100% επιτυχία, ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΑΜΕΙΟ και κανείς παραπονεμένος καθώς η τριάδα πέρασε αέρας και μοίρασε χρήμα γεμίζοντας το πορτοφόλι μας. Η Γκραν Κανάρια κέρδισε εύκολα την Βιλερμπάν στην Γαλλία και μας χάρισε ένα καλοπληρωμένο διπλό. Στην Γερμανία η αγαπημένη μας (τόσες φορές που μας έχει δικαιώσει) Λούντβιγκσμπουργκ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας Σαλόν Σαονέ και από το πρώτο λεπτό έδειξε τα δόντια της και έστειλε το μήνυμα προς εμάς που έλεγε «αφού με προτιμήσατε θα σας ξανά-πληρώσω». Καλός και εύκολος ο άσος. Τέλος η Τρέντο δεν μας άφησε παραπονεμένους και μας δικαίωσε και αυτή για να κάνουμε το απόλυτο ταμείο. Σκόρπισε την Ουλμ και μας είπε την όμορφη καληνύχτα.

Ευρωλίγκα και την 6η αγωνιστική έχουμε μπροστά μας με σημαντικά παιχνίδια και το μεγάλο ντέρμπι των δύο αιωνίων το βράδυ της Παρασκευής να τραβάει όλα τα βλέμματα.  Είπαμε και άλλες φορές όμως πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί η Ευρωλίγκα κρύβει πολλές παγίδες που πρέπει να τις αποφύγουμε αν θέλουμε να οδηγηθούμε στο ταμείο. Οκτώ παιχνίδια συνολικά, τέσσερα σήμερα και τέσσερα αύριο, αλλά από σήμερα θα υπάρξουν προτάσεις και για τις δύο ημέρες για καλύτερο “ζευγάρωμα” μεταξύ τους.

Σήμερα Πέμπτη πρώτη μου επιλογή είναι ο παιχνίδι ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βαλένθια. Η ΤΣΣΚΑ αρχίζει και ρολάρει, να βρίσκει χημεία και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο παρκέ όπου συνεχώς κερδίζει και έχει ξεχάσει την λέξη ήττα. Τρομερό ταλέντο, βαθύ ρόστερ και πολύ καλός προπονητής. Από την άλλη μεριά η Βαλένθια είναι μαχητική ομάδα, επικίνδυνη αν υποτιμηθεί και παίζει στα κόκκινα από την αρχή της χρονιάς. Η ΤΣΣΚΑ σίγουρα θα την έχει διαβάσει και πιστεύω πως μπορεί να κερδίσει με διψήφια διαφορά. Άσος.

Επόμενο σημερινό παιχνίδι είναι το Μιλάνο-Ζαλγκίρις. Το Μιλάνο μπορεί να έχει μόνο μία νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια της διοργάνωσης αλλά είχε πολύ βαρύ πρόγραμμα και τώρα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες καθώς και καλή ομάδα έχει και καλό προπονητή (Πιανιτζιάνι). Η Ζαλγκίρις παίζει καλύτερα από αυτό που περιμέναμε στην αρχή καθώς φύγανε όλοι οι καλοί παίκτες της περσινής χρονιάς αλλά έχει τον καλύτερο που θα μπορούσε να έχει στο πάγκο της τον Σαρούνα Γιασικεβίτσιους. Γνώστης του αθλήματος, γάτος, ξέρει να διαβάζει τα παιχνίδια και το καλό που έχει είναι πως δεν κολλάει αλλά ελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού. Δουλεύει πολύ νεαρούς γηγενείς παίκτες και αυτό είναι ακόμα ένα θετικό της όλη υπόθεσης. Η Ζαλγκίρις όπου παίζει μάχεται και το παλεύει. Φαβορί σήμερα είναι το Μιλάνο καθώς είναι πιο ακριβή και γεμάτη ομάδα αλλά η Ζαλγκίρις είναι πονηρή. Καλύτερο σημείο το OVER 156 συνολικών πόντων καθώς και οι δύο έχουν ταλέντο στην επίθεση και περιμένω υψηλό σκορ.

Το Μακάμπι-Ρεάλ είναι πονηρό παιχνίδι καθώς η Μακάμπι φέτος είναι καλύτερη και η Ρεάλ έχει ακόμα ένα σοβαρό τραυματισμό του σέντερ Αγιόν. Δύσκολο στοιχηματικά το αφήνουμε. Τέλος το Μπαρτσελόνα-Εφές φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα που αρχίζει και ρολάρει καθώς γυρίζουν οι τραυματίες. Η Εφές μπορεί να μην έχει κάνει ακόμα νίκη (η μοναδική ομάδα) αλλά έχει καλό ρόστερ που μπορεί να ξυπνήσει οποιαδήποτε στιγμή. Μπαρτσελόνα αλλά με επιφύλαξη καθώς το χάντικαπ είναι οριακότατο.

Την Παρασκευή πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Κίμκι-Μπασκόνια. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχεται από μεγάλη νίκη μέσα στην Μαδρίτη με την Ρεάλ σε ένα παιχνίδι που έλεγξε το ρυθμό και κατάφερε να πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Το έχω ξαναγράψει πως έχει καλό ρόστερ και πως όσο περνάει ο καιρός θα παίζει καλύτερα. Προσγειώθηκε όμως ανώμαλα για το πρωτάθλημα καθώς έχασε σχετικά εύκολα μέσα στην έδρα της από την ΤΣΣΚΑ στο μεγάλο ντέρμπι. Η Μπασκόνια από την ώρα που άλλαξε προπονητή και έβαλε στο τιμόνι της τον έμπειρο Πέδρο Μαρτίνεθ παίζει καλύτερα αν και δεν έχει την ποιότητα προηγούμενων ετών. Έχει καλά διαστήματα αλλά έχει πολλές αδυναμίες κυρίως στην ρακέτα της καθώς έχει σοφτ ψηλούς. Εδώ θα ποντάρω στην ποιοτικότερη ομάδα που είναι η Κίμκι και ο άσος έχει τον πρώτο λόγο.

Θα κλείσω με το μεγάλο ντέρμπι που όλοι περιμένουμε. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ αυτή τη φορά, ένα παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες. Τέσσερις νίκες και μία ήττα ο Ολυμπιακός και δύο νίκες και τρεις ήττες ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έχει το λιγότερη πίεση από τον αντίπαλο του καθώς έως τώρα τα πήγε καλά με εξαίρεση την βαριά ήττα στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα με κάτω τα χέρια. Και αυτό ήταν που πείραξε τους φίλους των ερυθρόλευκων καθώς ήταν ήττα με κάτω τα χέρια και λευκή πετσέτα από το 30’ του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει κάνει προπόνηση πλήρης. Έχει ακόμα έξω τον Βασίλη Σπανούλη που σε κλειστά παιχνίδια είναι μανούλα. Έχει κουρασμένο (σκασμένο) τον καλύτερο του παίκτη Γιώργο Πρίντεζη και έχει μικροπροβλήματα με τραυματισμούς που όσο να ναι επηρεάζουν την ομάδα. Εντός έδρας η ομάδα του Πειραιά παίζει καλά και αυτό το κρατάμε. Στο άλλο στρατόπεδο ο Παναθηναϊκός έχει γκρίνια με την έως τώρα πορεία και με τον αποκλεισμό στο κύπελλο Ελλάδας από την ΑΕΚ. Η μεγαλύτερη γκρίνια όμως είναι οι επιλογές και τα κολλήματα του Καταλανού κόουτς Πασκουάλ καθώς και την μη χρησιμοποίηση του καλύτερου και πιο αθλητικού παίκτη Θανάση Αντετοκούνμπο. Το πρόβλημα στην θέση 5 στα σέντερ είναι μεγάλο για τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και εκτιμώ πως θα έχουμε νέα άφιξη σε λίγο καιρό. Οι πράσινοι όμως παρά το ότι παίζουν μέτρια δεν έχουν τόσο κακό ρόστερ και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει διπλά στο ΣΕΦ. Παίζουν με την πλάτη στο τοίχο καθώς ήττα θα φέρει νέα γκρίνια και αν αυτή είναι με κακή εμφάνιση και μεγάλη διαφορά τότε θα έχουμε εξελίξεις. Στοιχηματικά το παιχνίδι είναι επικίνδυνο. Είναι δύσκολο στην ανάγνωσή του και έχει πολλές παραμέτρους. Με ρίσκο θα ποντάρω στο OVER 142 συνολικών πόντων γιατί μπορεί και οι δύο να προσέχουν τις άμυνες τους αλλά κάτι μου λέει πως θα ξεφύγει το παιχνίδι και θα πληρώσει το OVER.

Στην Γερμανία η Μπάμπεργκ υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ με φαβορί την ομάδα του Ομπράντοβιτς αλλά με αστερίσκο, καθώς η γερμανική ομάδα τελευταία παίζει καλά, έχει ξεπεράσει τις κακές εμφανίσεις του ξεκινήματος και βρήκε χημεία με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Τέλος στην Ανδαλουσία η Μάλαγα είναι ομάδα ασανσέρ και θέλει την νίκη απέναντι στον σκληρό και πονηρό Ερυθρό Αστέρα. Προβάδισμα η έδρα αλλά καλύτερα να απέχουμε καθώς και οι δύο ομάδες έχουν παράξενη συμπεριφορά και πολλά σκαμπανεβάσματα.

 

Οι προτάσεις μου από την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα για την Πέμπτη είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -8.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΙΛΑΝΟ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: OVER 156.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 Για την Παρασκευή είναι

ΚΙΜΚΙ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Κίμκι -6.5 στην STOIXIMAN.GR

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: OVER 142.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Η πρώτη πρόταση για διπλασιασμό είναι

 ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΚΙΜΚΙ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Κίμκι -3.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η δεύτερη πρόταση για διπλασιασμό είναι

ΜΙΛΑΝΟ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: OVER 156.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: OVER 145.5 συνολικούς πόντους στην STOIXIMAN.GR

 

Στα ειδικά παικτών ξεχώρισα το

OVER 8.0 συνολικούς πόντους του A.Tyus της Μακάμπι Τελ Αβίβ

OVER 6.0 συνολικούς πόντους του J.McLean του Ολυμπιακού

OVER 0.5 συνολικά εύστοχα τρίποντα του N.Calathes του Παναθηναϊκού

 

ΥΓ. Σας ευχαριστώ όλους για τα όμορφα λόγια σας σχετικά με την στήλη και το κορυφαίο site Basketblog.gr  Μαζί δυναμώνουμε και το ταμείο γεμίζει καθημερινά. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας όλοι μαζί μια παρέα. Σας ευχαριστώ.

 

ALEX