Εντυπωσιακή εμφάνιση ο Άρης και μεγάλη νίκη μέσα στην Πολωνία επί της Ζιέλονα Γκόρα με ηγέτη τον Λευτέρη Μποχωρίδη που τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 9 ασίστ, 3 ριμπάουντ,3 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη. Να σημειωθεί πως είναι πρώτη φορά που ο Άρης έβαλε 80 πόντους !!! Νευρικές και οι δύο ομάδες στην αρχή αλλά κυρίως οι Πολωνοί που ήταν τραγικοί από την περιφέρεια που είναι η δύναμη τους. Με αυτή τη νίκη ο Άρης κοιτάζει καλύτερα το ευρωπαϊκό του μέλλον αλλά είναι και μια ψυχολογική τόνωση για όσα περνάει από την αρχή της σεζόν. Γνώμη μου είναι πως ΔΕΝ πρέπει να εφησυχάσουν στον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης με τη νίκη αυτή, καθώς η συνέχεια είναι δύσκολη και με πολλά εμπόδια. Ο Άρης θέλει ενίσχυση και μάλιστα γρήγορα.  Μιλάω και επικοινωνώ με πολλά παιδιά που αγαπάνε τον Άρη και όλοι είναι προβληματισμένοι, σκασμένοι και απογοητευμένοι καθώς εκεί που πάει να γίνει κάτι καλό στο τέλος κάτι μαγικό γίνεται και χύνεται η καρδάρα με το γάλα. Τα λέμε τώρα μετά από μια εντυπωσιακή νίκη και όχι μετά από μια αποτυχία που βγαίνουν όλοι και τα “χώνουν”. Και η ΑΕΚ μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης καθώς έκανε την ανατροπή και εκεί που έχανε με διψήφια διαφορά το πίστεψε γύρισε τούμπα το παιχνίδι και με ηγέτη τον Χάρις που είναι παίκτης Ευρωλίγκας και τον Ντούσαν Σάκοτα έφυγε με το διπλό από την Μαδρίτη και την έδρα της Εστουδιάντες. Καλά σημάδια από τον δικέφαλο που βγάζει αντίδραση μένει να δούμε αν έχει και διάρκεια.

 Στοχηματικά δεν ήταν από τις καλές ημέρες καθώς δεν μας βγήκαν οι επιλογές αφού η Ζενίτ έχασε μέσα από τα χέρια της τη νίκη από την Τρέντο με κάκιστη 4η περίοδο. Πάμε να δούμε τι έχουμε ξεχωρίσει από το σημερινό πρόγραμμα.

Σήμερα συνεχίζουμε με Γιούροκαπ με δύο παιχνίδια που έχω ξεχωρίσει και ένα παιχνίδι από το Τσάμπιονς Λιγκ που είναι για καλό ποντάρισμα.

Πρώτη επιλογή από το Γιούροκαπ είναι το παιχνίδι Τορίνο-Παρί. Αντίθετοι βίοι για τις δύο ομάδες καθώς η Τορίνο με συνολικό απολογισμό 3-4 είναι ακόμα σε τροχιά πρόκρισης στον 1ο όμιλο, ενώ η γαλλική Παρί παραπαίει με μόλις μία νίκη και έξι ήττες και δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το πάτο της βαθμολογίας. Η Τορίνο τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει αρκετά χρήματα σε μεταγραφές και γενικά έχει κάνει αρκετά καλά βήματα. Την Κυριακή κέρδισε εύκολα το Μιλάνο και ανέβηκε ψυχολογικά. Από την άλλη η Παρί είναι αθλητική ομάδα αλλά δεν έχει χημεία και ουσιαστικά πρέπει κοιτάξει αποκλειστικά στο πρωτάθλημα καθώς δύσκολα θα έχει τύχη στην Ευρώπη. Καλύτερη ομάδα η Τορίνο θα ποντάρω στον άσο.

