Κυριακή (07/05) σήμερα και η αγωνιστική δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Το σημερινό κουπόνι μπάσκετ περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα ματς, ωστόσο εμείς θα ασχοληθούμε με τρία από αυτά.

Υψηλό σκορ στο Ανδόρρα – Βαλένθια

Ανδόρρα και Βαλένθια διασταυρώνουν σήμερα τα «ξίφη» τους, για την 30η αγωνιστική της ACBLiga. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 15-14, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 81-67 από την Μπιλμπάο και οφείλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, καθώς βρίσκονται μόλις μια νίκη πάνω από την 9η θέση που θα τους κρατήσει εκτός πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είναι στη 2η θέση με ρεκόρ 22-7, προέρχονται από την εντός έδρας επικράτηση με 85-74 επί της Ομπραντόιρο και στη σημερινή αναμέτρηση θα ψάξουν ακόμη μια νίκη ώστε να πιάσουν τη Ρεάλ στην κορυφή.

Όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, η ισχύς της Ανδόρρα στο «σπίτι» της «πηγάζει» από την εξαιρετική λειτουργία στην επίθεση σκοράροντας 90 πόντους ανά αγώνα έναντι των 74 πόντων που σκοράρει εκτός. Σήμερα βρίσκουμε το όριο στο Under/Over στους 158.5, ένα όριο που θεωρείται μικρό αρκεί να τονισθεί ότι το χαμηλότερο φετινό σκορ της Ανδόρρα εντός ήταν το 88-72 απέναντι στην χωρίς Καμπάτζο Μούρθια. Η Βαλένθια είναι γνωστός «χαμαιλέοντας» που προσαρμόζεται στο παιχνίδι του εκάστοτε αντιπάλου, θα ακολουθήσει τον ρυθμό της γηπεδούχου και η επιλογή είναι το Over 158.5.

Γρήγορος ρυθμός και στο Βενέτσια – Μπρίντιζι

Δεύτερος σταθμός μας είναι η Ιταλία και η κόντρα ανάμεσα σε Βενέτσια και Μπρίντιζι. Η Βενέτσια βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 20-9, προέρχεται από την εκτός έδρας επικράτηση με 85-89 επί της Σάσσαρι και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη θέση της. Η Μπρίντιζι από την πλευρά της είναι στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 14-15, προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 87-76 κόντρα στην Ορλαντίνα και συνεχίζει να δίνει μάχη με τις Πιστόια και Ορλαντίνα για μια θέση στα πλέι οφ.

Η Βενέτσια εσχάτως δεν ασχολείται με την άμυνα λόγω μιας σχετικής βαθμολογικής άνεσης, 85-89 νίκησε τη Σάσσαρι, 87-81 νίκησε την Βαρέζε, 79-84 νίκησε την Μπρέσια, 88-80 ηττήθηκε από την Αρμάνι και 91-77 ηττήθηκε από τη Μονακό στον μικρό τελικό του Final 4 του Champions League. Αυτό ακριβώς θέλει η Μπρίντιζι του Σακέτι που είναι άκρως επιθετική ομάδα, την δεύτερη κορυφαία επίθεση δαθέτει με 83.7 πόντους ανά αγώνα και την 3η χειρότερη άμυνα με παθητικό 82 πόντους ανά αγώνα, επομένως η σοφότερη επιλογή είναι το Over 161.5.

Over και στο Τορίνο

Τελευταία μας στάση για σήμερα είναι το Τορίνο και η αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τη Βαρέζε. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 12η θέση με ρεκόρ 12-17, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 96-89 από την Μπρέσια, δείχνοντας ολοφάνερα την αδιαφορία της, μιας και δεν μπορεί να πάει ούτε ψηλότερα, αλλά ούτε και χαμηλότερα. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είναι στη 10η θέση με ρεκόρ 13-16, προέρχονται από την εντός έδρας επικράτηση με 78-75 επί της Κρεμόνα, ωστόσο αυτή ήταν μια επιτυχία δίχως αντίκτυπο, καθώς η οκτάδα και τα πλέι οφ έχουν χαθεί ήδη. Εντελώς αδιάφορο παιχνίδι λοιπόν στο οποίο συμμετέχει η χειρότερη άμυνα της Λίγκας, αυτή της Τορίνο που δέχεται 85.3 πόντους ανά αγώνα, και η τέταρτη κορυφαία επίθεση της Λίγκας, πάλι της Τορίνο με σκορ 81.5 πόντους ανά αγώνα, νούμερο που γίνεται 86 όταν παίζει εντός. Φυσιολογική επιλογή λοιπόν το Over 165.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku