Θα μας απασχολήσει στοιχηματικά το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως και ο “μικρός” τελικός της διοργάνωσης, ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στον ημιτελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της οποίας επικράτησε με 78-82. Μπορεί στα πρώτα 19 λεπτά του αγώνα να αντιμετώπισε δυσκολίες, μένοντας ακόμη και με 13 πόντους πίσω στο σκορ (40-27), αλλά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου μείωσε σε 40-33 με τρίποντα των Μάντζαρη και Αγραβάνη, αλλάζοντας το μομέντουμ του αγώνα. Στη συνέχεια, αν και ο Σπανούλης δε βοηθούσε επιθετικά, οι συμπαίκτες του ήταν εκεί και από τη στιγμή που περιορίστηκαν τα εύκολα καλάθια των Ρώσων και μπήκαν τα τρίποντα, κυρίως του Παπανικολάου, το σύνολο του Σφαιρόπουλου μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης. Στο τέλος, φυσικά, “μίλησε” ο μεγάλος αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία και με εξαιρετικές προσπάθειες και ένα τρίποντο έδωσε μετά από ώρα το προβάδισμα στην ομάδα του (72-73), ενώ στη συνέχεια ένα “μεγάλο” τρίποντο του Γκριν έγραψε το 76-79 41” πριν τη λήξη και όλα πήραν το δρόμο τους.

Η Φενέρμπαχτσε, από την πλευρά της, η οποία είναι και η “οικοδέσποινα” του Final 4 που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό και επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 84-75, επιβάλλοντας το ρυθμό της από το ξεκίνημα. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς βρήκε πολλές λύσεις επιθετικά, με τους Ούντο και Μπογκντάνοβιτς να ξεχωρίζουν, σημειώνοντας 18 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Οι δύο σημερινοί “μονομάχοι” έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, καθώς στα κρίσιμα παιχνίδια δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα αμυντικά τους καθήκοντα, κάτι το οποίο αποδείχθηκε και στα μεταξύ τους ματς κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 71-62 στο ΣΕΦ και τη Φενέρμπαχτσε 67-64 στην Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα οι δύο ομάδες δίνουν το κρισιμότερο ματς της σεζόν και θα μπουν από το πρώτο δευτερόλεπτο με απόλυτη αφοσίωση στην άμυνα και αν δε “χαλάσουν” το ματς οι διαιτητές με πολλά φάουλ, όπως συνέβη στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ, θα υπάρξουν μεγάλα “κενά” διαστήματα. Επιπλέον, αν η Φενέρ καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό, όπως απέναντι στη Ρεάλ, ο Ολυμπιακός δε διαθέτει παίκτες με τα χαρακτηριστικά των Γιουλ ή Κάρολ που θα “ανοίξουν” το παιχνίδι και θα οδηγήσουν το σκορ σε υψηλότερα επίπεδα. Αναμένεται, επομένως, χαμηλό σκορ και η καλύτερη επιλογή είναι το Under 145.5 πόντοι, το οποίο προσφέρεται σε απόδοση 1.90. Υπάρχει, βέβαια, πάντα ο κίνδυνος παράτασης ή τεράστιου τετάρτου δεκαλέπτου στην προσπάθεια ανατροπής.

Περνάμε και στον “μικρό” τελικό, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Απογοητευμένες οι δύο ομάδες, οι οποίες ξεκίνησαν τη σεζόν με στόχο την κατάκτηση της Euroleague, θα δώσουν μία αναμέτρηση στην οποία δεν υπάρχει η παραμικρή σκοπιμότητα. Το γεγονός αυτό αναμένεται να “απελευθερώσεις” τους παίκτες, οι άμυνες να είναι ιδιαίτερα χαλαρές και να παρουσιαστεί ένα πολύ μεγάλο σκορ.  Άλλωστε και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια για την κανονική περίοδο, σημειώθηκαν τουλάχιστον 180 πόντοι, 91-90 στη Μόσχα και 95-85 στη Μαδρίτη. Αν και τεράστιο το προσφερόμενο όριο, η φυσιολογική επιλογή είναι το Οver 174.5 σε απόδοση 1.91.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν, μέσω του livescore μας.