Επόμενη επιλογή από το Γιούροκαπ είναι το παιχνίδι Τόφας-Τρέντο. Σημαντική αναμέτρηση καθώς η τουρκική Τόφας είναι μπροστά με μία νίκη καθώς έχει 4-3 ενώ η Τρέντο 3-4. Η τουρκική ομάδα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή, ανοίγει το ρυθμό και γενικά παίζει όμορφο μπάσκετ. Είναι αήττητη εντός και το κρατάμε αυτό. Από την άλλη η Τρέντο είναι μικρομεσαία ομάδα της Ιταλίας που κάθε χρόνο ψηλώνει και θέλει το κάτι παραπάνω. Έχει καλούς αμερικάνους και είναι ομάδα ημέρας καθώς σουτάρει πολύ από το τρίποντο. Εκτός έχει αδυναμίες και νεκρά διαστήματα. Αναμένεται ωραίο παιχνίδι, γρήγορο και με υψηλό σκορ. Ανεβασμένο το OVER και θα προτιμήσω τον άσο καθώς θεωρώ πως η Τόφας εντός είναι πολύ δυνατή και πληρώνει καλά. Άσος.

Από το Τσάμπιονς Λιγκ έχω επιλέξει το παιχνίδι Ναντέρ-Νίμπουρκ. Η Ναντέρ με 5-2 βρίσκεται στην 2η θέση πίσω από την δυνατή Μπεσίκτας και έχει παρουσιάσει καλό πρόσωπο με πειστικές εμφανίσεις. Είναι αθλητική ομάδα που πιέζει αρκετά και μου αρέσει γενικά καθώς έχει τον τρόπο της να επιβάλει το ρυθμό που την βολεύει. Η Νίμπουρκ είναι πονηρή ομάδα που όταν την υποτιμήσεις θα το πληρώσεις. Μέτριο υλικό αλλά μαχητική και με καλή χημεία. Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στην έδρα της Νίμπουρκ νικήτρια ομάδα ήταν η Ναντέρ με 81-72. Και πάλι βλέπω επανάληψη στο ίδιο έργο και θα τιμήσω τον άσο της Ναντέρ που πληρώνει καλά.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το Γιούροκαπ είναι

ΤΟΡΙΝΟ – ΠΑΡΙ: Τορίνο -7.5 στην STOIXIMAN.GR

ΤΟΦΑΣ – ΤΡΕΝΤΟ: Τόφας -7.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η πρόταση μου από το Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ είναι

ΝΑΝΤΕΡ – ΝΙΜΠΟΥΡΚ: Ναντέρ -3.5 στην STOIXIMAN.GR

 

Η ΔΥΝΑΤΗ δυάδα διπλασιασμού είναι

ΤΟΡΙΝΟ – ΠΑΡΙ: Τορίνο -4.5 στην STOIXIMAN.GR

ΝΑΝΤΕΡ – ΝΙΜΠΟΥΡΚ: Ναντέρ ΝΙΚΗΤΗΣ στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ. Τα λέει, τα γράφει, τα ξαναλέει, τα ξαναγράφει και κάποιοι τον θεωρούν γραφικό και ξερόλα. Ο άνθρωπος είναι μεγάλος γνώστης του αθλήματος που λέγεται μπάσκετ (και όχι μόνο) αλλά και μάστερ στα οικονομικά πολύ περισσότερο από αυτούς που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια. Ότι έχει πει βγαίνει και δεν είναι ούτε τρελός αλλά ούτε και προφήτης. Μελετά και είναι άνθρωπος που βγαίνει έξω και αφουγκράζεται την κοινωνία όσο κανείς άλλος. Εμένα με βοήθησε όταν το είχα ανάγκη και μιλάει ανοικτά με όλους και είναι πραγματικά καλό παιδί με ήθος, αξιοπρέπεια και βασικό ότι δεν παίρνει γραμμή από κανέναν για κανένα λόγο. Στο SPORT 24 Radio 103.3 τα βράδια μετά τις 2 με την εκπομπή “Κάνε παιχνίδι” με εκλεκτούς καλεσμένους ανοίγει τις τηλεφωνικές γραμμές και όλη η Ελλάδα είναι μια παρέα. Να τον έχει καλά ο Θεός να συνεχίζει με την ίδια όρεξη να μας ανοίγει τα μάτια και να συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε. Σωτήρης Γεωργίου μεγάλος δάσκαλος, καλός άνθρωπος και από τους λίγους που ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Σωτήρη συνέχισε παλίκαρε γιατί ο κόσμος θέλει αυθεντικούς και αληθινούς τύπους σαν και εσένα που ξεχωρίζουν από τα ψεύτικους και κατευθυνόμενους που δεν έχουν σκοπό την ενημέρωση αλλά την παραπληροφόρηση. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και την βοήθεια σου αδερφέ.

 

 

ALEX