Το πρώτο παιχνίδι των τελικών της Stoiximan.gr Basket League διεξάγεται σήμερα (28/05), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στις 21:00. Το συγκεκριμένο ματς θα μας απασχολήσει στοιχηματικά, όπως και δύο ακόμη, από τα πλέι οφ στα πρωταθλήματα της Ισπανίας και της Γερμανίας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Ξεκινάμε με τον αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό της Euroleague, ωστόσο, μετά τη σπουδαία νίκη στον ημιτελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ με 78-82, δεν τα κατάφεραν κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και ηττήθηκαν με 80-64. Στις εγχώριες υποχρεώσεις τους, στην προηγούμενη φάση των πλέι οφ δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από τον Άρη, τον οποίο “σκούπισαν” με 3-0. Οι “πράσινοι”, από την πλευρά τους, μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά της Euroleague από τη Φενέρμπαχτσε με 3-0, αντιμετώπισαν στα ελληνικά πλέι οφ την ΑΕΚ. Στα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα, στο τέταρτο, όμως, ήταν εντυπωσιακοί και επιβλήθηκαν με 67-105, “κλειδώνοντας” την παρουσία τους τους τελικούς.

Κυριαρχούν οι άμυνες

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, καθώς έχουν ήδη αναμετρηθεί πέντε φορές φέτος. Στην κανονική περίοδο της Stoiximan.gr Basket League, το σύνολο του Σφαιρόπουλου συνέτριψε τον Παναθηναϊκό με 88-63 και με αυτή την τεράστια διαφορά “καθάρισε” την κορυφή αν και ηττήθηκε με 72-69 στο ΟΑΚΑ. Στην κανονική περίοδο της Euroleague ο Ολυμπιακός νίκησε δις, 77-79 στο ΟΑΚΑ και 77-69 στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε στο ΣΕΦ στον ημιτελικό του Κυπέλλου με 67-77, “ανοίγοντας” το δρόμο στην κατάκτηση του τίτλου, στον τελικό με τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός πορεύεται με βασικό “όπλο” την άμυνά του και δεν έχει λόγο να αλλάξει κάτι στη σειρά των τελικών. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, βασίστηκε επίσης στην άμυνα κατά το καλύτερο διάστημά του μέσα στη χρονιά, όταν δηλαδή κατόρθωσε να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της κανονικής διάρκειας στην Euroleague. Περιμένουμε από τις δύο ομάδες να παρουσιαστούν “σκληρές” από το πρώτο ακόμη παιχνίδι, ενδεχομένως και με μεγάλη νευρικότητα στην επίθεση. Επιλογή, επομένως, αποτελεί το Under 147.5 πόντοι, σε απόδοση 1.90.

Γερμανική “μάχη”

Περνάμε στη Γερμανία και τον αγώνα Μπάμπεργκ – Μπάγερν Μονάχου. Η Μπάμπεργκ προηγείται 2-0 και αυτό το οφείλει στην άμυνά της. Στο πρώτο παιχνίδι περιόρισε την αντίπαλό της στους 59 πόντους (82-59), ενώ στο δεύτερο που κινδύνευσε με ήττα, εκτός των διαστημάτων 1’-10’ και 21’-33’ στα οποία δέχθηκε 30 και 33 πόντους αντίστοιχα, περιόρισε την Μπάγερν σε επίδοση 13 πόντων σε 17 λεπτά. Επιπλέον, η Μπάγερν όταν αγωνίζεται μακριά από το γήπεδό της ρίχνει τον επιθετικό μέσο όρο της -82 πόντους εκτός, με μεγάλα σκορ επί αδύναμων ομάδων, και 90.5 πόντους εντός- αλλά παίζει καλύτερη άμυνα -67 πόντους ανά αγώνα έναντι των 72 που δεχόταν εντός. Με την άμυνα θα “καθαρίσει” τη σειρά η Μπάμπεργκ, προφανής επιλογή το Under 153.5 σε απόδοση 1.90.

Αξίζει η στήριξη στην Τενερίφη

Ολοκληρώνουμε με το παιχνίδι Ουνικάχα Μάλαγα – Τενερίφη. H Τενερίφη θέλει να πάρει την πρόκριση, να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά των ισπανικών πλέι οφ και έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να πετύχει το στόχο της. Στον πρώτο προημιτελικό αγώνα, η Τενερίφη κατέρρευσε μετά το 35’ και ηττήθηκε με 79-65, προχθές στην έδρα της επικράτησε πολύ ευκολότερα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (73-67) και αξίζει το ποντάρισμα υπέρ της εξαιρετικής ομάδας του Βιντορέτα με το πλεονέκτημα των 7.5 πόντων. Επιλογή λοιπόν η Τενερίφη +7.5 σε απόδοση 1.90.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν, μέσω του livescore μας.

Dooku