Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (02/05) τα πλέι οφ της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 87-78 της Εφές Αναντολού και να προκρίνεται στο Final 4, συμπληρώνοντας την τελική τετράδα της διοργάνωσης, καθώς Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχαν εξασφαλίσει από νωρίτερα την παρουσία τους στην Κωνσταντινούπολη. Οι επιλογές στο σημερινό (03/05) κουπόνι μπάσκετ είναι περιορισμένες, με την προσοχή να στρέφεται στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη για τα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League.

Οι “κίτρινοι” προηγούνται 1-0 στη σειρά μετά τη δύσκολη εντός έδρας νίκη τους στην παράταση με 69-65 στον 1ο αγώνα. Αυτή, μάλιστα, είναι η μοναδική τους επικράτηση επί του “δικεφάλου” κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, καθώς στα δύο ματς της κανονικής περιόδου οι “ασπρόμαυροι” επιβλήθηκαν 62-58 στην Πυλαία και 62-66 στο Αλεξάνδρειο. Στο 1ο παιχνίδι των πλέι οφ κυρίαρχο ρόλο διαδραμάτισαν για μία ακόμη φορά οι άμυνες. Ο Άρης κατόρθωσε να ανατρέψει την κατάσταση μετά τα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου, περιορίζοντας επιθετικά τον ΠΑΟΚ, αλλά λίγο έλειψε να χάσει ένα “δικό” του παιχνίδι, καθώς 30” πριν το τέλος προηγούνταν 61-54 και δέχθηκε τρίποντο-φάουλ από τον Τσόχλα, ο Ξανθόλπουλος υπέπεσε σε λάθος και στη λήξη σχεδόν ο Μακφάντεν ισοφάρισε, για να επικρατήσουν, τελικά, οι γηπεδούχοι στην παράταση.

Σήμερα το απόγευμα στην Πυλαία διεξάγεται ο 2ος αγώνας των πλέι οφ και η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θέλει τη νίκη για να στείλει τη σειρά σε 3ο αγώνα, ενώ το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη σε περίπτωση που κερδίσει θα εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά με “σκούπισμα”. Στοιχηματικά, η πρώτη σκέψη που προκύπτει, αβίαστα σχεδόν, είναι κάποιο Under. Αυτή τη φορά οι εταιρίες έχουν θέσει το όριο στους 143 πόντους και δεν είναι απίθανο οι δύο αντίπαλοι να μην τους ξεπεράσουν, λαμβάνοντας υπόψη και τα φετινά πεπραγμένα τους. Βέβαια, από την άλλη, κάποια στιγμή τα σουτ θα… μπούνε, ενώ απόψε ο ΠΑΟΚ παίζει για τη “ζωή” του στα πλέι οφ, δεδομένα που καθιστούν, τελικά, επικίνδυνη την επιλογή του Under. Είναι προτιμότερο να πάμε με το χάντικαπ +3.5 πόντων του Άρη, όχι επειδή είναι εμφανώς καλύτερη ομάδα και έχει αποδώσει καλύτερο μπάσκετ, αλλά διότι περιμένουμε να δούμε εκ νέου έναν αγώνα στον οποίο καμία από τις δύο ομάδες δε θα καταφέρει να ξεφύγει στο σκορ. Αναμένεται να κριθεί ο αγώνας στο τέλος ξανά, επιλογή ο Άρης +3.5 σε απόδοση 1.90.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Τετάρτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku