Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ την Εφές Αναντολού με στόχο να κάνει το 1-0 στη σειρά, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Νταρουσάφακα. Παράλληλα, ξεκινούν και τα πλέι οφ στην Stoiximan.gr Basket League με τον αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και το Λαύριο. Δύο παιχνίδια έχει ξεχωρίσει το Betarades.gr από το πρόγραμμα της Τετάρτης, πάμε να δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά μπάσκετ.

Η πρώτη πρόταση προκύπτει από το παιχνίδι Ολυμπιακός – Εφές Αναντολού. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν σταθερότατοι σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου και από πολύ νωρίς κατόρθωσαν να “καθαρίσουν” με το πλεονέκτημα έδρας. Στο τέλος, βέβαια, χάλασαν λίγο την εικόνα τους, αλλά είχαν την “δικαιολογία” ότι αγωνιζόταν με απουσίες, ενώ ήταν και αδιάφοροι βαθμολογικά, ουσιαστικά. Δίνουν σήμερα το πρώτο τους ματς στη σειρά με αντίπαλο την Εφές έχοντας το πλεονέκτημα έδρας και θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη. Οι Τούρκοι, από την πλευρά τους, τελείωσαν τη σεζόν με 8 νίκες σε 10 ματς, ωστόσο δεν “τρομάζουν” τον Ολυμπιακό, καθώς μπορεί να διαθέτουν ένα άκρως αθλητικό σύνολο, αλλά υστερούν σε οργάνωση και σε “καθαρό” μυαλό στα κρίσιμα σημεία.

Στα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι δύο σημερινοί αντίπαλοι στην κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα στο ΣΕΦ με 90-66 και ηττήθηκε 77-69 στην Κωνσταντινούπολη για την προτελευταία αγωνιστική, όταν ο ίδιος ήταν αδιάφορος και ταξίδεψε με απουσίες, ενώ η Εφές ήθελε τη νίκη διότι “κυνηγούσε” ακόμη και τετράδα. Σήμερα η ομάδα του Σφαιρόπουλου θα στηριχθεί στην πανίσχυρη άμυνά του, μια άμυνα που δεχόταν 74 πόντους ανά αγώνα γενικότερα και 70 κατά μέσο όρο στο ΣΕΦ, ειδικότερα. Μπορεί να κάνει το 1-0 ο Ολυμπιακός, αποσυντονίζοντας την ούτως ή άλλως άναρχη λειτουργία της ομάδας του Περάσοβιτς. Επιλογή από τον πρώτο αγώνα της σειράς το Under 151.5.

Under και στην Πυλαία

Η δεύτερη επιλογή για σήμερα έρχεται από την Stoiximan.gr Basket League και τον αγώνα ΠΑΟΚ – Λαύριο. Ο ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας ηττήθηκε 102-58 από τον Παναθηναϊκό και κατέληξε στην 5η θέση, ενώ το Λαύριο τερμάτισε 8ο, παρά την ήττα με 72-61 από τον Απόλλωνα. Οι σειρές της πρώτης φάσης των ελληνικών πλέι οφ ολοκληρώνονται όταν κάποια ομάδα φτάσει στις δύο νίκες και το πλεονέκτημα έδρας το έχει φυσικά ο 5ος ΠΑΟΚ. Στα δύο ματς που έδωσαν μεταξύ τους μέσα στη σεζόν οι δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ έκανε το 2/2, εύκολα στο Λαύριο με 63-73 και πολύ δύσκολα στην Πυλαία με 85-80. Λογικό φαβορί ο ΠΑΟΚ που πιθανώς θα κάνει το 1-0 απόψε, αλλά δεν ήταν, δεν είναι και ούτε θα είναι ομάδα εμπιστοσύνης. Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει σημαντικά επιθετικά προβλήματα, αντίστοιχα η άμυνα του Λαυρίου λειτούργησε καλά, επομένως η σοφότερη επιλογή είναι το Under 150.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Τετάρτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku