Θα μας απασχολήσουν, λοιπόν, δύο αγώνες από την ACB, οι Μπαρτσελόνα – Σαραγόσα και Μανρέσα – Βαλένθια και ένας από Γερμανία (Βόννη – Ιένα), Ιταλία (Πιστόια – Ορλαντόνα) και VTB League (Κίμκι – Ζενίτ). Πάμε να δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά μπάσκετ.

Με την άμυνα η Μπαρτσελόνα

Ξεκινάμε με το πρώτο χρονικά παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Σαραγόσα. Οι “μπλαουγκράνα” μετά και το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague στρέφουν, πλέον, αποκλειστικά την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, εκεί όπου βρίσκονται στην θέση. Οι φιλοξενούμενοι είναι προτελευταίοι στην κατάταξη, με μία μόλις νίκη περισσότερη από την ουραγό Μανρέσα και προέρχονται από δύο κακές εμφανίσεις, κόντρα σε Γκραν Κανάρια (57-102) και Τενερίφη (65-54). Τα σκορ αποδεικνύουν το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα που έχει, ενώ εκτός έδρας πετυχαίνει, σε ευρύτερο πλαίσιο, 76 πόντους κατά μέσο όρο. Η επίδοση αυτή απέναντι στην Μπαρτσελόνα αναμένεται να “πέσει” ακόμη περισσότερο. Περιμένουμε από την ομάδα του Μπαρτζώκα να παίξει σκληρή άμυνα, ενώ είναι δύσκολο να σκοράρει τόσο πολύ όπως προ δύο εβδομάδων απέναντι στην Ανδόρα, σε ματς το επιμέρους σκορ της 4ης περιόδου ήταν το “ακραίο” 39-21. Επομένως η σοφή επιλογή είναι το Under 159.

Φυσιολογική επιλογή το Over

Συνεχίζουμε με τον αγώνα Βόννη – Ιένα. Έξι αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου της Μπουντεσλίγκα και οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται στην θέση, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία ακόμη νίκη απέναντι στην 10η Ιένα και παράλληλα να προσφέρουν όμορφο θέαμα. Η Ιένα εδώ και καιρό έχει σταματήσει να… ασχολείται με τα αμυντικά της καθήκοντα, με εξαίρεση το παιχνίδι απέναντι στην Γκίσεν (71-78). Στα υπόλοιπα ματς της, τα σκορ που εμφάνισε ήταν 96-68 με Μπάγερν, 80-95 με Λούντβιγκσμπουργκ, 92-84 με Μπέιρουθ, 102-92 με Γκέτινγκεν. Τώρα που είναι αδιάφορη βαθμολογικά, θα “ανοίξει” ακόμη περισσότερο την άμυνά της και είναι πιθανό να σκοράρει αρκετά απέναντι στην Βόννη, η οποία στο γήπεδό της νιώθει άνετη λόγω της επίθεσής της και παρουσιάζεται επιρρεπής στα μετόπισθεν. Φυσιολογική επιλογή το Over 165.5.

Σπουδαίες επιθετικά Κίμκι και Ζενίτ

Περνάμε στην αναμέτρηση της Κίμκι με τη Ζενίτ. Πολύ ενδιαφέρον το συγκεκριμένο παιχνίδι, με την Κίμκι (17-4) να υποδέχεται την Ζενίτ (18-3). Στο ματς του πρώτου γύρου, η Ζενίτ κέρδισε με 114-110, επομένως η Κίμκι σήμερα θέλει νίκη με διαφορά πάνω από 4 πόντους, προκειμένου να πλασαριστεί αυτή στη 2η θέση, πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον α’ γύρο, με το εντυπωσιακό 114-110 οι δύο ομάδες απέδειξαν πόσο σπουδαίες είναι στην επίθεση, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από τα νούμερά τους, 88 πόντους ανά αγώνα σκοράρουν οι γηπεδούχοι, 91 πόντους ανά αγώνα οι φιλοξενούμενοι. Η πρώτη σκέψη στο ζεύγος είναι ένα μεγάλο σκορ, στο όριο των 169.5 τo Over είναι η σοφότερη επιλογή.

Την “πληρώνει” η Μανρέσα

Η επόμενη πρόταση έρχεται πάλι από την Ισπανία και συγκεκριμένα από τη συνάντηση της Μανρέσα με τη Βαλένθια. Οι “πορτοκαλί” απέτυχαν να κατακτήσουν το Eurocup, καθώς αν και είχαν το πλεονέκτημα έδρας ηττήθηκαν 2-1 στη σειρά των τελικών από την Ουνικάχα Μάλαγα. Πλέον στόχος τους είναι να τερματίσουν στην 1η θέση της ACB και σήμερα απέναντι στη Μανρέσα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη. Το Eurocup τέλειωσε με πολύ θυμό από την πλευρά του συνόλου της Βαλένθια, οι παίκτες μάλωσαν με αντιπάλους, ο κόουτς Μαρτίνεζ δέχθηκε τεχνικές ποινές στο τέλος του αγώνα της Τετάρτης (05/04) και αναμένεται η Μανρέσα να “πληρώσει” όλον αυτό τον θυμό. Η σκληρή άμυνα της Βαλένθια θα περιορίσει τη Μανρέσα, όπως έκανε και στον πρώτο γύρο που νίκησε 100-55, η σοφή επιλογή είναι το Under 72.5 πόντοι της γηπεδούχου.

Under στο Πιστόια – Ορλαντίνα

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας για σήμερα με το παιχνίδι Πιστόια – Ορλαντίνα. Πανίσχυρη στην έδρα της η Πιστόια, υποδέχεται την Ορλαντίνα, σε έναν αγώνων που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή των δύο ομάδων στα πλέι οφ. Σωστά προσφέρονται ως φαβορί οι γηπεδούχοι, αλλά οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ “σκληρή” ομάδα και θα διεκδικήσουν τη νίκη. Προτιμότερη επιλογή είναι το Under 153.5 πόντοι, το οποίο επαληθεύθηκε στα έξι από τα επτά τελευταία ματς της Ορλαντίνα και ενισχύεται από τη σπουδαία άμυνα που παίζει στο γήπεδό της η Πιστόια δεχόμενη μόλις 71.5 πόντους ανά αγώνα. Επιλογή λοιπόν το Under 153.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku