Πώς τα κοινωνικά δίκτυα στις μέρες μας επηρεάζουν το μπάσκετ και το μπασκετικό στοίχημα και ποια είναι αυτή η επίδραση, αλλά και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται.

 

Ο αντίκτυπος των κοινωνικών δικτύων στο στοίχημα στο μπάσκετ

1

 

Ζούμε σε μία εποχή στην οποία τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας, από τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, έως την πληροφόρηση και τη διασκέδασή μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός πως και ο κόσμος του αθλητισμού και του αθλητικού στοιχήματος δέχεται μεγάλη επίδραση από τα κοινωνικά δίκτυα. Το μπάσκετ αποτελεί αγαπημένο άθλημα για εμάς τους Έλληνες και για πολλούς ακόμα λαούς στον κόσμο. Παρουσιάζει συνεχή αύξηση της δημοτικότητας του, πράγμα το οποίο ωθεί ανοδικά και το ενδιαφέρον για το στοίχημα.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος και το αθλητικό στοίχημα στο διαδίκτυο

Εδώ και κάποια χρόνια το αθλητικό στοίχημα παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη, η οποία συνοδεύεται από μία αλλαγή του τρόπου με τον οποίο είχαμε συνηθίσει. Στην καρδιά όλων των αλλαγών βρίσκεται το διαδίκτυο και η μετάβαση από το παραδοσιακό στοίχημα στο online στοίχημα. Τα παραδοσιακά πρακτορεία έχουν χάσει πλέον τη δυναμική τους καθώς ο καθένας από εμάς μπορεί να παίξει πολύ πιο εύκολα και με περισσότερα πλεονεκτήματα μέσω διαδικτύου. Το διαδικτυακό στοίχημα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη πρακτικότητα και πρόσβαση από παντού, ακόμα και από τα κινητά μας τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούμε πλέον πολύ. Με λίγα κλικ στον υπολογιστή ή στο κινητό μπορούμε άμεσα να στοιχηματίσουμε σε τεράστια γκάμα στοιχηματικών επιλογών, σε υψηλότερες αποδόσεις και αξιοποιώντας πολλές προσφορές. Υπάρχουν στη διάθεσή μας κορυφαίοι ιστότοποι στοιχήματος στην Ελλάδα τους οποίους μπορείτε να βρείτε στο https://www.apati.info/sitesgiastoixima/ και οι οποίοι είναι ασφαλείς και νόμιμοι.

Το διαδίκτυο μας έδωσε επίσης τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε πάρα πολλές πληροφορίες και πηγές που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο αθλητικό στοίχημα. Όλα αυτά φυσικά δεν υπήρχαν στο παρελθόν και το τελικό αποτέλεσμα είναι να έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε στοίχημα με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Σήμερα μπορεί κανείς να βρει εύκολα στο διαδίκτυο αναλύσεις ειδικών για αγώνες, ιστότοπους με σύγκριση αποδόσεων, νέα των ομάδων και διοργανώσεων, στατιστικά δεδομένα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που είναι πολύτιμες στο αθλητικό στοίχημα. Τα κοινωνικά δίκτυα λειτουργούν κατά κύριο λόγο σε πραγματικό χρόνο και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό το μετασχηματισμό που αφορά το αθλητικό στοίχημα στο μπάσκετ. Έχουν δώσει τη δυνατότητα στους λάτρεις του μπάσκετ και σε όσους ασχολούνται με το στοίχημα να ενημερώνονται και να βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες που πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν διαθέσιμες.

Ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων στο μπάσκετ και στα άλλα αθλήματα

Τα κοινωνικά δίκτυα μπήκαν στη ζωή μας και την άλλαξαν. Πλατφόρμες όπως το Twitter, το Instagram, το Facebook, το YouTube και άλλες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και της ενασχόλησής μας με τον αθλητισμό και το αθλητικό στοίχημα. Έχουν τη δυνατότητα να συνδέουν επικοινωνιακά οπαδούς ομάδων, ομάδες, αθλητές και ΜΜΕ. Ένας από τους βασικούς ρόλους των κοινωνικών δικτύων στον αθλητισμό είναι η μετάδοση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Αναφερόμαστε στις ενημερώσεις αγώνων που γίνονται live, σε στιγμιότυπα, σε έκτακτες ειδήσεις, σε αναλύσεις κλπ. Μέσω όλων αυτών τα κοινωνικά δίκτυα παρέχουν μία πλατφόρμα γνώσης και πληροφόρησης την οποία μπορούν να ακολουθούν όσοι αγαπούν το μπάσκετ και το αθλητικό στοίχημα.

Επιπλέον, οι δημιουργοί περιεχομένου αξιοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα. Για παράδειγμα μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Σακίλ Ο’ Νιλ που γνωρίζουν καλά το μπάσκετ μοιράζονται τις απόψεις και τις αναλύσεις τους online, πραγματοποιώντας προβλέψεις και συζητήσεις με απλό κόσμο και με άλλους ειδικούς. Αυτοί οι influencers έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις τάσεις που αφορούν το στοίχημα στο μπάσκετ και να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες που βοηθούν στο στοίχημα στο μπάσκετ. Αν εξετάσουμε λίγο πιο καλά τον αντίκτυπο των κοινωνικών δικτύων στο μπάσκετ θα δούμε πώς είναι πλέον προφανές πως οι πλατφόρμες αυτές δεν αποτελούν πλέον κάποιο απλό μέσο ενασχόλησης με το άθλημα, αλλά ισχυρά εργαλεία που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξή του.

 

2

 

Στατιστικά δεδομένα και εκτιμήσεις

Στην ψηφιακή εποχή μας τα δεδομένα αποτελούν το Α και το Ω. Οι πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων προσφέρουν γόνιμο έδαφος στη συγκέντρωση και ανάλυση στατιστικών δεδομένων που αφορούν το μπάσκετ. Παράλληλα, όσοι ασχολούνται συστηματικά με τα στοιχεία αυτά έχουν ένα μέσο για να πραγματοποιούν καλύτερα την έρευνά τους, αλλά και για να δημοσιεύουν τις απόψεις, τις προβλέψεις και τις στρατηγικές τους. Σε πλατφόρμες όπως το Twitter παρέχονται δεδομένα από διάφορες πηγές σε πραγματικό χρόνο που περιλαμβάνουν την απόδοση αθλητών του μπάσκετ, της απόδοση συγκεκριμένων ομάδων και τάσεις οι οποίες διαμορφώνονται σε βάθος χρόνου. Για όσους ασχολούνται με το στοίχημα στο μπάσκετ η πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία είναι πολύτιμη.

Επιπλέον αρκετός κόσμος δημιουργεί και μοιράζεται δικά του μοντέλα και αλγόριθμους για την πρόγνωση αποτελεσμάτων. Συνήθως αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες δωρεάν στο διαδίκτυο από τα κοινωνικά δίκτυα και αποτελούν ολοκληρωμένες προτάσεις ή τη βάση πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί κάνεις για να αναπτύξει τις δικές του στρατηγικές στο στοίχημα στο μπάσκετ.

Σημαντικές προκλήσεις και κίνδυνοι

Παρότι τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σε όσους ασχολούνται με το στοίχημα στο μπάσκετ, υπάρχουν αντίστοιχα και κάποιοι κίνδυνοι και προκλήσεις τις οποίες πρέπει κανείς να έχει πάντα κατά νου. Το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα είναι γεμάτα πολλές φορές με λάθος πληροφορίες που δημοσιεύονται είτε εσκεμμένα είτε όχι. Ένα απλό φαινομενικά tweet είναι ικανό να ενεργοποιήσει ένα κύμα παραπληροφόρησης όπως επισημαίνεται στο ec.europa.eu, ακόμα και πανικού, που να οδηγήσει όσους ασχολούνται με το στοίχημα σε βεβιασμένες και λανθασμένες αποφάσεις. Μία άλλη πρόκληση είναι η δημοσίευση παραποιημένων ή μεροληπτικών δεδομένων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι όλες οι πηγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αξιόπιστες και φυσικά το κέρδος που επιδιώκουν κάποιοι και άλλα κίνητρα μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος αποφάσεις. Έτσι ακριβώς είναι ζωτικής σημασίας για τους παίκτες του στοιχήματος να επαληθεύουν την αξιοπιστία των πηγών τις οποίες ακολουθούν.