Στην Κωνσταντινούπολη, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Φενέρμπαχτσε και καλείται να αντιδράσει και να μειώσει τη σειρά σε 2-1 προκειμένου να μην ολοκληρωθεί σήμερα το φετινό του “ταξίδι” στη διοργάνωση. Στην ίδια μοίρα είναι και η Σάσκι Μπασκόνια, η οποία υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να προηγείται, επίσης, 2-0.

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μπάσκετ με τον αγώνα του Παναθηναϊκού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Στα δύο πρώτα ματς της σειράς η τουρκική ομάδα έβαλε ανυπέρβλητα “εμπόδια” στο δρόμο του τριφυλλιού, πανηγύρισε δύο νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ και πλέον είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 της Πόλης. Πλέον το έργο των “πράσινων” είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς καμία άλλη ομάδα στο παρελθόν δεν επέστρεψε από το 2-0.

Τα αποτελέσματα στα δύο πρώτα ματς ήταν απόλυτα φυσιολογικά, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μόνο με το “ένστικτο” των παικτών του, ενώ η Φενέρ ήταν εξαιρετική αμυντικά και η επιθετική της λειτουργία ήταν εμφανώς καλύτερη σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια, κάτι φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίστηκε πλήρης, μετά από καιρό. Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς, άλλωστε, ότι το συγκρότημα του Ομπράντοβιτς απώλεσε την θέση της κανονικής περιόδου όταν έλειψαν οι Σλούκας και Ντατόμε, αλλά και  λόγω της “υποχρεωτικής” προστασίας του Μπογκντάνοβιτς για 26′ στον αγώνα με την Εφές.

Στο διά ταύτα, το τριφύλλι αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί πιο “διαβασμένο” σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια, ωστόσο οι εμφανίσεις του στο ΟΑΚΑ δεν… επιτρέπουν κάποιο ποντάρισμα υπέρ του, τη νίκη του, δηλαδή, ή το +6.5. Η Φενέρ δε θα αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της, η άμυνα θα είναι πάλι το “Α” και “Ω” και με τον ίδιο τρόπο θα αγωνιστεί και ο Παναθηναϊκός, επιδιώκοντας να “σπάσει” την έδρα. Θα πάμε με το Under 144.5 που επαληθεύθηκε εύκολα στο πρώτο ματς, ξεπεράστηκε στο δεύτερο λόγω του παραδόξως υπερβολικού ρυθμού της 2ης περιόδου. Επιλογή λοιπόν το Under 144.5.

Για “σκούπα” η ΤΣΣΚΑ

Μεταφερόμαστε στη Βιτόρια, εκεί όπου η Σάσκι Μπασκόνια υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο “άγγιξε” δύο φορές το “διπλό” στη Ρωσία, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις την “πάτησε” στο τέλος. Η σειρά μεταφέρεται στην έδρα της, εκεί όπου θα προσπαθήσει να ισορροπήσει την κατάσταση και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την παρουσία της στο Final 4. Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, βέβαια, είναι το μεγάλο φαβορί και δεν θα αποτελούσε υπερβολή να ισχυριζόταν κανείς ότι παίζει με μεγάλη άνεση, καθώς αισθάνεται ότι δεν απειλείται από κανέναν. Με αυτά που είδαμε στα δύο πρώτα ματς, το μοναδικό που αξίζει απόψε είναι η νίκη της γηπεδούχου, αλλά ας περιμένουμε την έναρξη του αγώνα για καλύτερες επιλογές.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Τρίτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku