Τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη σήμερα και βλέποντας το πρόγραμμα καταλαβαίνουμε πως μπαίνουμε σε ρυθμούς νέας αγωνιστικής σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και πρωταθλήματα, με  νέα δεδομένα όμως λόγω COVID-19 και εκτιμώ πως θα δούμε κατά την διάρκεια αυτής της σεζόν πολλά ευτράπελα και περίεργα πράγματα. Δυστυχώς στα περισσότερα παιχνίδια τα γήπεδα θα είναι άδεια λόγω της πανδημίας και με εξαιρέσεις θα βλέπουμε φιλάθλους αλλά με πολύ μικρό ποσοστό συμμετοχής. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα είναι «κρύα» χωρίς φίλαθλους αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Μας έλειψε το μπάσκετ και βλέπω πως έλειψε πολύ και στους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους αθλητές, τους προπονητές και σε όσους γενικά ασχολούνται επαγγελματικά και μη υπηρετώντας αυτό το χώρο.

Στα δικά μας τώρα τα στοιχηματικά η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη καθώς η δύναμη της έδρας παύει να ισχύει και θα δούμε πολλά πάνω κάτω σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Επίσης πρόβλημα μεγάλο είναι αν κάποιοι βγουν θετικοί στον ιό αλλάζοντας ουσιαστικά την εικόνα της ομάδας που βρίσκονται. Και οικονομικά οι ομάδες οι περισσότερες θα ζοριστούν (ίσως κάποιες θα φτάσουν και στα όρια τους) καθώς τα έξοδα θα είναι περισσότερα και τα έσοδα λιγότερα. Αν συνυπολογίσουμε όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως το δικό μας έργο σε αυτή τη στήλη την στοιχηματική είναι πολύ πολύ δύσκολο, αλλά όπως το λέω και το γραφώ χρόνια τώρα, εμείς είμαστε για τα δύσκολα και με σωστή μελέτη και ενημέρωση, με καλή τακτική, υπομονή και επιμονή θα βγούμε στο τέλος με θετικό πρόσημο και θα γεμίσουμε το πορτοφόλι. Θέλει προσοχή, όχι μεγάλα ανοίγματα καθώς είναι αρχή και ξανά τονίζω πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις τελικές του επιλογές και τα χρήματα που ποντάρει. Κανείς δεν κάνει κουμάντο στην τσέπη του άλλου και κανείς δεν πρέπει να κάνει κουμάντο στην τσέπη του άλλου.

Σήμερα λοιπόν έχουμε την 1η αγωνιστική στο Γιούροκαπ που έχει ελληνικό χρώμα και ενδιαφέρον λόγω της συμμετοχής του Προμηθέα, και έχουμε και το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA της περσινής σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε όμως λόγω πανδημίας, και διεξάγεται στο ΟΑΚΑ χωρίς κόσμο και τις 8 ομάδες που συμμετέχουν να έχουν νέα ρόστερ σε σχέση με πέρσι όταν διακόπηκε η διοργάνωση. Μπερδεμένη η κατάσταση αλλά αυτό αποφασίζουν οι υπεύθυνοι αυτό βρίσκουμε μπροστά μας!!! Η ΑΕΚ θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του 2018 και να κατακτήσει το τρόπαιο για αυτό ουσιαστικά δημιούργησε ένα σύνολο πολύ έμπειρο αλλά με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Θα της βγει? Όλα στο γήπεδο θα αποτυπωθούν…

Από το Γιούροκαπ πρώτη μου επιλογή είναι το παιχνίδι Λοκομοτίβ Κούμπαν-Αντβέρπ Τζάιαντς. Η Ρωσική ομάδα είναι από τις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης με υψηλές βλέψεις στο θεσμό. Στο τιμόνι της ομάδα είναι ο καλός και έμπειρος Πασούτιν. Έχει καλό ρόστερ με ποιότητα και ξεχωρίζουν οι Λιθουανοί Κουζμίνσκας και Καλνιέτις. Η Βελγική ομάδα είναι μέτρια χωρίς να έχει κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού και θα προσπαθήσει με την ομοιογένεια που έχει να μην γίνει σάκος του μποξ στον Γ’ όμιλο που συμμετέχει. Χωρίς πολλά λόγια υπάρχει φαβορί εδώ και πιστεύω πως η Λοκομοτίβ θα θέλει να μπει με το δεξί και να στείλει το μήνυμα σε όλους πως φέτος θέλει την υπέρβαση. Η Βέλγοι θα προσπαθήσουν να αντισταθούν αλλά μέχρι εκεί. Άσος με διψήφια διαφορά.

Επόμενη αναμέτρηση που ξεχώρισα από το Γιούροκαπ είναι το παιχνίδι Μπαχτσεσεχίρ-Μπουργκ. Με εντελώς νέο ρόστερ η τουρκική ομάδα, καινούργιους αμερικάνους και τον γνωστό μας Έρικ Γκριν θα πορευτεί η Μπαχτσεσεχίρ, που φέτος έχει ρίξει το μπάτζετ έχοντας πρώτο στόχο την άνετη παραμονή στο πρωτάθλημα. Ομάδα που αρέσκεται στον γρήγορο ρυθμό και στα πολλά σουτ από την περιφέρεια. Η Γαλλική Μπουργκ βήμα βήμα δείχνει να εδραιώνεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς κάθε χρόνο κινείται αρκετά ικανοποιητικά στο μεταγραφικό παζάρι. Καλή ομάδα που πιστεύω με την πάροδο του χρόνου θα δέσει και με επιθετικές αρετές. Αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ και της αρέσει να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο. Εδώ θα ποντάρω στις επιθέσεις των δύο ομάδων και θα πάω με το OVER 162 συνολικών πόντων περιμένοντας μεγάλο σκορ και πλούσιο θέαμα.

Τελευταίο παιχνίδι από το Γιούροκαπ έχω επιλέξει το Προμηθέας-Γκραν Κανάρια. Ο Προμηθέας άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα αλλά κράτησε τον εκπληκτικό κόουτς Γιατρά και αυτό δείχνει πόσο πολύ πιστεύει στον άνθρωπο που μεταμόρφωσε την ομάδα της Πάτρας. Έριξε λίγο η αλήθεια είναι το μπάτζετ αλλά κατέκτησε δίκαια το Σούπερ Καπ την προηγούμενη εβδομάδα κερδίζοντας την ΑΕΚ και το ενισχυμένο Περιστέρι στον τελικό. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του Προμηθέα και μου αρέσει περισσότερο το πάθος και η ενέργεια που βγάζει η αυτή η ομάδα. Από την άλλη μεριά η Γκραν Κανάρια είναι μια ομάδα μέτρια του ισπανικού πρωταθλήματος που συνήθως στηρίζεται στην καυτή της έδρα (φέτος δεν ξέρουμε τι θα γίνει) και εκτός έδρα φανερώνει αδυναμίες. Αμυντικά έχει θέματα και φάνηκαν στο πρωτάθλημα καθώς έχασε με 32 πόντους διαφορά από την Μπούργος και με 17 από την Σαραγόσα. Ντερμπάκι με το καλημέρα για την ελληνική ομάδα που όμως πιστεύω πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα. Άσος.

Από το Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα έχουμε δύο αναμετρήσεις και ξεχωρίζω τον άσο της Τουρκ Τέλεκομ επί της Ντιζόν καθώς η τουρκική ομάδα έκανε πολύ καλές κινήσεις ενισχύοντας την περιφέρεια αλλά και δυναμώνοντας την ρακέτα της. Η Ντιζόν και αυτή δείχνει καλύτερη από πέρσι, είναι αθλητική ομάδα αλλά εκτός έδρα έχει θέματα και πολλά σκαμπανεβάσματα. Οριακά καλύτερη η Τουρκ Τέλεκομ και ο άσος είναι καλή επιλογή.

 

Οι σημερινές μου επιλογές από το Γιούροκαπ και το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA είναι

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ – ΑΝΤΒΕΡΠ ΤΖΑΪΑΝΤΣ: Λοκομοτίβ Κούμπαν -9.5

ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ – ΜΠΟΥΡΓΚ: OVER 162.5 συνολικούς πόντους

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: ΝΙΚΗΤΗΣ Προμηθέας

ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ – ΝΤΙΖΟΝ: Τουρκ Τέλεκομ -1.5

 

Η πρόταση για ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ είναι

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ – ΑΝΤΒΕΡΠ ΤΖΑΪΑΝΤΣ: Λοκομοτίβ Κούμπαν -5.5

ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ – ΜΠΟΥΡΓΚ: OVER 156.5 συνολικούς πόντους

 

ΥΓ 1. Και φέτος εδώ στο κορυφαίο μπασκετικό site της Ελλάδος το Basketblog.gr με πλούσιο υλικό, ωραία θέματα, έγκυρη ενημέρωση, ρεπορτάζ από όλη την Ελλάδα, διαφορετικές αλλά πάντα τεκμηριωμένες απόψεις κορυφαίων δημοσιογράφων και πάνω από όλα με εσάς παρέα που μας στηρίζεται και θέλετε δικαίως τα κάτι παραπάνω. Θα έχει εκπλήξεις η φετινή χρονιά και θέλω να πιστεύω πως  τα καλύτερα έρχονται….

ΥΓ 2. Θα ήθελα και από εδώ να πω ένα μεγάλο, ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Άκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και συνεχίζει να με στηρίζει, δίνοντας να έχω το ελεύθερο (πολύ πολύ σημαντικό) να λέω και να γράφω χωρίς καμία πίεση ή γραμμή (όπως λέμε στην πιάτσα) για το αγαπημένο μας άθλημα το μπάσκετ και την ιδιαίτερη στήλη του στοιχήματος. Άνθρωπος με κεφαλαία γράμματα ο φίλος πλέον Άκης και πιστεύω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του καθώς ξέρει πολύ καλά πόσο πολύ αγαπώ το μπάσκετ όπως και εκείνος.

ΥΓ 3.  “ Ο Θεός απαντά με τρεις τρόπους. Λέει ΝΑΙ και δίνει αυτό που θες. Λέει ΟΧΙ και δίνει το καλύτερο. Λέει ΠΕΡΙΜΕΝΕ και σου δίνει το τέλειο. Να το θυμάσαι!!! ”

Γέροντας Γαβριήλ Αγιορίτης

 

ALEX