Κυριαρχεί στο κουπόνι μπάσκετ της Τετάρτης το τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών του Eurocup ανάμεσα στη Βαλένθια και την Ουνικάχα Μάλαγα. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση, επομένως, θα μας απασχολήσει κατά κύριο λόγο σήμερα, πάμε να δούμε ποιο είναι το προγνωστικό του Betarades.gr.

Ολοκληρώνεται, σήμερα, λοιπόν, το Eurocup στη Βαλένθια, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα. Η νικήτρια, εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου, θα εξασφαλίσει και μία θέση στην Euroleague της επόμενης σεζόν. Στους δύο πρώτους τελικούς, οι “πορτοκαλί” αρχικά επικράτησαν στην έδρα τους 68-82 και στη συνέχεια η Ουνικάχα κέρδισε στο γήπεδό της με 79-71. Στο τελευταίο ματς οι γηπεδούχοι Ανδαλουσιανοί αγωνίστηκαν με μεγάλο πάθος, πάλεψαν για κάθε μπάλα και γενικά έπαιξαν πιο ορθολογικά από τη Βαλένθια, η οποία επιχείρησε 33 τρίποντα και 22 δίποντα. Πήραν το προβάδισμα από νωρίς, προηγήθηκαν 43-34 στο ημίχρονο, 64-51 στο τέλος της τρίτης περιόδου και από τη στιγμή που έφτασαν στο +14, 75-61 με πέντε λεπτά να απομένουν, απλά παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας. Για την Βαλένθια, μάλιστα, η ήττα της περασμένης Παρασκευής ήταν η πρώτη στη σεζόν από τη Μάλαγα μετά από 5 επιτυχίες, 83-91 και 81-77 για το πρωτάθλημα, 86-62 και 71-78 για το ΤΟΡ-16 του Eurocup και το 68-62 του πρώτου τελικού.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνες στο δεύτερο ματς της σειράς των τελικών δεν κινήθηκε στα γνωστά της στάνταρ. Τα 33 τρίποντα που επιχείρησε ήταν πάρα πολλά για τα δικά της δεδομένα, ειδικά αν συγκριθούν με τα 22 δίποντα. Παράλληλα, αμυντικά ήταν αρκετά επιρρεπής, εκτός από ορισμένα μικρά διαστήματα. Σήμερα, αγωνιζόμενη μπροστά στο κοινό της, την περιμένουμε πολύ διαφορετική, πιο σκληρή αμυντικά και πιθανότατα πιο εύστοχη. Άλλωστε και στο 2ο ματς, όταν τίποτε δεν πήγε καλά γι’ αυτήν, έδειξε σε κάποιες περιπτώσεις ότι μπορούσε να μπει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά το προσπάθησε με λάθος τρόπο, μέσω των τριπόντων.

Ένα επιπλέον θετικό στοιχεία για την Βαλένθια ήταν η δήλωση του Αντουάν Ντιότ για τη συμμετοχή του στον δεύτερο τελικό, ο οποίος, βέβαια, λόγω διακύμανσης του σκορ επιλέχθηκε να προστατευθεί για να είναι απόλυτα έτοιμος σήμερα. Για τους σημερινούς γηπεδούχους η σειρά με την Μάλαγα έχει πολλά κοινά με εκείνη κόντρα στην Χάποελ, όταν και κέρδισαν στο 1ο ματς, ηττήθηκαν στο 2ο και στο 3ο και καθοριστικό δεν έδωσαν δικαιώματα στην αντίπαλό τους να ελπίζει ότι μπορεί να κερδίσει. Το ίδιο, λοιπόν, αναμένεται να συμβεί και σήμερα. Ποντάρουμε στο πάθος της γηπεδούχου Βαλένθια, στη μεγαλύτερη ποιότητά της και στην πιθανότητα ότι θα παίξει πιο ορθολογικό μπάσκετ σε σχέση με τον δεύτερο τελικό. Επιλογή είναι η Βαλένθια -7.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Τετάρτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku