Πριν από την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης ανάμεσα στη Σερβία και τη Λιθουανία η FIBA Europe βράβευσε τον Γιόνας Βαλαντσιούνας ως τον καλύτερο νεαρό παίκτη της Ευρώπης γι αυτή τη χρονιά. Αυτός μάλιστα ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος χρόνος που ο νεαρός σταρ της Λιθουανίας παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο.

“Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω αυτό το βραβείο για δεύτερη φορά. Το να παίζεις με την Εθνική ομάδα είναι μία σπουδαία εμπειρία γι αυτό και είμαι συγκεντρωμένος να πετύχω στο υψηλότερο επίπεδο. Η καριέρα μου τώρα ξεκινάει” ανέφερε ο Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έχει καταφέρει ου ολίγα πράγματα μέχρι τώρα, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 19, βρέθηκε στο Νο 5 των Ντραφτ όπου κι επιλέχθηκε από του Ράπτορς, έχει αγωνιστεί ήδη σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική Ανδρών, ενώ πήρε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πέρσι το καλοκαίρι. Πλέον, αγωνίζεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου με τη φανέλα των Τορόντο Ράπτορς αποτελώντας έναν από τους πιο ελπιδοφόρους σέντερ του πρωταθλήματος.