Σάββατο (29/04) σήμερα και η αγωνιστική δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Εμείς επιλέγουμε να ασχοληθούμε με τρία παιχνίδια από το κουπόνι μπάσκετ και συγκεκριμένα με τις αναμετρήσεις Άρης – ΠΑΟΚ, Μπέτις – Μπαρτσελόνα και Φρανκφούρτη – Άλμπα Βερολίνου.

Χαμηλό σκορ στο ντέρμπι

Άρης και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν σήμερα τα «ξίφη» τους, για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στη φάση των πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν στην 4η θέση της κανονικής περιόδου μετά τη νίκη της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ με 81-77, ενώ ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να παίξει πρώτα με το Λαύριο πριν κοντραριστεί με τον “αιώνιο” αντίπαλό του, καθώς τερμάτισε στην 5η θέση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ο Άρης θεωρείτο καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, αλλά στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια ήταν κάκιστος και έτσι κινδύνευσε η θέση του στην τετράδα. Η αλήθεια είναι ότι ο κόουτς Δημήτρης Πρίφτης απέτυχε φέτος στις επιλογές των ξένων, σε αντίθεση με τους σπουδαίους παίκτες που είχε στην διάθεσή του την περυσινή περίοδο, και αναγκάστηκε να κάνει αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ αντιθέτως έκανε εξαιρετική πορεία σύμφωνα με τις συνθήκες που ισχύουν, διότι είναι η μοναδική ομάδα της λίγκας που έχει διοίκηση πρωτοδικείου και τα χρήματα έλειψαν σε πολλές περιπτώσεις. Απόψε στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη φετινή του νίκη επί του ΠΑΟΚ και πιθανώς να το κάνει, αλλά δεν αξίζει κάποιο στοίχημα υπέρ του γηπεδούχου λόγω της ασταθούς εικόνας του σε συνδυασμό με την καλή εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στα δύο ματς με Λαύριο. Τα δύο παιχνίδια μεταξύ τους, για την κανονική περίοδο, ήταν πολύ κακά ποιοτικά και τα σκορ το αποδεικνύουν, 62-66 και 62-58 νίκες για τον ΠΑΟΚ. Έτσι αναμένεται και η σημερινή αναμέτρηση, σκληρές άμυνες, δυσκολία στην επίθεση, η επιλογή είναι το Under 143.5 σε απόδοση 1.91.

Λίγοι πόντοι και στην Ανδαλουσία

Δεύτερος σταθμός μας για σήμερα είναι η Ισπανία και η κόντρα της Μπέτις με την Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 8-20, προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με 85-90 από τη Βαλένθια και παρέμεινε μια νίκη πίσω από τις Ομπραντόιρο και Σαραγόσα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είναι στην 4η θέση με ρεκόρ 19-9, προέρχονται από την εντός έδρας άνετη επικράτηση με 89-70 επί της Μάλαγα και καλούνται να συνεχίσουν νικηφόρα ώστε να μπορέσουν να προσπεράσουν την Μπασκόνια με την οποία ισοβαθμούν.

Οι δύο ομάδες είναι οι δύο μεγάλες απογοητεύσεις της σεζόν, επομένως δεν αξίζει στοίχημα υπέρ κάποια εκ των δύο διότι είναι ανάξιες εμπιστοσύνης. Θα πάμε το Under 157 πάντα ένα φυσιολογικό ενδεχόμενο για την αμυντική λειτουργία της Μπαρτσελόνα και σήμερα η άμυνα της “Μπάρτσα” θα έχει πιο εύκολο έργο διότι απέναντί της θα βρει την 2η χειρότερη εντός έδρας επίθεση της λίγκας, αυτή την Μπέτις που σκοράρει μόλις 74.5 πόντους ανά εντός έδρας αγώνα. Φυσιολογική επιλογή το Under 157 σε απόδοση 1.90.

Επιλογή το Under και στη Φρανφούρτη

Τελευταία μας στάση για σήμερα είναι η Γερμανία και η αναμέτρηση της Φρανκφούρτης με την Άλμπα Βερολίνου. Οι γηπεδούχοι είναι στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 13-18, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 91-84 από την Ουλμ και πλέον τα πλέι οφ μοιάζουν να κάνουν φτερά, μιας και υπολείπεται τριών νικών της 8ης, Λούντβιγκσμπουργκ.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είναι στην 6η θέση με ρεκόρ 17-13, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 100-92 από την Μπρεμερχάβεν και καλούνται να επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες ώστε να μην κινδυνεύσουν, όσον αφορά τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Αναμένεται να παρουσιαστεί σοβαρή η Άλμπα με την απαιτούμενη αφοσίωση στην άμυνα και η συμμετοχή της άκρως αμυντικής Φρανκφούρτης στον αγώνα είναι ικανή να επαληθεύσει οποιοδήποτε Under. Η Φρανκφούρτη πάντα ορίζει αργό ρυθμό στην έδρα της, η Άλμπα θα «σφίξει» το παιχνίδι της για το «διπλο» και η φυσιολογική επιλογή είναι το Under 151.5 που προσφέρεται σε απόδοση 1.90.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια του Σαββάτου. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku