανε και αυτό κάποιες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και απέκτησε βάθος εκτιμώ στις περισσότερες θέσεις εκτός από τα σέντερ που εκεί πιστεύω υστερεί σε ποιότητα και ταλέντο. Έχει παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα που μπορούν εύκολα να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Καλείτε πλέον ο κόουτς Πασκουάλ να βρει τις ισορροπίες στην ομάδα, να μοιράσει σωστά τους ρόλους γιατί πάντα οι πράσινοι έχουν υψηλούς στόχους. Δύσκολο παιχνίδι να το προσεγγίσεις στοιχηματικά, αλλά κάτι μου λέει πως θα ανοίξει το παιχνίδι και επειδή το OVER 147 πόντους στην STOIXIMAN.GR έχει καλή απόδοση  θα ποντάρω στις επιθετικές αρετές που έχουν και οι δύο ομάδες.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΚΙΜΚΙ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Κίμκι -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζαλγκίρις -5.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: OVER 147.5 συνολικοί πόντοι στην STOIXIMAN.GR

 

Στα ειδικά στοιχήματα παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 10.5 πόντους του C. Singleton του Παναθηναϊκού στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Σε αυτή  την φάση της διοργάνωσης ο σκοπός είναι αρχικά να μην χάνεις και μετά να παίξεις όμορφο μπάσκετ. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και στο τέλος όλοι θα μετράνε και τα τελευταία κουκιά.

ΥΓ 2. Συγκλονιστικός ο Πρίντεζης. Αυτός είναι το βαρόμετρο της ομάδας του Πειραιά.

ΥΓ 3. Το έχω γράψει και χθες πως το επίπεδο είναι υψηλό και πως θα γίνουν αρκετές εκπλήξεις. Έχασε η Φενέρ στην Μάλαγα με τους Ανδαλουσιανούς να στέλνουν το μήνυμα πως κανείς δεν πρέπει να υποτιμάται.

ΥΓ 4. Η Μακάμπι επιστρέφει δυναμικά. Πολύ κακή Μπάμπεργκ με σύγκριση την περσινή εντυπωσιακή ομάδα που είδαμε.

ΥΓ 5. Χαίρεσαι να βλέπεις αυτό το παιδί. Αυτός είναι πραγματικά ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ. Λούκα Ντόνσιτς τρέλανε μας ρε παλίκαρε.

 

 

ALEX