Σάββατο σήμερα 29 Σεπτεμβρίου και σιγά σιγά αρχίζουν τα περισσότερα πρωταθλήματα περιμένοντας βέβαια σε δύο εβδομάδες περίπου την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση την Ευρωλίγκα. Αυτή η περίοδος είναι καλή στην παρακολούθηση περισσότερο και λιγότερο στα δυνατά πονταρίσματα, καθώς η αρχή και η πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και παγίδες. Είμαστε προσεκτικοί καθώς στην τύχη ΔΕΝ πρέπει να τα αφήνουμε όλα και πρέπει να βλέπουμε και να διαβάζουμε τις ομάδες και τα πρωταθλήματα που θα ασχοληθούμε στοιχηματικά.

Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία το κυρίως μενού για σήμερα, που όμως θέλει προσοχή καθώς είναι αρχή και οι περισσότερες ομάδες ακόμα δεν έχουν βρει τη χημεία τους και δεν είναι ούτε στο 50% έτοιμες από αυτό που θέλουν και μπορούν.

Από το ισπανικό πρωτάθλημα η πρώτη χρονικά αναμέτρηση είναι το Μπασκόνια-Σαραγόσα. Εδώ φαβορί είναι οι Βάσκοι που στο πάγκο έμεινε ο πολύ καλός κόουτς Μαρτίνεθ και το αστέρι της ομάδας ο Γεωργιανός Σενγκέλια. Η Μπασκόνια κάθε χρόνο βάζει ψηλά το πήχη και φέτος που το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα διεξάγεται στην Βιτόρια, ο πρόεδρος Κερεχέτα θέλει την υπέρβαση. Δυνατή έδρα και ο κόσμος κάθε χρόνο αποτελεί τον έκτο παίκτη. Η Σαραγόσα πέρσι σώθηκε την τελευταία στιγμή καθώς ήταν αδύναμη και με πολλά σκαμπανεβάσματα. Μικρομεσαία ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες και στόχος βέβαια η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε πως είναι μαχητική και πως θα είναι σκληρή ομάδα. Όμως εκτιμώ πως η Μπασκόνια είναι δύο κλάσεις ανώτερη και μπορεί την εύκολη νίκη. Άσος.

Στο άλλο παιχνίδί της Liga Endesa στην Ισπανία η Ομπραντόιρο υποδέχεται την Μπούργος. Με ελληνικό ενδιαφέρον η αναμέτρηση καθώς στο ρόστερ της Ομπραντόιρο βρίσκεται ο Κώστα Βασιλειάδης που στα φιλικά τα πήγε εξαιρετικά. Η Ομπραντόιρο είναι ομάδα που θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να μην κινδυνέψει και ότι καλύτερο προκύψει στη συνέχεια. Όσο την είδα μου άφησε καλές εντυπώσεις σε σχέση με το μπάτζετ που έχει. Η Μπούργος πέρσι ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα ξεκίνησε πολύ άσχημα με ανάποδα αποτελέσματα. Στα μέσα της χρονιάς όμως βελτιώθηκε εξαιτίας των αλλαγών που έκανε και με όπλο τον ενθουσιασμό και το φανατικό κοινό της κρατήθηκε στην κατηγορία. Φέτος μια από τα ίδια θα δούμε, δηλαδή αρκετά δυνατή στην έδρα της και με πολλά πάνω-κάτω εκτός. Θα ποντάρω στην εμπειρία και την έδρα και ο άσος της Ομπραντόιρο θα είναι η επιλογή μου.

Στη Γερμανία η Άλμπα πιστεύω θα κάνει περίπατο απέναντι στην μέτρια Ιένα. Η ομάδα του Ρενέσες παίζει γρήγορο μπάσκετ και πέρσι άνοιγε τις διαφορές στην έδρας της. Το χάντικαπ είναι αρκετά μεγάλο αλλά εκτιμώ πως θα ανοίξει το παιχνίδι. Άσος. Με τα άλλα παιχνίδια στη BBL στοιχηματικά δεν θα ασχοληθώ, απλά θα τα παρακολουθήσω καθώς είναι δύσκολα τα ζευγάρια και υπάρχουν πολλές παγίδες μιας και είναι η πρώτη αγωνιστική.

Στη Γαλλία τώρα που έχουμε καλύτερη εικόνα μιας και διανύουμε την 3η αγωνιστική, θα ποντάρω στο OVER 150 συνολικών πόντων στο ντέρμπι μεταξύ της Γκραβελίν και την πολύ δυνατής Βιλερμπάν. Και οι δύο ομάδες δείχνουν πολύ καυτές στην επίθεση με πολλές αρετές που ανεβάζουν ψηλά το σκορ. Και οι δύο είναι αήττητες με καλές εμφανίσεις και όμορφο μπάσκετ. Επίσης από το γαλλικό πρωτάθλημα θα κρατήσω τον άσο της Σολέ με την Παρί καθώς η γηπεδούχος Σολέ τέτοια παιχνίδια θα “χτυπήσει” για να μην κινδυνέψει στο τέλος.  Έχει ήδη δύο ήττες και με όπλο την έδρα και την εμπειρία της θα παλέψει για την πρώτη της νίκη. Η Παρί είναι μέτρια που έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα στις πρώτες αγωνιστικές. Αλλοπρόσαλλη ομάδα που εκτιμώ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ποντάρω στο άσο της Σολέ.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Μπασκόνια -12.5

ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ – ΜΠΟΥΡΓΟΣ: Ομπραντόιρο -1.5

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΙΕΝΑ: Άλμπα Βερολίνου -14.5

ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: OVER 150.5 συνολικούς πόντους

ΣΟΛΕ – ΠΑΡΙ: Σολέ ΝΙΚΗΤΗΣ

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: OVER 145.5 συνολικούς πόντους

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΙΕΝΑ: Άλμπα Βερολίνου -10.5

 

ΥΓ 1. Αληθινός άνθρωπος, πραγματικός ηγέτης, μοναδικός που κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη όλων μας. Ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος πραγματικός κύριος με “Κ” κεφαλαίο από εκεί ψηλά ενώνει τους πάντες όπως έκανε πάντα.

ΥΓ 2. Στα φιλικά προετοιμασίας όλες οι ομάδες και οι προπονητές τους, δουλεύουν διάφορα συστήματα σε άμυνα και επίθεση. Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν απλά μόνο μια εικόνα που περίπου θα βαδίσει η κάθε μια ομάδα. Για αυτό λοιπόν καλά τα τρόπαια και οι βραβεύσεις στα τουρνουά αλλά μην παρασύρεστε και μετά πέσετε από τα σύννεφα….

ΥΓ 3. Από την άλλη εβδομάδα θα έχει και ανάλυση των ομάδων της Basket League πριν την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Ενδιαφέρον φέτος το πρωτάθλημα από πολλές πλευρές. Οι λεγόμενοι μικροί έχουν δυναμώσει και θα παρακολουθήσουμε πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις και στους πάγκους περιμένω πολλά και διάφορα… Από την άλλη ο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα δώσουν την δική τους μάχη για την κατάκτηση των τροπαίων. Η ΑΕΚ παραμονεύει για μεγάλες εκπλήξεις και γενικά όλοι περιμένουμε ένα όμορφο και δυνατό πρωτάθλημα.

ΥΓ 4. Απογοητεύτηκα από την χθεσινή εμφάνιση και αποκλεισμό του Άρη από την Νίζνι. Κυρίως γιατί μετά το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της Νίζνι ο Άρης έδειξε πως τουλάχιστον τακτικά υπερέχει και θα μπορέσει κουτσά στραβά να προκριθεί. Αυτοκριτική έκανε ο κοούτς Αγγέλου που ξέρει καντάρια μπάσκετ και για μένα ήταν το καμπανάκι για κάποιους παίκτες του που περιμένει το κάτι παραπάνω. Είπαμε θα δούμε πολλά φέτος….

ΥΓ 5. Η Ευρωλίγκα φέτος είναι φωτιά. Ακόμα και η 8άδα θα είναι δύσκολη για πολλές ομάδες που έχουν θέσει στόχο την είσοδο στα πλέι οφ. Με την δική μας ματιά θα κάνουμε μια ανάλυση των ομάδων πριν την έναρξη της 11ης Οκτωβρίου.

ΥΓ 6. Παρακολουθούμε βέβαια και όλες τι εξελίξεις στην προετοιμασία των ομάδων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που και φέτος θα απολαύσουμε συναρπαστικό θέαμα. Γίνανε πολλές αλλαγές και όλοι κυνηγάν τους πρωταθλητές Γουόριορς που και αυτοί με την σειρά τους έχουν δυναμώσει και άλλο. Έχει όμως ακόμα δρόμο για την έναρξη το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Υπομονή.

ΥΓ 7. Μετά το χθεσινό πρώτο άρθρο της σεζόν, τα μηνύματα και τα τηλέφωνα που δέχθηκα ήταν πραγματικά η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση μου. Ανταπόκριση από όλη την Ελλάδα, από κάθε γωνιά της που μου στείλατε τις καλύτερες ευχές. Με την πάροδο του χρόνου θα αναφέρομαι σε πολλούς με πολλά ΥΓ που όπως κατάλαβα χρόνια τώρα είναι τα αγαπημένα σας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι ειλικρινά τα καλύτερα για όλους σας.

ΥΓ 8. Και βέβαια όπως και πέρσι πάντα στο τέλος θα έχουμε μια φράση, ένα απόφθεγμα, μια συμβουλή που έχει βαθύ νόημα και φωνάζει μεγάλες αλήθειες.

ΥΓ 9. “Η «τύχη» είναι το καλλιτεχνικό όνομα του Θεού” π. Ανανίας Κουστένης

 

ALEX