Η Κροατία κατάφερε με τη νίκη απέναντι στην Εθνική μας ομάδα να πάρει τν πρώτη θέση στον όμιλο και πλέον θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς τόνισε με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα πως το σημερινό (16/09) παιχνίδι θα μπορούσε να το είχε κερδίσει ο οποιοσδήποτε, ενώ ανέφερε πως δεν γνωρίζει γιατί η Ελλάδα έφτασε στο σημείο να αποκλειστεί.

Αναλυτικά ο Ούκιτς τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: “Ήταν ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να κερδίσει στο τέλος. Είμαστε χαρούμενοι που ήμασταν εμείς και τερματίσαμε πρώτοι. Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, δεν ξέρω τι έφταιξε και δεν πέρασε, αλλά κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θες”.

Από την πλευρά του ο Γιάσμιν Ρέπεσα είπε: “Συγχαίρω τους παίκτες μου για τη νίκη. Παίξαμε στο ρυθμό της Ελλάδας κι όχι όπως θέλαμε εμείς. Έλεγξαν το ρυθμό καλύτερα από μας παίζοντας πολύ με δύο γκαρντ. Ο Μπογκντάνοβιτς πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο που έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση. Στην πρώτη παράταση κάναμε κακή επίθεση με τον Ούκιτς στο φινάλε. Ευτυχώς νικήσαμε και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ουκρανία. Είναι μία πολύ επικίνδυνη και αθλητική ομάδα, με δύο καλούς περιφερειακούς όπως ο Γκλαντίρ και ο Τζέτερ. Έχουμε πολλά χρόνια να πάμε στην οκτάδα και τώρα έχουμε μία καλή ευκαιρία”.

Τέλος, ο Νταμίρ Μάρκοτα υπογράμμισε: “Ήταν ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Κερδίσαμε και είμαστε πρώτοι. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για ένα δύσκολο ματς την Πέμπτη. Πιστεύω πως αν είμαστε καλοί, μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ. Εξαρτάται από μας”.