Κυριακή (23/04) σήμερα και η αγωνιστική δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Για σήμερα έχουμε επιλέξει τρία σημεία από το κουπόνι μπάσκετ τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω και προέρχονται από Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.

Μικρή παραγωγικότητα στη Ρόδο

Κολοσσός Ρόδου και ΑΓΟΡ διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους στο 2ο μεταξύ τους ματς για την Α’ φάση των πλέι οφ. Στο πρώτο παιχνίδι ο ΑΓΟΡ κατάφερε να κάνει το 1-0 στη σειρά μετά κόπων και βασάνων, καθώς η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση κι ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Το 63-63 της κανονικής διάρκειας όμως μετατράπηκε σε 84-71, έτσι οι Κρητικοί στη σημερινή αναμέτρηση έχουν την ευκαιρία να «σκουπίσουν» και να ξεμπερδεύουν με την υπόθεση πρόκριση.

Όπως αποδεικνύει το σκορ του πρώτου αγώνα, το 63-63, οι ομάδες έπαιξαν σκληρές άμυνες και το παιχνίδι ήταν πολύ αργού ρυθμού χωρίς πολλά φάουλ, 20-19 σε 45′ αγώνα. Δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, άλλωστε, ο Κολοσσός παίζει πιο καλή άμυνα όταν είναι στην έδρα του και αντίστοιχα ο ΑΓΟΡ είναι κάκιστος επιθετικά όταν βρίσκεται μακριά από το Ρέθυμνο. Μια από τα ίδια λοιπόν και η επιλογή είναι το Under 147.5.

Αργός ο ρυθμός και στη Βαρκελώνη

Μπαρτσελόνα και Ουνικάχα Μάλαγα αναμετρώνται απόψε για την 27η αγωνιστική της ACB Liga. Οι Καταλανοί βρίσκονται στην θέση με ρεκόρ 18-9, προέρχονται από την βαριά ήττα με 76-59 στην έδρα της Βαλένθια και πλέον βρίσκονται μια νίκη πίσω από Τενερίφη και Μπασκόνια, στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Η Μάλαγα από την πλευρά της είναι στην θέση και αυτή με ρεκόρ 18-9, προέρχεται από τον εντός έδρας θρίαμβο με 88-67 επί της Τενερίφης και είδε και τη δική της διαφορά να μειώνεται στη μια νίκη από την τετράδα, άρα οι στόχοι των δυο ομάδων είναι πανομοιότυποι για την αποψινή αναμέτρηση.

Ό,τι κατέκτησε μέχρι σήμερα η Μάλαγα το κατέκτησε με την άμυνά της και έτσι θα πορευθεί στις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Αντίστοιχα, τα ελάχιστα καλά που έχει καταφέρει φέτος η απαράδεκτη Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα τα κατάφερε περιορίζοντας τις αντιπάλους της σε μικρές επιθετικές επιδόσεις. Οι ομάδες έχουν αναμετρηθεί δις φέτος, στον πρώτο γύρο στη Μάλαγα το ματς έληξε 78-78 με πάρα πολλές βολές, κυρίως του Φογκ, και έπειτα πήρε το ματς στην παράταση με 95-89, ενώ στον προημιτελικό του κυπέλλου η Μπαρτσελόνα επικράτησε 82-70. Παιχνίδι αργού ρυθμού αναμένεται απόψε με πολύ σκληρές άμυνες, η σοφότερη επιλογή είναι το Under 154.5.

Σκοράρουν… λίγο Πιστόια και Πέζαρο

Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα είναι η ιταλική λίγκα και η αναμέτρηση της Πιστόια με την Πέζαρο για την 28η «στροφή» του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 13-14, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 73-71 από την Καντού και πλέον ισοβαθμεί με την Μπρίντιζι, όντας καλύτερη όμως στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έτσι, «καίγεται» για τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι ώστε να αποσπαστεί. Η Πέζαρο από την πλευρά της είναι στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 9-18, προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση με 83-67 επί της Καζέρτα και καλείται να συνεχίσει να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία μέχρι τέλους, μιας και το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαιτέρως δύσκολο.

Κρισιμότατο λοιπόν το αποψινό παιχνίδι και ενδέχεται να επικρατήσουν οι άμυνες, όπως έγινε στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στον οποίο η Πιστόια νίκησε με το πολύ χαμηλό 57-59. Άλλωστε η Πιστόια παίζει εξαιρετική άμυνα όταν είναι «σπίτι» της δεχόμενη 69.3 πόντους ανά αγώνα (αφαιρέθηκαν οι 2 παρατάσεις που έχει παίξει) και η Πέζαρο διαθέτει μία από τις χειρότερες εκτός έδρας επιθέσεις σκοράροντας 74.6 πόντους ανά αγώνα. Καλή επιλογή από τον αγώνα το Under 153.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 Dooku