Κυριακή (30/04) και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται ο μεγάλος (Μπάνβιτ – Τενερίφη) και ο μικρός (Μονακό – Βενέτσια) τελικός του FIBA Champions League, με τους οποίους θα ασχοληθούμε και στοιχηματικά. Από το σημερινό κουπόνι μπάσκετ προκύπτει και μία ακόμα πρόταση από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Το… παλεύει η Μπάνβιτ

Ξεκινάμε με το μεγάλο τελικό του FIBA Champions League, όπου “διασταυρώνουν τα ξίφη” τους η οικοδέσποινα Τενερίφη και η Μπάνβιτ. Πειστική η τουρκική ομάδα στον ημιτελικό, επικράτησε με 83-74 της Μονακό, μπαίνοντας στο ματς ως το θεωρητικό outsider. Η Τενερίφη, από την πλευρά της, πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 67-58 της Βενέτσια, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα (με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο). Σίγουρα η Τενερίφη έχει το πλεονέκτημα να αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της, όμως η εικόνα της τον τελευταίο καιρό δεν είναι η ιδανική, κάτι που αποδεικνύουν οι τέσσερις ήττες στην τελευταία πεντάδα αγώνων πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη δύναμη της Μπάνβιτ ακούει στο όνομα Θίοντορ, ο οποίος ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά και στον ημιτελικό, με 21 πόντους και 11 ασίστ. Θεωρούμε ότι η Μπάνβιτ είναι ικανή να χτυπήσει “στα ίσια” την κούπα και πηγαίνουμε με το πλεονέκτημα + 6.5 πόντων για την Μπάνβιτ σε απόδοση 1.85.

Προσφέρουν θέαμα Μονακό και Βενέτσια

Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης θα τεθούν αντιμέτωπες η Μονακό με τη Βενέτσια. Όπως προαναφέραμε, οι Μονεγάσκοι γνώρισαν στα ημιτελικά την ήττα από την Μπάνβιτ με 83-74 και η Βενέτσια ηττήθηκε με 67-58 από την Τενερίφη. Η φύση του αγώνα είναι τέτοια, ώστε να ευνοεί την επιθετική φιλοσοφία αμφότερων των ομάδων (καθώς ο νικητής κερδίζει μόνο στο… γόητρο). Αν ρίξουμε μία ματιά στα παιχνίδια των δύο αντιπάλων πριν το Final-4, θα διαπιστώσουμε ότι αρέσκονται στα υψηλά σκορ. Αναφέρουμε ενδεικτικά για τη Μονακό το 92-88 με τη Λιμόζ και το 78-74 με την Ορλεάν και για τη Βενέτσια το 87-81 με τη Βαρέζε και το 88-80 με την Αρμάνι. Καταλήγουμε, λοιπόν, στην επιλογή του Over 153.5 σε απόδοση 1.88.

Υψηλό σκορ στη Μαδρίτη

Η τρίτη και τελευταία σημερινή μας επιλογή έρχεται από την ισπανική αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Εστουδιάντες. Στη 2η θέση του πίνακα συναντάμε τη “βασίλισσα” με ρεκόρ 20-7 και δύο παιχνίδια λιγότερα από την πρωτοπόρο Βαλένθια. Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να σφραγίσουν το εισιτήριο για το Final-4 της Euroleague, επικρατώντας στα ημιτελικά της Νταρουσάφακα με 3-1. Μάλιστα, είχε ηττηθεί στο δεύτερο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει δύο διπλά μέσα στην Κωνσταντινούπολη (με επιμέρους σκορ 81-88 και 78-79). Θεωρούμε δεδομένη την κούραση στο “στρατόπεδο” των γηπεδούχων, κάτι που σημαίνει… πιο χαλαρή άμυνα. Από την άλλη πλευρά, η Εστουδιάντες παρουσιάζει και αυτή χαλάρωση στην άμυνα τον τελευταίο καιρό, την οποία αντισταθμίζει με τις εξαιρετικές επιθετικές της επιδόσεις. Βλέπουμε, λοιπόν, ένα ανοικτό ματς, επιλέγοντας το Over 169.5 σε απόδοση 1.91.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Dooku