ΤΑΜΕΙΟ και πάλι με 4/4 και 100% επιτυχία στην πρεμιέρα του Γιούροκαπ. Όποιος ακολουθεί πληρώνεται και κυριολεκτικά μόνο κερδισμένος βγαίνει από το Basketblog.gr και από αυτή εδώ τη στήλη. Το OVER της Γαλάτα με την Μπάγερν Μονάχου άνοιξε τον χορό των κερδών. Ακολούθησε το διπλό της τουρκικής Νταρουσάφακα μέσα στο Παρίσι και μετά επιβεβαιώθηκαν οι δύο δυνατοί άσοι της Τρέντο με την μέτρια Βιλερμπάν και της Γκραν Κανάρια επί της ακριβής αλλά ανέτοιμης Ζενίτ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Άρης κέρδισε αλλά εμείς πληρωθήκαμε το διπλό καθώς το μαξιλάρι χάντικαπ της πολωνικής ομάδας μας δικαίωσε και μόνο η γερμανική Όλντενμπουργκ χάλασε το απόλυτο καθώς ηττήθηκε από την ρωσική Ενισέι σε ένα παιχνίδι που το έλεγχε για 25’. Τέλος καλό όλα καλά και πάμε να δούμε πως συνεχίζουμε στο σημερινό κουπόνι που έχουμε μπροστά μας.

Ευρωλίγκα έχουμε σήμερα που όλοι περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Για δεύτερη φορά 16 ομάδες σε ένα μαραθώνιο πρωτάθλημα που κάθε παιχνίδι μετράει και δεν υπάρχει κανείς αδιάφορος από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι πρώτες 8 ομάδες περνάνε στην επόμενη φάση και από αυτές οι 4 πρώτες έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα μεταξύ τους σταυρώματα. Στοιχηματικά θα πρέπει να έχουμε λίγο υπομονή καθώς ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και η Ευρωλίγκα μας έχει δείξει πως οι πιο “αδύναμες ομάδες” κάνανε ζημιές, και πέρσι γίνανε μεγάλες εκπλήξεις που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Κορυφαίο το επίπεδο αλλά με πολλές επικίνδυνες παγίδες. Αυτό σαν γενική εικόνα για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και σήμερα από τις πέντε αναμετρήσεις που διεξάγονται έχω ξεχωρίσει τρεις και πάμε να τις αναλύσουμε για να δούμε τι θα κρατήσουμε στο τέλος.

Χρονικά πρώτη επιλογή είναι το παιχνίδι Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης. Η Εφές με τον Περάσοβιτς να παραμένει στον πάγκο είναι ομάδα ακριβή και έχει κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Πέρσι έφτασε μέχρι την σχεδόν μέχρι την πηγή  αλλά τελικά δεν ήπιε νερό καθώς αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό. Παράξενη ομάδα και όπως και πέρσι εκτιμώ πως θα έχει τα πάνω-κάτω της λόγω ότι φέτος έχει πολλά νέα πρόσωπα. Τραυματισμός τελευταίας στιγμής ο πολύ σημαντικός Ντέρεκ Μπράουν που μένει εκτός για 1,5 μήνα. Η Ρεάλ έχει και αυτή την μεγάλη απουσία του Σέρχιου Γιουλ, αλλά έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ, γεμάτο και με κορμό σταθερό χρόνια τώρα. Ο κόουτς Λάσο μου τα χαλάει η αλήθεια είναι, καθώς δεν διαχειρίζεται καλά το σύνολο των παικτών του και παιχνίδια φαινομενικά εύκολα τα κάνει δύσκολα. Πρεμιέρα είναι αλλά θα ρισκάρω με την καλύτερη ομάδα και θα ποντάρω στο διπλό της Ρεάλ.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Ολυμπιακός-Μπασκόνια. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 35’ το έλεγχε αλλά μετά έσβησε και κέρδισε η ποιότητα κάποιων παικτών των πρασίνων. Έχει αλλάξει φέτος τους αμερικανούς και περιμένει πολλά περισσότερα κυρίως στο σκοράρισμα από αυτούς. Πολύ σημαντικές απουσίες είναι των Σπανούλη και Ρόμπερτς κάτι που σημαίνει πως στα γκαρντ οι επιλογές του κόουτς Σφαιρόπουλου είναι περιορισμένες. Να βάλουμε στα αρνητικά και την τρομερή κούραση του Πρίντεζη που πέρσι ήταν το βαρόμετρο των ερυθρόλευκων. Η Μπασκόνια (και) φέτος είναι νέα ομάδα καθώς άλλαξε σχεδόν το 70% του ρόστερ της και στον πάγκο της κάθεται ο Πάμπλο Πριτζιόνι που προπονητικά είναι άπειρος αλλά ξέρει πολύ μπάσκετ και τον πιστεύει πολύ ο παμπόνηρος πρόεδρος των Βάσκων Κερεχέτα. Η ομάδα της Βιτόρια αρέσκεται σε γρήγορο μπάσκετ πολλών κατοχών και σουτάρει πολύ από τρίποντο. Στην καλή της ημέρα κάθε αντίπαλος περνά δύσκολες στιγμές. Πονηρό παιχνίδι καθώς το παιχνίδι διεξάγεται στο Ηράκλειο λόγω τιμωρίας. Με τους 7 πόντους χάντικαπ στην STOIXIMAN.GR που έχουν οι Βάσκοι θα ποντάρω στο διπλό καθώς θεωρώ πως θα είναι κλειστό το παιχνίδι.

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Μπάμπεργκ-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι πέρσι ήταν η ευχάριστή έκπληξη της διοργάνωσης, αλλά φέτος από νωρίς έδειξε στο γερμανικό πρωτάθλημα πως αποδυναμώθηκε και  έχασε την ομοιογένεια που είχε που την έκανε πολύ σκληρό αντίπαλο. Φύγανε βασικά της στελέχη και γίνανε κάποιες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι αλλά ακόμα δεν παίζει το μπάσκετ που θέλει ο ιταλός προπονητής της. Η Μακάμπι είναι πραγματικά νέα ομάδα σε σχέση με πέρσι που ήταν από τις χειρότερες χρονιές της στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ο έμπειρος Νέβεν Σπάχια είναι στον τιμόνι της ομάδας του λαού πλέον που έκανε γενικό ξεκαθάρισμα και στα φιλικά έδειξε νέο πρόσωπο με πολλά περιθώρια βελτίωσης μεν αλλά και μπόλικο ταλέντο. Βαριά φανέλα η Μακάμπι και μπορεί το διπλό. Με ρίσκο ποντάρω πάνω της.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα είναι

ΕΦΕΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ρεάλ Μαδρίτης -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Μπασκόνια +7.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΛΕ ΑΒΙΒ: Μακάμπι Τελ Αβίβ +2.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Στα ειδικά στοιχήματα παικτών έχω ξεχωρίσει το

OVER 1.0 συνολικά εύστοχα τρίποντα του Α.Randolph της Ρεάλ Μαδρίτης στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Πολύ μεγάλη χαρά να έχεις τα φιλαράκια κοντά σου μετά από χρόνια. Χθες στο τυχερό πρακτορείο του κολλητού Σταμάτη ξαναενώθηκε η παρέα με τον Κλεάνθη και Σόλων να συμπληρώνουν το καρέ των φίλων. Ο κόουτς Θεοδόσης εμφανίστηκε στο τέλος και έβγαλε παράπονα για τους παίκτες του. Κόουτς πάρε γρήγορα τα μέτρα σου δεν είδες ο Σφαιρόπουλος???

ΥΓ 2. Κουμπάρε Γιώργαρε (Π.Γ) καλό ταμείο το χθεσινό??? Που να δεις και τη συνέχεια….

ΥΓ 3. Νεκτάριε από τα Χανιά σε περιμένω στο Βορρά τώρα που χειμωνιάζει. Έχεις μαθαίνω μεγάλο Fun Club και η αλήθεια είναι πως είσαι εξαιρετικό παιδί, διαμάντι αληθινό ! ! !

ΥΓ 4. Κάθε Τρίτη στις 15:00 μεσημέρι στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ OPEN, o καλός φίλος και εξαίρετος δημοσιογράφος Αναστάσης Καραμουσαδάκης κάνει εκπομπάρα με πολύ μπασκετική ενημέρωση, χιούμορ και πολλά καλούδια που μόνο αυτός ξέρει και αποκαλύπτει μέσα και έξω από τα παρκέ. Αναστάση καλή σεζόν αδερφέ μου και εμείς πάντα δίπλα σου!!!

ΥΓ 5. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στους συντελεστές του “Santorini Experience 2017” που με τρομερή οργάνωση και πάρα πολύ τρέξιμο καταφέρανε να διοργανώσου κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Του χρόνου ακόμα πιο δυνατά παλικάρια… ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ σας.

ΥΓ 6. Να ευχηθώ και από εδώ καλή σεζόν στην Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ στην Γ’ Εθνική που έχει πρεμιέρα την Κυριακή, γιατί πραγματικά τα παιδιά δίνουν μεγάλες μάχες σε δύσκολες εποχές (οικονομικά), αλλά το πείσμα και η αγάπη για το μπάσκετ τα ξεπερνά όλα και πραγματικά είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι τους, από διοίκηση, προπονητές, ακαδημίες, παίκτες τους πάντες.

 

ALEX