H κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον αναμένουμε τις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για τη φάση των «8» της διοργάνωσης. Δυο είναι τα παιχνίδια με τα οποία θα ασχοληθούμε σήμερα και συγκεκριμένα τα Μπραουνσβάιγκ – Βέχτα και Γκίσεν – Όλντενμπουργκ. Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Αντιστέκεται η Βέχτα

Μπραουνσβάιγκ και Βέχτα διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους, για την 28η αγωνιστική της BBL. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 4-23, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 89-80 από την Μπρεμερχάβεν και συνεχίζουν να βρίσκονται μόλις δυο νίκες πάνω από τη σημερινή τους αντίπαλο στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είναι στη 17η θέση με ρεκόρ 2-25, προέρχονται από την οριακή εντός έδρας ήττα με 63-65 από τη Φρανκφούρτη και σήμερα ουσιαστικά παίζουν το τελευταίο τους «χαρτί» όσον αφορά την παραμονή. Απομένουν πέντε αγωνιστικές για να λήξει η κανονική περίοδος και ουσιαστικά η Βέχτα «κυνηγά» την Μπραουνσβάιγκ για να παραμείνει στην Μπουντεσλίγκα, όμως η διαφορά των δύο νικών είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί, διότι στον πρώτο γύρο η Μπραουνσβάιγκ είχε επικρατήσει στην έδρα της Βέχτα με 59-72. Αν, λοιπόν, νικήσει η Μπραουνβάιγκ, θα αποκτήσει μία διαφορά νικών που δε θα καλυφθεί… ποτέ στις 4 αγωνιστικές που θα απομένουν. Αν νικήσει η Βέχτα θα συνεχίσει να έχει ελπίδες, ιδιαιτέρως αν το κάνει με διαφορά 12 πόντων και άνω αφού έχει καλύτερη συνολική διαφορά πόντων. Είναι καλή η προσπάθεια της Βέχτα το τελευταίο δίμηνο, η Μπραουνσβάιγκ παραμένει μια κακή ομάδα, έχει λογική το +6.5 της φιλοξενούμενης. 

Χαμηλό σκορ στο Γκίσεν

Και η δεύτερη επιλογή μας προέρχεται από το πρωτάθλημα της BBL και συγκεκριμένα από την αναμέτρηση της Γκίσεν με την Όλντενμπουργκ. Η Γκίσεν βρίσκεται στην θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 14-13, προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση με 77-74 επί της Σ. Όλιβερ και καλείται να συνεχίσει νικηφόρα, ώστε να προσπεράσει τη Λούντβιγκσμπουργκ με την οποία ισοβαθμεί και να είναι αυτή που θα βρεθεί στα πλέι οφ. Η Όλντενμπουργκ από την πλευρά της βρίσκεται στην θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 15-12, προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 75-63 κόντρα στη Λούντβιγκσμπουργκ και στα 5 ματς που απομένουν θα πρέπει να δείξει την ίδια σοβαρότητα ώστε να μην βρεθεί εκτός οκτάδας και των θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ. Με νίκη η Γκίσεν θα «πατήσει» οκτάδα διότι θα ισοβαθμήσει με την Όλντενμπουργκ, πιθανώς να συμβεί τριπλή ισοβαθμία αύριο με τη Λούντβιγκσμπουργκ που θα νικήσει την Μπρεμερχάβεν στο 15-13, και έβδομη θα είναι η Γκίσεν επειδή είχε νικήσει και στον α’ γύρο την Όλντενμπουργκ με 82-84, αφήνοντας συγχρόνως την Όλντενμπουργκ 9η. Αντίστοιχα αν νικήσει η Όλντενμπουργκ καλύψει επιπλέον το -2 του α’ γύρου, θα αφήσει πίσω την Γκίσεν και θα βάλει γερές «βάσεις» για τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ. Πολύ κρίσιμο, λοιπόν, το ματς και όπως γίνεται συχνά στην έδρα της Γκίσεν, οι άμυνες επικρατούν. Θα αναζητήσουμε στο Live ανατροπές και προς το παρόν το μόνο που αξίζει είναι το Under 154.5.

Προκύπτουν επιλογές μετά το τζάμπολ στο Μπιλμπάο – Βαλένθια

Μπιλμπάο και Βαλένθια αναμετρώνται απόψε για την 26η αγωνιστική της ACB Liga. Αμφότερες “καίγονται” για τη νίκη, με την Μπιλμπάο να είναι στην θέση και στις -2 νίκες από την οκτάδα και τα πλέι οφ, ενώ η Βαλένθια είναι στην κορυφή ισοβαθμώντας με τη Ρεάλ και θέλει ν’ αποσπαστεί. Θέλει λοιπόν νίκες η Βαλένθια, σήμερα στο Μπιλμπάο και την Κυριακή εντός με την Μπαρτσελόνα, για να μείνει στην κορυφή, αφού αν υποστεί έστω και μία ήττα τότε θα χάσει την πρωτιά, διότι η Ρεάλ δεν αναμένεται να ξανά ηττηθεί. Ως φαβορί σωστά προσφέρεται η καλύτερη ομάδα Βαλένθια αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Μπιλμπάο που είναι δυνατή εντός και έχει τους δικούς της στόχους για την οκτάδα. Οριακό το ματς, ό,τι καλό μπορεί να βρεθεί θα βρεθεί στο Live.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Παρασκευής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku