Δευτέρα (17/04) σήμερα και το κουπόνι μπάσκετ μπορεί να είναι μικρό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο και πάλι προκύπτουν ορισμένες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με δυο από τις σημερινές αναμετρήσεις που προέρχονται από Γερμανία και Ισπανία.

Και πάλι Under στη Φρανκφούρτη

Φρανκφούρτη και Ιένα διασταυρώνουν σήμερα τα «ξίφη» τους στις 16:30, σε ένα αδιάφορο ματς, μιας και αμφότερες έχουν τεθεί εκτός μάχης για μια θέση στην οκτάδα και τα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 10η θέση της BBL με ρεκόρ 12-17, προέρχονται από την οριακή εκτός έδρας ήττα με 99-98 από την Μπέιρουθ στην παράταση και πλέον απέχει 3 νίκες από την οκτάδα, διαφορά που δεν γίνεται να καλυφθεί πλέον.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είναι στην 11η θέση με ρεκόρ 10-17 έχοντας δυο παιχνίδια λιγότερα από τη σημερινή τους αντίπαλο, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 72-61 από τη Βόννη και μοιραία έχουν μείνει και αυτοί εκτός οκτάδας και των θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ. Παρά την απουσία ενδιαφέροντος, πάντα αξίζει ένα Under σε αγώνα της Φρανκφούρτης, ειδικά σήμερα που αντιμετωπίζει την Ιένα η οποία «έχασε» τον πρώτο σκόρερ της και δεύτερο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα, το Μάρκος Νάιτ που συνεχίζει στην ισπανική Σαραγόσα. Με την Βόννη, ο Νάιτ δεν έπαιξε και η Ιένα σκόραρε μόλις 61 πόντους, πριν τρεις εβδομάδες που πάλι δεν έπαιξε, η Ιένα σκόραρε 71 πόντους εντός με αντίπαλο την Γκίσεν. Η άμυνα της Φρανκφούρτης είναι το κορυφαίο στοιχείο της ομάδας του Χέρμπερτ σε μία πολύ μέτρια σεζόν, παιχνίδι χαμηλού ρυθμού αναμένεται και η επιλογή είναι το Under 149. 

Επιλογή το Under και στο Μπιλμπάο

Η Μπιλμπάο υποδέχεται απόψε την Ομπραντόιρο για την 27η αγωνιστική της ACB Liga. Αμφότερες «καίγονται» για τη νίκη, ωστόσο για εντελώς διαφορετικούς λόγους, μιας και οι Βάσκοι παλεύουν για την οκτάδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι για την παραμονή τους. Συγκεκριμένα, η Μπιλμπάο βρίσκεται στην 9ηθέση με ρεκόρ 13-13 πραγματοποιώντας μια μέτρια σεζόν, προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση με 88-75 επί της Βαλένθια και καλείται να συνεχίσει νικηφόρα ώστε να «πιάσει» την Ανδόρρα που προπορεύεται.

Η Ομπραντόιρο από την πλευρά της είναι στη 15η θέση με ρεκόρ 8-18, προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 70-78 από τη Μάλαγα και καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες ώστε να αποσπαστεί από την Μπέτις, με την οποία παλεύει για την παραμονή. Η Μπιλμπάο με νίκη θα πιάσει την 8η Ανδόρρα, που ηττήθηκε χθες στη Μάλαγα, και στις 30 Απριλίου θα προσπαθήσει να τη νικήσει με διαφορά άνω των 4 πόντων που είχε ηττηθεί στον Α’ γύρο, ώστε να αποκτήσει προβάδισμα για την οκτάδα και τα πλέι οφ. Η Ομπραντόιρο αντιθέτως δίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού με τις Μπέτις (8 νίκες), Σαραγόσα (9 νίκες), Μπανταλόνα (9 νίκες). Μία εκ των τεσσάρων ομάδων θα ακολουθήσει τη Μανρέσα στην β’ κατηγορία και παρά το δεδομένο ότι πάλι τον Ιούνιο πιθανότατα να ανακοινωθεί ότι καμία ομάδα της LEB δεν θα προβιβασθεί, καμία ομάδα δεν μπορεί να μείνει ήσυχη και θα κάνει προσπάθεια για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης. «Νευρικό» ματς αναμένεται, δεν παίζεται εύκολα ο «άσσος» στο -7.5, η σοφότερη επιλογή είναι το Under 155.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Δευτέρας. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku