Εξαιρετικός Παναθηναϊκός χθες στην Βαρκελώνη που έχασε στις λεπτομέρειες και στην παράταση από την πανάκριβη αλλά εμφανώς ανέτοιμη Μπαρτσελόνα. Ψυχωμένος, σωστά προετοιμασμένος έκανε τη ζωή δύσκολη των άνευρων Καταλανών. Υπήρχαν στιγμές που κόουτς Γιασικεβίτσιους κοιτούσε αμήχανα τις κινήσεις του κόουτς Βόβορα και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Λάθη γίνανε βέβαια, μικρά  όπως τόνισε και ο Έλληνας τεχνικός που στέρησαν όμως από τους πράσινους μια μεγάλη νίκη. Συγκλονιστικός Μήτογλου με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ και τρομερές άμυνες. Αυτό δείχνει πως ο Παναθηναϊκός μπορεί και πρέπει να στηριχθεί στα δικά του παιδιά και να αφήσει τις δοκιμές τύπου Ουάιτ που είναι μισθοφόροι που αλλού πατάν και αλλού βρίσκονται!!!    Η χθεσινή εμφάνιση έδειξε πως με μικρές συμπληρωματικές κινήσεις (επειγόντως ενίσχυση στον άσο και κάτι καλύτερο στους ψηλούς) η ελληνική ομάδα παρά το μικρό μπάτζετ μπορεί να κάνει υψηλές πτήσεις. Θέλει χρόνο για να μπορέσει ο κόουτς Βόβορας να δουλέψει το πλάνο που έχει στο μυαλό του δείχνοντας πως μπορεί να πάρει από όλους τους παίκτες το καλύτερο. Υπάρχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα αλλά σε ποια ομάδα δεν υπάρχουν? Εδώ η Μπαρτσελόνα με τρομακτικό μπάτζετ και ρόστερ δεν μπορεί να αποδώσει ούτε το 50% όπως σημείωσε στο τέλος ο προπονητής της.

Στο άλλο παιχνίδι στην Λιθουανία η Ζαλγκίρις έπαιξε μπασκετάρα και ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ κέρδισε εύκολα την μέτρια Εφές που απογοήτευσε ακόμα μια φορά. Τρομερή δουλειά από το νέο Αυστριακό προπονητή που δείχνει πως τα λεφτά και τα «μεγάλα» ονόματα δεν κάνουν πάντα από μόνα τους την ομάδα. Και όταν λέμε ομάδα αυτή τη στιγμή εννοούμε την Ζαλγκίρις. Τρομερό πάθος, φουλ ενέργεια και όλοι μια αγκαλιά στο γήπεδο και στον πάγκο. Μια παρέα, μια οικογένεια και αυτό δείχνει υγεία. Και αυτό φέρνει αποτελέσματα. Από τη στιγμή που οικονομικά έχουν πέσει τα μπάτζετ των ελληνικών ομάδων αυτό είναι το σωστό παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες μας. Έτσι και ανταγωνιστικές ομάδες θα έχουμε και νέους έλληνες παίκτες θα βγάζουμε. Απλά πράγματα που όμως θέλουν δουλειά και όχι ευκαιριακές «αρπαχτές».

Στοιχηματικά το τόνισα πως τα πράγματα φέτος κυρίως στην Ευρωλίγκα θα είναι δύσκολα και δικαιώνομαι όλο και περισσότερα με τα αποτελέσματα. Θέλει προσοχή, όχι μεγάλα ανοίγματα και πολύ καλή ενημέρωση καθώς καθημερινά το απουσιολόγιο των ομάδων μεταβάλλεται. Σήμερα το πρόγραμμα είναι πιο γεμάτο με πέντε αναμετρήσεις αλλά με την διπλή αγωνιστική , την κούραση, τα ταξίδια θεωρώ πως θα δούμε και πάλι αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα. Δύσκολο πρόγραμμα με πολλές παγίδες. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Πρώτη επιλογή μου είναι το παιχνίδι το ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Άλμπα Βερολίνου. Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων καθώς η ΤΣΣΚΑ είναι από τα φαβορί για το τρόπαιο ενώ η γερμανική ομάδα δείχνει αδύναμη και φέτος ακόμα περισσότερο αποδυναμωμένη. Άλωση την Πόλη η ΤΣΣΚΑ που πέρασε από την δύσκολη έδρα της Φενέρ με μπροστάρη τον Κλάιμπερν προχθές. Επιστρέφει ο σέντερ Μιλουτίνοφ από καραντίνα και αυτό είναι καλή είδηση για τον έλληνα κόουτς Ιτούδη. Από την άλλη μεριά η Άλμπα δείχνει έξω από τα νερά της καθώς έχασε 2-3 παίκτες κλειδιά σε σχέση με πέρσι και αμυντικά έχει πολλά κενά. Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ θα κάνει περίπατο αλλά το +17 είναι μεγάλο και δεν θα ρισκάρω. Θα ποντάρω όμως στο OVER 87.5 συνολικών πόντων της ρωσικής ομάδας που και ταλέντο έχει και μπορεί να σκοράρει με πολλού τρόπους απέναντι στην τρύπια άμυνα των Γερμανών.

Επόμενο παιχνίδι είναι το Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ολυμπιακός έδειξε την Τετάρτη με την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί του Μιλάνου, πως χτίζει μια ομάδα  νεανική που θα πιέζει πολύ, θα βγάζει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και θα στηριχθεί στον νέο της ηγέτη τον Κώστα Σλούκα. Ο κόουτς Μπαρτζώκας δείχνει πως διαχειρίζεται πολύ καλά το ρόστερ που έχει στα χέρια του και ανάλογα την περίπτωση αποφασίζει για το ποιος και πόσο θα αγωνίζεται. Λογικά θα είναι πλήρης η ελληνική ομάδα καθώς αναμένεται να αγωνιστεί ο καλός αθλητικός φόργουορντ Ζαν Σαρλ. Η Μακάμπι έχει απουσίες και φέτος δείχνει ένα κλικ χειρότερη σε σχέση με πέρσι. Είναι νωρίς για την ομάδα του κόουτς Σφαιρόπουλου για ασφαλή συμπεράσματα καθώς έχει απουσίες τρανταχτές αλλά δεν ικανοποιεί με τις εμφανίσεις της έως τώρα. Πολλά λάθη όταν πιέζεται και αυτό το κρατάμε. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα πιέσει αναγκάζοντας την Μακάμπι σε αρκετά λάθη ή τουλάχιστον σε κακές επιθέσεις. Επιθετικά η ομάδα του Σφαιρόπουλου δείχνει μονοδιάστατη. Θα ποντάρω στο UNDER 77.5 συνολικών πόντων της Μακάμπι Τελ Αβίβ καθώς περιμένω σκληρό και κλειστό παιχνίδι!!!

Τέλος κλείνω με το παιχνίδι Μπασκόνια-Κίμκι. Η Μπασκόνια δεν αγωνίστηκε προχθές λόγω της γνωστής υπόθεσης της Ζενίτ με την πανδημία και πήρε ανάσες που θα την βοηθήσουν για την συνέχεια. Η Κίμκι ταξίδεψε στην Ισπανία με 8 παίκτες (σχεδόν όλοι αναπληρωματικοί) και ουσιαστικά είναι η μόνη ομάδα χαμένη καθώς αγωνίζεται λειψή και με πολλά προβλήματα. Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και φέτος, αλλά έχουν ποιότητα και γνώση το τι μπορούν και τι θέλουν στο γήπεδο. Η Κίμκι ξεκίνησε τη σεζόν με όνειρα και υψηλές βλέψεις λόγω ρόστερ, αλλά με τα προβλήματα που έχει και το 0-3 έως τώρα, δεν βλέπω να σηκώνει κεφάλι αν δεν επιστρέψουν άμεσα οι παίκτες κλειδιά!!! Όσο μπορούν παίζουν αυτοί που είναι αλλά μέχρι εκεί. Χωρίς πολλά λόγια πιστεύω πως θα κερδίσει η Μπασκόνια και μάλιστα εύκολα, αλλά το καλύτερο σημείο είναι το OVER 87.5 συνολικών πόντων των Βάσκων καθώς θα ανοίξουν το σκορ για να φτιάξουν και την ψυχολογία τους.

 

Οι σημερινές μου προτάσεις από την Ευρωλίγκα είναι

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: OVER 87.5 συνολικούς πόντους η ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: UNDER 77.5 συνολικούς πόντους η Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΚΙΜΚΙ: OVER 87.5 συνολικούς πόντους η Μπασκόνια

 

Το ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ της ημέρας είναι

OVER 8.5 συνολικούς πόντους ο Μακκίσικ Σακίλ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

 

ΥΓ 1. Να ξέρετε πως γελοιοποιείτε τον εαυτό σας κάποιοι (ευτυχώς είναι λίγοι) λέγοντας την μία μέρα παλτό τον έναν παίκτη ή προπονητή και μετά να τον κάνετε Θεό και σε λίγο καιρό πάλι ο χειρότερος όλων. Με ένα θετικό αποτέλεσμα είναι καλός και με μια ήττα ο άμπαλος!!! Μάλλον δεν καταλαβαίνετε τι λέμε και τι γράφουμε εδώ και το χειρότερο είναι πως δεν θέλετε να καταλάβετε. Εγώ υπομονή έχω Δόξα το Θεό  και πιστεύω πως κάποια μέρα θα σας πείσω με τον τρόπο μου τουλάχιστον να βλέπετε σωστά το μπάσκετ που όλοι αγαπάμε!!!

ΥΓ 2. Πότε αρχίζει το ελληνικό πρωτάθλημα? Πότε??? Μμμμ ανέκδοτο και φέτος η όλη υπόθεση…

ΥΓ 3. Τις ομάδες που είναι έτοιμες και πληρώνουν συμβόλαια τους σκέφτηκε κανείς? Οέο? Μήπως να ξεκινήσουμε Δεκέμβριο με το ΝΒΑ μαζί???

ΥΓ 4. Χαίρομαι να βλέπω ομάδες που παίζουν με πάθος και απολαμβάνουν το μπάσκετ από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Η Ζαλγκίρις δεν έχει τα μεγάλα συμβόλαια αλλά έχει τεχνογνωσία και βγάζει μια εικόνα που την ζηλεύεις (με την καλή έννοια). Το μήνυμα είναι πως όταν βάζεις κάτω το εγώ για το εμείς θα κάνεις μεγάλα πράγματα και θα ρθουν και επιτυχίες. Αν το εγώ είναι ψηλότερο από το εμείς το αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία και γκρίνια. Τι προτιμάμε λοιπόν? Μια ερώτηση για όλες τις ομάδες αλλά κυρίως για όλους μας ατομικά για την καθημερινότητα μας…

ΥΓ 5. “ Ένα δέντρο κάνει χίλια σπίρτα, αλλά ένα σπίρτο καίει χίλια δέντρα. Δίδαγμα: Μία αρνητική σκέψη μπορεί να κάψει όλες τις θετικές σκέψεις ”

ΥΓ 6. “ Τέσσερις  Σκέψεις... Η δυσκολότερη μάχη είναι ανάμεσα σ’ αυτό που ξέρουμε και σ’ αυτό που νιώθουμε, εκεί που λέμε ότι τα είδαμε όλα βλέπουμε και άλλα, μην ρίχνουμε μόνο ευθύνες αλλά και να σηκώνουμε μερικές, και δεν υπάρχουν ύψη ν’ανεβαίνουμε δίχως κόπους..ξεκούραστα μονάχα κατεβαίνουμε ”

 

ALEX