To NBA κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον για το μπάσκετ που όλοι αγαπάμε, γιατί με την παρούσα κατάσταση δεν βλέπω να δούμε μπάσκετ στην Ευρώπη και αν μιλήσουμε για τα δικά μας εδώ το ελληνικό πρωτάθλημα και για όλες τις μικρότερες κατηγορίες, θα πρέπει να κλαίμε με φωνή καθώς ταιριάζει γάντι η λαϊκή έκφραση «η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε». Ναι αλλά ακόμα και αυτό δεν ισχύει γιατί στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι ικανοί ούτε και μια εγχείρηση για το καλό του αθλήματος να κάνουν αν δεν έχουν κάποιο προσωπικό όφελος. «Πεθαίνουν» τα σωματεία καθημερινά (κυρίως στην επαρχία) και είναι λίγες οι περιπτώσεις που λόγω της «τρέλας» που έχουν κάποιοι που πραγματικά αγαπάνε αυτό το άθλημα και τον τόπο τους, να έχουν την ομάδα τους «καθαρή» χωρίς οικονομικά προβλήματα. Μέχρι πότε όμως θα πρέπει να ματώνουν οι λίγοι για τους καρεκλοκένταυρους και τους ξερόλες? Μέχρι πότε θα θυσιάζονται νέα παιδιά στην προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων που για το χρήμα και την δόξα πατάνε επί πτωμάτων? Πολλά μπορώ να γράφω και πολλά μπορώ να πω, αλλά πιστέψτε με όλα στην ώρα τους θα ειπωθούν και τότε ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Στα δικά μας τώρα τα στοιχηματικά, ματσάρες παρακολουθήσαμε και χθες με τους Μπακς να κάνουν το 1-1 με το Ορλάντο και το δικό μας Γιάννη να έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση πρόκριση στα χέρια του.  Ο Γιάνναρος λοιπόν με 28 πόντους, 20 ριμπάουντ και 5 ασίστ δεν έδωσε το δικαίωμα στους Μάτζικ να ελπίζουν σε δεύτερη έκπληξη. Χθες ο βασικός τίτλος του κειμένου ήταν «Ο ALEX προτείνει ο Γιάννης πληρώνει στα Playoffs του ΝΒΑ» και πραγματικά όποιος διάβασε και ακολούθησε πληρώθηκε!!! Να διαβάζεται προσεκτικά για να γεμίζει τα πορτοφόλι σας φίλοι μου…

Στα άλλα παιχνίδια το Χιούστον έκανε σχετικά εύκολα το 2-0 επί της Οκλαχόμα παίρνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης όπως επίσης και το Μαϊάμι που καθάρισε την Ιντιάνα με τον Γκόραν Ντράγκιτ να μας πληρώνει δεύτερη συνεχόμενη φορά. Εξαιρετικός ο Σλοβένος γκαρντ που παρά το ότι περνούν τα χρόνια παίζει με μυαλό και ξέρει τι ακριβώς θέλει μέσα στο παρκέ. Τέλος οι Λέικερς ισοπέδωσαν τους Μπλέιζερς που ξέμειναν από δυνάμεις και πλέον το 1-1 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για την συνέχεια. Προβληματισμός για τον τραυματισμό του Λίλαρντ που χτύπησε το δάκτυλο του αριστερού χεριού (εξάρθρωση δακτύλου) με τον ίδιο να βγαίνει όμως και να λέει πως θα παίξει στην 3η αναμέτρηση!!!

Σήμερα συνεχίζουμε με τα τέσσερα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας και πάμε να δούμε τι και που θα ποντάρουμε για να μας στείλουν ταμείο και θα γεμίσουν το πορτοφόλι.

Χρονικά το πρώτο παιχνίδι είναι το Μπρούκλιν Νετς-Τορόντο Ράπτορς. Η 3η αναμέτρηση μεταξύ τους στα Playoffs με το Τορόντο να είναι το φαβορί κάνοντας ήδη το 2-0. Οι Ράπτορς είναι ομάδα με πολύ καλή χημεία και ομοιογένεια ξέροντας να παίζουν και άμυνα όποτε χρειαστεί, πράγμα πολύ σπουδαίο για ομάδα του ΝΒΑ. Οι Νετς από την άλλη πλευρά είναι ομάδα χωρίς πολλές δυνατότητες (αυτή τη στιγμή) καθώς τους λείπουν τα μεγάλα τους αστέρια με τραυματισμούς και εκτιμώ πως του χρόνου θα κάνουν το ξεπέταγμά τους. Προσπαθούν το παλεύουν αλλά μέχρι εκεί. Βλέπω να κερδίζει το Τορόντο και αν είναι σοβαρό από την αρχή μπορεί να έχει και διψήφια διαφορά. Καλύτερο σημείο θεωρώ πως είναι το OVER 114 συνολικών πόντων των Ράπτορς καθώς οι Νετς δεν έχουν ιδιαίτερη προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Επόμενη αναμέτρηση είναι το Γιούτα Τζαζ-Ντένβερ Νάγκετς. Εδώ υπάρχει ισορροπία καθώς η σειρά είναι στο 1-1 περιμένοντας να γίνει μεγάλη μάχη καθώς και οι δύο ομάδες είναι πάνω κάτω ισοδύναμες. Η Γιούτα δείχνει σε καλύτερη κατάσταση με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να κάνει πράγματα και θάματα στο παρκέ έχοντας βέβαια και βοήθεια από αρκετούς συμπαίκτες του. Ομάδα πειθαρχημένη η Γιούτα με σωστό πλάνο και προσανατολισμό. Το Ντένβερ είναι καλή ομάδα με ηγέτη τον σέντερ Νίκολα Γιόκιτς. Είναι ασταθής όμως και έχει αρκετά νεκρά διαστήματα που κοστίζουν στο τέλος. Ένα άλλο αρνητικό είναι πως δεν μου αρέσει το βάθος που έχει στον πάγκο του. Ντερμπάκι περιμένω με την Γιούτα όμως να της δίνω κάποιο προβάδισμα λόγω της τρομερής κατάστασης που βρίσκεται.  Το καλύτερο σημείο είναι στα ειδικά παικτών σε αυτό το ζευγάρι και είναι το OVER 11.5 συνολικών πόντων του Αυστραλού Joe Ingles της Γιούτα που παίρνει πολύ χρόνο από τον προπονητή του και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις σκοράροντας αρκετά.

Φιλαδέλφεια Σίξερς-Μπόστον Σέλτικς το επόμενο παιχνίδι με την Βοστώνη να καθαρίζει σχετικά εύκολα και τις δύο αναμετρήσεις γράφοντας το 2-0. Να πω την αλήθεια περίμενα την αντίδραση της Φιλαδέλφεια στην δεύτερη αναμέτρηση αλλά πάλι τίποτα. Ομάδα που δεν έχει νεύρο και δείχνει πως παρά τις φιλοδοξίες που είχε από την αρχή μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδια της. Σήμερα είναι η τελευταία της ευκαιρία για να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης. Το θέμα είναι μπορεί? Η Βοστώνη είναι ομάδα με αρχές και με σωστή προπονητική κατεύθυνση. Ομαδικό πνεύμα που θέλει το κάτι παραπάνω και το δείχνει στο παρκέ. Και εδώ θα πάμε στα ειδικά παικτών και μου αρέσει πολύ το  OVER 7.5 συνολικά ριμπάουντ του Tobias Harris της Φιλαδέλφεια.

Το σημερινό πρόγραμμα των Playoffs κλείνει με το παιχνίδι Ντάλας Μάβερικς-Λος Άντζελες Κλίπερς. Εδώ θα γίνει σφαγή και περιμένω μάχες συγκλονιστικές. Το 1-1 κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον την όλη σειρά με το Ντάλας να ισοφαρίζει έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση το σούπερ ταλέντο Λούκα Ντόντσιτς που σε κάθε παιχνίδι ανεβάζει το πήχη ακόμα ψηλότερα. Πολύ σκληρή ομάδα το Ντάλας με πολύ ταλέντο και ομοιογένεια. Από την άλλη πλευρά οι Κλίπερς είναι ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις έχοντας και δυο αστέρες στο ρόστερ της που κάνουν την διαφορά. Λέοναρντ και Τζωρτζ είναι συγκλονιστικοί με τον πρώτο να έχει γεμάτη στατιστική και να δείχνει πιο ξεκούραστος, καθώς τον προστάτευε ο προπονητής του στα τελευταία παιχνίδια πριν τα Playoffs. Ο καλύτερος ας κερδίσει λέω εγώ και στοιχηματικά είναι ΝΟ ΒΕΤ το συγκεκριμένο παιχνίδι. Υπάρχει όμως ένα δυνατό σημείο και είναι από τα ειδικά στοιχήματα το OVER 8.5 συνολικά ριμπάουντ του Kawhi Leonard των Κλίπερς καθώς συνήθως έχει διψήφιο αριθμό ριμπάουντ δείχνοντας τρομερή προσήλωση σε όλο το παιχνίδι.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από το ΝΒΑ είναι

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ: OVER 114.5 συνολικούς πόντους οι Τορόντο Ράπτορς

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ: OVER 11.5 συνολικούς πόντους του Joe Ingles των Γιούτα Τζάζ

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ – ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ: OVER 7.5 συνολικά ριμπάουντ του Tobias Harris των Φιλαδέλφεια Σίξερς

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ: OVER 8.5 συνολικά ριμπάουντ του Kawhi Leonard των Λος Άντζελες Κλίπερς

 

Η πρόταση ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ είναι

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ: OVER 108.5 συνολικούς πόντους οι Τορόντο Ράπτορς

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ – ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ: OVER 211.5 συνολικούς πόντους

 

Και επειδή οι κεραιές μας είναι πάντα σηκωμένες και «πιάνουμε» τα πάντα στο ραντάρ μας, σήμερα το βράδυ έχει τον τελικό στο Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ των ομάδων Σεβίλλης-Ίντερ. Εδώ υπάρχει ενδιαφέρον και στοιχηματικό και το δωράκι του ALEX με πολύ καλή απόδοση είναι το

OVER 4.5 συνολικές κάρτες στο παιχνίδι ΣΕΒΙΛΛΗ – ΙΝΤΕΡ

 

ΥΓ 1. “ Να δουλεύουμε και να δημιουργούμε σαν να είμαστε αιώνιοι και να ζούμε σαν να είναι η τελευταία μας μέρα ”  Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

 

ALEX