1938: Το μπάσκετ στην Ελλάδα, ένα μεγάλο ρεπορτάζ με συνθέσεις ομάδων (pics)

Οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται. Δεν θα μπορούσα παρά να έχω σ' αυτό το χώρο και κάμποσα γεγονότα από την... αγάπη μου, το μπάσκετ.
1938: Το μπάσκετ στην Ελλάδα, ένα μεγάλο ρεπορτάζ με συνθέσεις ομάδων (pics)

Βρισκόμαστε στο 1938 και στην εφημερίδα "Αθλητικό Βήμα" ανακαλύψαμε ένα μεγάλο ρεπορτάζ, με το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθήνας Πειραιά. Μέχρι και συνθέσεις των ομάδων (και αποτελέσματα φυσικά) έχουμε.Όπως βλέπετε και στη λεζάντα της φωτογραφίας, ο Πειραϊκός ήταν μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες. Και παρακάτω θα δείτε ακόμα περισσότερες πληροφορίες και για τον Πειραϊκό και για τις ομάδες που έλαβαν μέρος καθώς γράφονται οι συνθέσεις τους. Και τ' αποτελέσματά τους.

Έχουμε και λέμε. Πρώτο στοιχείο, αρχικά ήταν να λάβουν μέρος 14 ομάδες, αλλά ο Παναθηναϊκός αποχώρησε με αποτέλεσμα να μείνουν 13. Χωρίστηκαν λοιπόν σε τρεις ομίλους:Ακολούθως το ρεπορτάζ αναφέρει τις 6 ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση και τις 7 που αποκλείστηκαν. Στις ομάδες που αποκλείστηκαν αναφέρεται και πόσες ήττες υπέστησαν.Πάμε λοιπόν στον Α' ΟΜΙΛΟ προκειμένου να δούμε τα αποτελέσματα κάθε ομάδας.Στον Β' ΟΜΙΛΟ τ΄αποτελέσματα είχαν ως εξής:Στον Γ' Όμιλο τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:Και τώρα περνάμε στο πιο ενδιαφέρον μέρος. Στις συνθέσεις των ομάδων που έλαβαν μέρος στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αθήνας- Πειραιά το 1938.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

ΣΧΟΛΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και ειδήσεις απο όλο τον μπασκετικό κόσμο