Δευτέρα (05/06) σήμερα και το κουπόνι μπάσκετ μπορεί να είναι “φτωχό” σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο εμπεριέχει δυο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις τις οποίες θα αναλύσουμε παρακάτω. Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τα παιχνίδια Βαλένθια – Μπασκόνια και Αβελίνο – Βενέτσια, ενώ υπάρχει και η αναμέτρηση Παρί Λεβαλουά – Σαλόν Σαονέ για τα πλέι οφ της γαλλικής Λίγκας.

Παραμένει ζωντανή η Μπασκόνια

Βαλένθια και Μπασκόνια αναμετρώνται για φορά μέσα σε λίγες ημέρες, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά στη σειρά με 2-1. Στη σημερινή αναμέτρηση έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση και να πάνε να συναντήσουν τη Ρεάλ που ήδη περιμένει στους τελικούς (“σκούπισε” χθες τη Μάλαγα), ωστόσο το έργο τους κόντρα στη σκληροτράχηλη, Μπασκόνια, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο.
Οι Βάσκοι στο τελευταίο παιχνίδι των δυο ομάδων ηττήθηκαν με 75-69, απέδειξαν, όμως, πως ακόμη και στην κακή τους ημέρα, μπορούν να φανούν απειλητικοί και να κάνουν τη ζημιά. Στο αποψινό παιχνίδι αναμένονται βελτιωμένοι και πολύ πιο συγκεντρωμένοι μιας και παίζουν τη “ζωή” τους, έτσι το χάντικαπ των 4,5 πόντων που δίνεται υπέρ τους μας αρκεί για να πάμε μαζί τους.

Στο παιχνίδι της πρόκρισης και η Αβελίνο

Σε έκτο παιχνίδι έχει οδηγηθεί η σειρά ανάμεσα σε Αβελίνο και Βενέτσια, με το σκορ της σειράς να έχει διαμορφωθεί στο 2-3 υπέρ των Βενετών. Μέχρι στιγμής οι δυο ομάδες μας χαρίζουν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, αμφότερες έχουν “σπάσει” έδρα από μια φορά και βάση κάθε λογικής περιμένουμε να φτάσουν σε 7ο παιχνίδι.
Η ομάδα που θα προκριθεί από το το ζεύγος έχει πολύ σοβαρές ελπίδες για κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος διότι η Αρμάνι «διασύρθηκε» από την Τρέντο με το προχθεσινό 82-102 που τέλειωσε τη σειρά με 4-1, οπότε είτε η Βενέτσια είναι είτε η Αβελίνο είναι στους τελικούς θα έχει πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Τρέντο που τερμάτισε 4η στην κανονική περίοδο. Αυτό και μόνο το γεγονός κάνει τα εναπομείναντα παιχνίδια του ζεύγους πάρα πολύ κρίσιμα και απόψε η έδρα της Αβελίνο θα «μιλήσει». Κρατάμε τη νίκη της Αβελίνο και με λίγο μεγαλύτερο ρίσκο πάμε στην επιλογή Αβελίνο -5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της ημέρας. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν, μέσω του livescore μας.

Dooku