Τρία παιχνίδια ξεκινούν στις 20:00, με τη Ζαλγκίρις Κάουνας να υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο, τον Ερυθρό Αστέρα την Ούνιξ Καζάν και τη Γαλατασαραράι τη Σάσκι Μπασκόνια, στις 21:45 ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στις 22:00 η Φενέρμπαχτσε δοκιμάζεται στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ. Παράλληλα, δράση υπάρχει και στο Eurocup, με τη διεξαγωγή του 2ου τελικού ανάμεσα στην Ουνικάχα Μάλαγα και τη Βαλένθια. Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Η βασική πρόταση της ημέρας προκύπτει από τον αγώνα του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι “πράσινοι” προέρχονται από το σπουδαίο “διπλό” στη Βιτόρια επί της Σάσκι Μπασκόνια με 63-72, αποτέλεσμα με το οποίο διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για να τερματίσουν στην 4η θέση και να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η ΤΣΣΚΑ παραμένει στην 1η δυάδα της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με ρεκόρ 21-7 με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό, καθώς αν κερδίσει είναι πολύ πιθανό να περάσει στην 4η θέση, αν η Φενέρμαχτσε ηττηθεί στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ. Παράλληλα, την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Με ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού σήμερα, νίκη της Ρεάλ επί της Φενέρ και νίκη της Μπασκόνια επί της Γαλατασαράι, ακόμα και να ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πολλαπλή ισοβαθμία με Φενέρ, Μπασκόνια και ίσως Εφές και η ελληνική ομάδα θα επικρατήσει λόγω των δύο νικών επί της Μπασκόνια. Είναι λοιπόν προφανές ότι το αποψινό παιχνίδι είναι το κρισιμότερο για τον Παναθηναϊκό. Στο ΟΑΚΑ έχει ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό και η ΤΣΣΚΑ είναι, ουσιαστικά, αδιάφορη έχοντας εξασφαλίσει εδώ και καιρό το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Βέβαια η ΤΣΣΚΑ σπάνια επιτρέπει σε αντιπάλους να πάρουν αποτελέσματα λόγω της αδιαφορίας της, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την παρουσία του Ιτούδη στον πάγκο της ρωσικής ομάδας. Σε απόδοση οριακού outsider αξίζει η νίκη του Παναθηναϊκού.

Νίκη για Μάλαγα

Περνάμε στο Eurocup και στον 2ο τελικό ανάμεσα στην Ουνικάχα Μάλαγα και τη Βαλένθια. Την προηγούμενη Τρίτη η Βαλένθια κέρδισε 68-62 στην έδρα της, έκανε το 1-0 και χρειάζεται μία ακόμη νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο. Η σειρά μεταφέρεται απόψε στη Μάλαγα, όπου η Ουνικάχα θα επιδιώξει να επικρατήσει, ώστε να οδηγήσει τους τελικούς σε 3ο ματς. Η Μάλαγα έχει ηττηθεί άλλες 4 φορές φέτος, πέρα από τον πρώτο τελικό, από την Βαλένθια στο TOP-16 του Eurocup και την ACB, επομένως απόψε είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη νίκη της. Στις δύο πρόσφατες ήττες, η Μάλαγα ήταν καλή, κατέρρευσε, όμως, στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και είναι πιθανό να έχει πεισμώσει για να αποφύγει το 0-6 με την αντίπαλό της. Αν και θα ήταν προτιμότερο να είχαμε προσφερόμενη απόδοση outsider, λόγω προϊστορίας του ζεύγους, θα πάμε τη νίκη της Μάλαγα σε απόδοση οριακού φαβορί.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Παρασκευής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku