Μπορεί το Ιταλία – Σερβία να φαντάζει ως το πιο αδιάφορο παιχνίδι της τελικής φάση του Ευρωμπάσκετ, καθώς οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με στόχο την κατάκτηση της έβδομης θέσης του τουρνουά, όμως μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα. Κι αυτό γιατί η έβδομη θέση δίνει την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ 2014, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ισπανία.

Επομένως, κάθε άλλο παρά αδιάφορες θα εμφανιστούν οι ομάδες των Ντούσαν Ίβκοβιτς και Σιμόνε Πιανιτζιάνι, αφού ο βασικός στόχος και των δύο στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ ήταν η πρόκριση αρχικά στο Μουντομπάσκετ 2014 της Ισπανίας κι από κει και πέρα ότι καλύτερο έρθει.

Η παρουσία της Ισπανίας στην πρώτη εξάδα της διοργάνωσης δίνει τη δυνατότητα στην Ευρώπη να έχει εφτά ομάδες την επόμενη σεζόν στο Μουντομπάσκετ (αριθμός που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο λόγω της «wildcard»), αφού η διοργανώτρια χώρα παίρνει αυτομάτως το ένα εισιτήριο.

Στο φετινό Ευρωμπάσκετ οι πορείες των Σερβία κι Ιταλία έχουν αρκετές ομοιότητες, από τα φιλικά της προετοιμασίας ακόμα. Ξεκίνησαν ως αουτσάιντερ στο τουρνουά λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισαν (τραυματισμοί, πολλές και μεγάλες απουσίες), πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις στις πρώτες δύο φάσεις παίρνοντας τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά, επειδή διασταυρώθηκαν με καλύτερες και πιο γεμάτες ομάδες.

Επίσης, αμφότερες έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία (με Σλοβενία η Σερβία και με Ουκρανία η Ιταλία) για να πετύχουν τον βασικό φετινό τους στόχο και πλέον βρίσκονται αντιμέτωπες σε έναν… τελικό με φόντο μία θέση στο επόμενο μεγάλο ραντεβού των Εθνικών ομάδων. Το σημερινό αποτέλεσμα θα καθορίσει το αν η φετινή πορεία τους στο Ευρωμπάσκετ ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη γι αυτό και το ενδιαφέρον αναμένεται πολύ μεγάλο…

Παρακολουθείστε στα παρακάτω βίντεο κάποια στιγμιότυπα των δύο ομάδων από το φετινό Ευρωμπάσκετ: