Πρώτη φετινή νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ για τον ΠΑΟΚ τον πολλών προβλημάτων δίνοντας έτσι χρόνο στον φιλότιμο και δουλευταρά κόουτς Χαραλαμπίδη να παρουσιάζει τουλάχιστον μια ομάδα ανταγωνιστική χωρίς να διασύρεται όπως γινόταν τις προηγούμενες εβδομάδες. Ούτε ο ΠΑΟΚ όμως έγινε υπερομάδα, ούτε η Μπρίντιζι η αντίπαλος του, ήταν κανένα θηρίο που δεν αντιμετωπιζόταν. Ο δικέφαλος του Βορρά θέλει πολύ δουλειά και ενίσχυση αν θέλει να έχει ανοδική πορεία και αξιοπρεπείς εμφανίσεις.

Η άλλη ελληνική ομάδα το Περιστέρι πήρε παλικαρίσιο διπλό στην έδρα της Μόρναρ στο Μαυροβούνιο. Τρομερός ο αμερικάνος Χάτσερ που έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και με τους 23 πόντους του, τράβηξε από το χέρι την ελληνική ομάδα χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη.  

Σήμερα έχουμε την συνέχεια της 5ης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ αλλά βέβαια και το κυρίως πιάτο της 7ης αγωνιστικής στο Γιούροκαπ. Πάμε να δούμε τι έχω ξεχωρίσει για ποντάρισμα που μπορεί να μας γεμίσει το πορτοφόλι.   

Πρώτη επιλογή από το Γιούροκαπ είναι το παιχνίδι Μακάμπι Ρισόν-Βίρτους Μπολόνια. Εδώ υπάρχει φαβορί και είναι η ιταλική ομάδα, καθώς η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έχει βάθος, με πλούσιο μπάτζετ και βέβαια ο «μάγος» Τεόντοσιτς δίνει το κάτι παραπάνω σε δημιουργία και σκοράρισμα. Η ισραηλινή ομάδα με μόλις μία νίκη στην διοργάνωση δεν ελπίζει σε κάτι καλό, απλά παίζει γρήγορα και σκοράρει αρκετά. Σκοράρει όμως και η Βίρτους και εκεί θα ποντάρουμε, δηλαδή στο OVER 159 συνολικών πόντων περιμένοντας σκορ και θέαμα!!!

Επόμενη αναμέτρηση από το Γιούροκαπ είναι το παιχνίδι Μονακό-Προμηθέας. Ωραίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες που έχουν βάλει στόχο για ψηλά και βέβαια το είδαμε και στην μεταξύ τους πρώτη αναμέτρηση στην Πάτρα, που η Μονακό κέρδισε οριακά στο τέλος τον φιλόδοξο Προμηθέα. Τελευταία η Μονακό έχει κάνε κοιλιά αλλά ξέσπασε το Σάββατο στο γαλλικό πρωτάθλημα διαλύοντας την Ορλεάν δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο. Ο Προμηθέας είναι παράδειγμα προς μίμηση τόσο αγωνιστικά και άλλο τόσο διοικητικά. Τρομερή οργάνωση, πλάνο και σχέδιο για το μέλλον. Δίκαια κέρδισε την Κυριακή στο κύπελλο τον Παναθηναϊκό βγάζοντας τον έξω από το θεσμό και είναι το πρώτο φαβορί για το κύπελλο Ελλάδος. Όμως σίγουρα υπάρχει κούραση από την υπερπροσπάθεια και πιστεύω πως η Μονακό θα εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση. Είναι στο 3-3 η γαλλική ομάδα έχοντας πολύ μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη, καθώς ο Προμηθέας είναι στο 5-1 άνετος και ωραίος. Με ρίσκο θα ποντάρω στον άσο της Μονακό.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ μου αρέσει πολύ ο άσος της Νίζνι απέναντι στην  τσέχικη Νίμπουργκ. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στην ίδια θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 3 νίκες και μία ήττα, αλλά πιστεύω πως η ρωσική ομάδα είναι πιο γεμάτη και ποιοτική αξίζοντας να ποντάρεις πάνω της. Καλό και το OVER 158 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο ομάδες σκοράρουν πολύ και τους αρέσει το γρήγορο παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο.

Τέλος από το Τσάμπιονς Λιγκ κλείνω με το παιχνίδι ΑΕΚ-Μπούργος. Η ΑΕΚ παρά το ότι είναι ακριβή ομάδα με καλό ρόστερ δεν παίζει πειστικά έχοντας κάνει και άσχημες ήττες στο πρωτάθλημα. Υπάρχει πίεση σε προπονητή και παίκτες αλλά πλέον δεν υπάρχει και δικαιολογία για παραπατήματα… Έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη με όπλο την καλή της άμυνα αλλά επιθετικά έχει θέματα. Η ισπανική Μπούργος είναι μέτρια ομάδα και θα την χαρακτήριζα ομάδα ρυθμού, καθώς αν της δώσει το δικαίωμα τρέχει πολύ και σκοράρει με πολλούς τρόπους στο ανοικτό γήπεδο. Αν την πιέσεις και την κόψεις το γρήγορο παιχνίδι είναι μέτρια χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Πιστεύω πως η ΑΕΚ έχει καλύτερο ρόστερ και είναι ομάδα ένα κλίκ επάνω από την Μπούργος. Άσος καλός.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ είναι

ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΙΣΟΝ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: OVER 159.5 συνολικούς πόντους

ΜΟΝΑΚΟ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Μονακό -5.5

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΝΙΖΝΙ – ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ: Νίζνι -3.5 / OVER 158.5 συνολικούς πόντους

ΑΕΚ – ΜΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΕΚ -4.5

 

Το δυνατό ποντάρισμα της ημέρας είναι

OVER 17.5 συνολικούς πόντους ο Κιθ Λάνγκφορντ της ΑΕΚ

 

Η πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

ΜΑΛΑΓΑ – ΑΣΕΚΟ ΓΚΝΤΙΝΙΑ: Μάλαγα -7.5

ΝΙΖΝΙ – ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ: OVER 151.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ. “ Δώσε, μα μην αφήσεις να σε χρησιμοποιούν. Αγάπα, μα μην επιτρέψεις να κακομεταχειριστούν την καρδιά σου. Εμπιστεύσου, μα μην είσαι αφελής. Άκου, μα μη χάσεις τη φωνή σου ”

 

ALEX