Εξαιρετικό στοιχηματικά Σαββατοκύριακο και κυρίως η Κυριακή που πλήρωσε δυνατά, με τον τίτλο να γράφει “το κύπελλο πληρώνει”  λέγοντας την αλήθεια και γεμίζοντας το πορτοφόλι. Πολύ σωστή ανάλυση και καλό διάβασμα των δύο ημιτελικών μας οδήγησαν σε ασφαλή ποντάρισμα και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Στον πρώτο ημιτελικό η ΑΕΚ δικαιότατα πήρε το ένα εισιτήριο για το τελικό της 17 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο κερδίζοντας σε όλα τα σημεία τον Παναθηναϊκό που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης των πρασίνων ονόμασε την ομάδα του τσίρκο. Και εγώ θα πω πως ο Πασκουάλ έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αλλά που είναι αυτοί που μας λέγανε πως είναι ο προπονητής κουμπιούτερ με τα 100 συστήματα και τους τέλειους αυτοματισμούς? Που είναι αυτοί που όλο λένε και γράφουνε πως φταίει η διαιτησία για σφαγές και κλοπές (Ευρωλίγκα) και δεν βλέπουν πως η ομάδα είναι άρρωστη και λάθος σχεδιασμένη από τον Καταλανό κόουτς? Που είναι αυτοί που τους φταίει ο ήλιος, το φεγγάρι και αν βρέχει η όχι, αδιαφορώντας αν στον Παναθηναϊκό έχουν σέντερ χαμηλότατου επιπέδου και στα έως τώρα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα όλοι οι αντίπαλοι ψηλοί κάνουν πάρτι αλλά αυτοί είπαμε βλέπουν τα 6 αστέρια. Τον Θανάση τον βλέπουν αυτοί γιατί ο Πασκουάλ δεν το βλέπει μάλλον στον πάγκο. Κρυφτήκανε όλοι και δειλά δειλά (έτσι είναι η γραμμή)ΤΩΡΑ αρχίζει να τους φταίει ο Πασκουάλ. Παιδιά να σας πω κάτι και δεν αλλάζει. Ο Πασκουάλ έτσι ήταν και στην Μπαρτσελόνα, έτσι είναι και στον Παναθηναϊκό έτσι θα είναι μια ζωή όπου και να πάει. Δεν φταίει αυτός αν τον κάνανε τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης και τον αποθεώνανε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Καλός είναι αλλά μέχρι εκεί, πολύ ντόρος για το τίποτα και χωρίς να είναι εξελίξιμος πολύ βασικό.  Ο κόουτς Μανωλόπουλος  της ΑΕΚ διάβασε καλά τον αντίπαλο, τον περιόρισε κάτω από τους 70 πόντους και κέρδισε μάγκικα το παιχνίδι. Στο τέλος μπορούσε και πιο εύκολα αλλά κάποια λάθη κόντεψαν να γυρίσουν το παιχνίδι.

Στον άλλο ημιτελικό ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα από την Θεσσαλονίκη αλλά κέρδισε τελικά  δείχνοντας όντως πολύ κουρασμένος και χωρίς ενέργεια. Το έχω πει πως ούτε ο Ολυμπιακός παίζει καλό μπάσκετ έως τώρα και γι’ αυτό ήρθε η σφαλιάρα από την Μπαρτσελόνα, αλλά τουλάχιστον έχει επικεντρωθεί στην άμυνα και παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με μικρομεσαίες ομάδες τα κερδίζει με την εμπειρία και την φανέλα. Σε παιχνίδια με δυσκολότερους και πληρέστερους αντιπάλους θα έχει μεγάλο πρόβλημα και θα έρθουν και άλλες ήττες βαριές. Έχει μια μεγάλη διαφορά με τον αιώνιο αντίπαλο του Παναθηναϊκό. Έχει καλό ελληνικό κορμό τίποτα παραπάνω. Για τον Άρη τι να πω, μεγάλη προσπάθεια αλλά εκτιμώ πως μέχρι εκεί μπορεί με το ρόστερ που έχει και δεν βλέπω πως μπορεί να βελτιωθεί. Ο κόουτς Γιαννάκης το παλεύει αλλά δεν έχει «όπλα» που θα δυναμώσουν τους κίτρινους.

Σήμερα Τρίτη έχω ξεχωρίσει δύο παιχνίδια από την 5η αγωνιστική του ΦΙΜΠΑ Τσάμπιονς Λιγκ και μία αναμέτρηση από το Γιούροκαπ.

Πρώτη επιλογή μου είναι το παιχνίδι Μπεσίκτας-Άρης. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη έχει η Μπεσίκτας που είναι καλή ομάδα, με έμπειρο προπονητή και γεμάτο ρόστερ σε όλες τις θέσεις. Εντός πάντα παίζει καλύτερα και φέτος αμυντικά είναι πολύ σκληρή. Ο Άρης όπως έγραψα παραπάνω προσπαθεί, μάχεται αλλά κάποιος πρέπει να βάλει την μπάλα στο καλάθι και πρέπει κάποιος να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Ακόμα είναι ασύνδετος και πιστεύω πως η τουρκική ομάδα είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς και θα κάνει μια ακόμη νίκη. Άσος.

Επόμενο παιχνίδι από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το Μπαϊρόιτ-Εστουδιάντες. Η γερμανική Μπαϊρόιτ αν και δεν έχει κάποιο μεγάλο όνομα στο ρόστερ της, εντυπωσιάζει με την απόδοση της και τα πάει πολύ καλά στην διοργάνωση. Έχει τρεις νίκες και μία ήττα και μπορεί να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο καθώς είναι δεμένο σύνολο με εξαιρετική χημεία και άριστο κλίμα. Εντός έδρας παίζει καλά και ανοίγει το σκορ. Από την άλλη η Εστουδιάντες είναι ομάδα ασανσέρ με πολλά σκαμπανεβάσματα και δύσκολα την ψυχολογείς . Έχει κάποιους έμπειρους παίκτες αλλά κάτι δεν μου πάει καλά καθώς παρακολουθώντας την, βλέπω πως είναι σοφτ κυρίως εκτός έδρας και με πολλές αμυντικές αδυναμίες. Εδώ θα εμπιστευθώ την σταθερότητα των γηπεδούχων και θα ποντάρω στην έδρα. Άσος.

Από το Γιούροκαπ μου αρέσει το παιχνίδι Νταρουσάφακα-Ανδόρρα. Η τουρκική ομάδα έχει μεγάλο όπλο το προπονητή Μπλατ που είναι γάτος και με μειωμένο μπάτζετ φέτος βρίσκει την άκρη και κάνει ομάδα. Αήττητη στους τέσσερις πρώτους αγώνες η Νταρουσάφακα που παίζει πειστικά και με πλάνο. Ρόστερ συμπαθητικό που μάχεται και έχει ισορροπία.  Η Ανδόρρα φέτος είναι πιο αδύναμη από την περσινή πολύ καλή χρονιά, καθώς δεν της βγήκαν ακόμα οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ που έκανε. Αμυντικά έχει θέμα και γενικά δεν πείθει με τις εμφανίσεις της. Μόλις μία νίκη και τρεις ήττες ο έως τώρα απολογισμός της στο Γιούροκαπ. Καλύτερη η Νταρουσάφακα και θα ποντάρω επάνω της. Άσος.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις είναι

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΑΡΗΣ: Μπεσίκτας -9.5 στην STOIXIMAN.GR

ΜΠΑΪΡΟΪΤ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ: Μπαϊρόιτ -3.5 στην STOIXIMAN.GR

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – ΑΝΔΟΡΡΑ: Νταρουσάφακα -5.5 στην STOIXIMAN.GR

 

ΥΓ 1. Τέλος ο Ντίλαρντ από τον ΠΑΟΚ. Άρχισαν τα όργανα. Για να δούμε τι θα ακολουθήσει. Και ρωτάω πάλι εγώ ο γραφικός “που είναι ο Σούλης οέο” ???

ΥΓ 2. Φέτος ο Αστέρας Τρίπολης (στο ποδόσφαιρο) με τα θετικά του αποτελέσματα με τις λεγόμενες «μεγάλες ομάδες» κάνει πολύ χαρούμενο τον πολύ καλό μου φίλο Γιώργο. Του αξίζει του Γιωργάρα καθώς τον είχα τον φιλαράκο μου καιρό σε καζούρα…..

ΥΓ 3. Το έγραψα πως πιστεύω πολύ τον κόουτς Μανωλόπουλο. Από πέρσι το έλεγα και μακάρι να συνεχίσει έτσι, όχι να δικαιώσει εμένα αλλά περισσότερο τον εαυτό του καθώς είναι ταλαντούχος και εξαιρετικός προπονητής.

ΥΓ 4. Ερώτηση κρίσεως «Ο Πασκουάλ που θα κάνει φέτος Χριστούγεννα»???

ΥΓ 5. Ο Μάνι Χάρις της ΑΕΚ είναι παικταράς και όσο περνάει ο καιρός και είναι υγιής θα δούμε ωραία πράγματα. Αυτό το λέω καθώς πολλοί βάλθηκαν να τον βγάλουν άχρηστο από το πρώτο λεπτό. Πολλές ομάδες Ευρωλίγκας δεν έχουν στο ρόστερ τους παίκτες σαν τον Χάρις. Αλλά είπαμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…..

ΥΓ 6. Όπως κάθε Τρίτη έτσι και σήμερα είμαστε συντονισμένοι το μεσημέρι στις 15:00 στην ΕΡΤ Open ραδιοφωνικά να μας ενημερώσουν και να μας βάλουν τα γυαλιά ο μπασκετικός Αναστάσης Καραμουσαδάκης και ο ποδοσφαιρικός Μάνος Ανδουλάκης. Μεγάλη μάχη λέμε!!!

ΥΓ 7. Κουμπάρο Γιώργη πάρε και τον Σταματάκο να σε βοηθήσει γιατί οι ελιές είναι πολλές και θα κόψεις όπως λέτε εσείς στο μεγάλο νησί ! ! !

ΥΓ 8. Το τσιπουράκι μοσχοβόλησε από τα καζάνια με τον πατέρα να κάνει τα μαγικά του. Επιστροφή στο σπίτι όπου η μάνα και η γυναίκα με φαγητά, πίτες, γλυκά και πολλά άλλα καλούδια ολοκληρώσανε το παζλ της τελειότητας. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ… μεγάλη υπόθεση. 

ΥΓ 9. Άρχισαν οι πρώτοι στολισμοί για τα Χριστούγεννα. ΓΥΝΑΙΚΑ ετοιμάσου πάμε. Που? Ξέρεις εσύ ! ! !

 

ALEX