Κυριακή (14/05) σήμερα και η αγωνιστική δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπάσκετ συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Το Betarades.gr επέλεξε να ασχοληθεί με παιχνίδια από το κουπόνι μπάσκετ και συγκεκριμένα με τις αναμετρήσεις Μπέιρουθ – Όλντενμπουργκ, Ανδόρρα – Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια – Μούρθια.

Δεν ξαναχάνει εντός η Μπέιρουθ

Μπέιρουθ και Όλντενμπουργκ διασταυρώνουν και πάλι τα “ξίφη” τους στις 16:00, για την 3η μεταξύ τους αναμέτρηση για τα πλέι οφ της BBL. Η Όλντενμπουργκ κατάφερε να “σπάσει” την έδρα στον 1ο αγώνα της σειράς, επιστρέφοντας στο “σπίτι” της έκανε το 2-0 και στη σημερινή αναμέτρηση έχει την ευκαιρία να “σκουπίσει” την αντίπαλό της. Η Μπέιρουθ παίζει και πάλι μπροστά στο κοινό της και θέλει να μείνει «ζωντανή» μειώνοντας σε 2-1 για να ταξιδέψει στο Όλντενμπουργκ την Τρίτη και να διεκδικήσει την ισοφάριση, ώστε να κριθούν όλα στο 5ο ματς, πάλι στην έδρα της. Δεν θα «σκουπίσει» η Όλντενμπουργκ την αντίπαλό της, θα καταφέρει να κάνει τουλάχιστον μία νίκη η Μπέιρουθ οπότε θα ποντάρουμε στη νίκη της σε απόδοση περίπου στο 1.60 και με λίγο μεγαλύτερο ρίσκο στο -3 της γηπεδούχου που προσφέρεται σε απόδοση 1.90.

Υψηλό στο σκορ στο Ανδόρρα – Ρεάλ

Η Ανδόρρα υποδέχεται στις 19:00 τη Ρεάλ Μαδρίτης για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 16-15, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 76-59 από την Μπέτις, ωστόσο η ήττα τους άφησε γλυκιά γεύση, καθώς παράλληλα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ της ισπανικής λίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η Ρεάλ από την πλευρά της βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 24-7, προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 95-70 κόντρα στην Μπανταλόνα κι έτσι οριστικοποίησε την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο. Δύο φορές έχουν αναμετρηθεί φέτος οι δύο ομάδες, στον Α’ γύρο η Ρεάλ νίκησε 96-92 μετά από παράταση, στον προημιτελικό του κυπέλλου η Ρεάλ 99-93, πάλι μετά από παράταση, και απόψε αναμένουμε θεαματικό παιχνίδι με μεγάλο σκορ, ενδεχόμενο που ενισχύεται από την απουσία σκοπιμότητας. Άλλωστε η Ανδόρρα έχει καταπληκτική εντός έδρας επιθετική επίδοση με 90 πόντους ανά αγώνα και η Ρεάλ έχει την κορυφαία επίθεση της λίγκας με 87.5 πόντους ανά αγώνα. Καλή επιλογή το Over 167.5 που προσφέρεται σε απόδοση 1.90.

“Ανοιχτό” και το Βαλένθια – Μούρθια

Βαλένθια και Μούρθια τίθενται αντιμέτωπες στις 19:00, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην ισπανική λίγκα. Η Βαλένθια προέρχεται από το εκτός έδρας ξέσπασμα με 68-87 επί της Εστουδιάντες που τη διατήρησε στη 2η θέση με ρεκόρ 23-8, ενώ η Μούρθια από την άλλη είναι στη 10η θέση με ρεκόρ 13-18 όντας αδιάφορη εδώ και μερικές αγωνιστικές. Εντελώς αδιάφορη είναι η φιλοξενούμενη ομάδα του Κατσικάρη όμως η Βαλένθια χρειάζεται τη νίκη για να οριστικοποιήσει την δεύτερη θέση της διότι σε περίπτωση ήττας δικής της και νίκης της Μπασκόνια επί της Φουενλαμπράδα θα καταλήξει 3η. Εκτός του 74-64 με την Γκραν Κανάρια, την περασμένη Κυριακή, η Μούρθια έχει παρουσιάσει πολύ μεγάλα σκορ παίζοντας σαν εντελώς αδιάφορη εδώ και εβδομάδες. Με την άκρως αμυντική Μάλαγα 88-95, με τη Σαραγόσα 88-80, με την Ομπραντόιρο 78-86, με την Φουενλαμπράδα 99-62, με την Εστουντιάντες 109-84. Παρομοίως θα παίξει και απόψε η Μούρθια, κλείνοντας την φετινή αγωνιστική σεζόν σε μια πολύ δύσκολη έδρα, η Βαλένθια πάντα προσαρμόζεται στο παιχνίδι της εκάστοτε αντιπάλου και έτσι θα νικήσει για να μην απωλέσει την 2η έδρα. Καλή επιλογή το Over 159.5 σε απόδοση 1.91.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku