Στη σημερινή (16/9) 3η και τελευταία αγωνιστική της Β’ Φάσης του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, η Εθνική Ελλάδος ευελπιστεί σε ήττα της «backtoback» πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας, που «καίγεται» για την πρόκριση, από την αδιάφορη Ιταλία, που έχει ήδη προκριθεί, για να προλάβει το τρένο της οκτάδας. Ούτως ή άλλως, αυτό από μόνο του θα συνιστά… μπασκετικό θαύμα! Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό.

Είναι σίγουρο ότι και η ελληνική ομάδα, θα κερδίσει την Κροατία, ούτως ώστε να μπορεί να ελπίζει; Και όλα αυτά με καταρρακωμένη ψυχολογία από την τρίτη ήττα στο τουρνουά και αναγκαστικά… δεκαμελές ρόστερ, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης υπέστη θλάση β’ βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο και επέστρεψε τραυματίας στην Αθήνα, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου υπέστη διάστρεμμα στο ματς με την «οικοδέσποινα» Σλοβενία και τέθηκε κι αυτός νοκ άουτ. 

Η απάντηση θα δοθεί σε λίγες ώρες (15.30, ΑΝΤ1, OTESport 3) στο παρκέ της υπερσύγχρονης «Στόζιτσε Αρένα» της Λιουμπλιάνας, όπου οι έλληνες διεθνείς θα χρειαστεί να υπερβάλουν εαυτούς για να υποτάξουν μια ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους, με αρχή, μέση και τέλος, και που συν τοις άλλοις θα διεκδικήσει με πάθος τη νίκη επί της Ελλάδας για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ΣΤ’ Ομίλου και να αντιμετωπίσει την τέταρτη του Ε’ Ομίλου Ουκρανία στην προημιτελική φάση. 

Το πρόγραμμα της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής της Β’ Φάσης

Δευτέρα 16/9

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

Κροατία – Ελλάδα (15.30, ANT1 και OTESport 3)

Ιταλία – Ισπανία (18.45, OTESport 3)

Φινλανδία – Σλοβενία (22.00, OTESport 3)

 

Η Βαθμολογία

Ομάδες             Νίκες-Ηττες              Βαθμοί

1. Κροατία           3-1*                       7 β.

2. Σλοβενία          3-1*                       7 β.

3. Ιταλία              2-2*                       6 β.

4. Ισπανία            2-2                         6 β.

5. Φινλανδία         1-3                         5 β.

6. Ελλάδα            1-3                         5 β.

* Εχουν ήδη προκριθεί στην προημιτελική φάση